Som zufala zajtra idem k dalsej koznej s malym ale uz som zufala nikto nam nevie pomoct 😭😭😭😭😭😭😭
nas pediater bral krv a to bolo vsetko ok.koznam n dala ktem ktory najskor zabral a potom zas nie maly si to aj stale skrabe. a ked som sa tam chcela teraz zas objednat ako akutne tak powedala ze nema cas ze ma plno tak musim ist zajtra k inej koznej
lekárka nemá čas? no tak ja by som išla k pediatrovi a opýtala sa čo ďálej mám robiť keď lekárka ktorá dieťa ošetrovala na vás nemá čas....A vôbec to nie zahojené. Je to malé bábo....alebo ešte aj na pohotovosť by som sa vybrala, nech poradia , keď lekárka nemá čas...
@bobana297 skus ist do tejto skupiny https://www.modrykonik.cz/group/6098/ je na ceskom koniku, ale prihlasis sa rovnako ako sem ,,,tam ti urcite poradia, nie je to ziadna laicka poradna, radi tam odbornicka
@bobana297 skus si toto precitat
mne pomohli velmi tieto telove mlieka
utisia svrbenie
a suche miesto na lytku co som mala a ani kortikoidy nezaberalmi mi premastilo pekne
http://www.eucerin.sk/indikacie/atopic-dermatit...
@bobana297 ono tie kozne ochorenia su casto taka zahada a ani niekedy doktor na 100 percent nevie z coho to je
ja by som skusila tie kremy na ten ekzem, pretoze aj ked ma alergiu na jedlo, alebo na prasok, ci ine - tak mu musis tu rucku vyliecit , vacsinou davaju tie kortikoidy alebo ine maste lekari . Ved vyskusaj, casto je to velmi suche a mokva to ..skus si precitat ten clanok, tam su aj rady co s babatkami robit ked maju ekzem, priapdne mu fkat davat rukavicky najma ked spi, aby sa neskrabal, lebo to bude nekonecny pribeh ...ta mala masticka je super na taketo veci, ved uvidis , su aj vzorky ked nechces hned skusat klasicky krem.
a ekzem sa niekedy u deti prejavuje len tak z nicoho ..maju na to nachylnost a bum prejavi sa. A su take fazy kedy prepukne a jedna je aj po pol roku , ked sa prechadza na inu stravu tak u vas by to aj sedelo .. nech to rychlo prejde
@bobana297 ahoj, neviem ci mas skusenosti s biolampou, odporucala by som skusit. posobi protizapalovo, proti bolesti aj antibakterialne. a okrem toho umyvat repikom lekarskym a natierat, bud propolis alebo nechtik lekarsky. mozno by sa oplatilo aj dat cisty med na gazu a nechat posobit, je to prirodne atb. lepsie ako vsetky tie kortikoidy, aj ked verim zeclovek skusi vsetko mozne.
drzim paste, ale nad biolampou uvazuj. ja nie som ziaden predajca ani nic, ale odporucam to na zaklade osobnej skusenosti, mam tiez 3 deti a pouziame ju velmi casto, aj na poranenia.
@bobana297 ja by som skúsila olivový olej a jemne obviazať ručičku do potravinovej fólie na noc, vyzerá to ako psoriáza, keďže to mokvá a svrbí, robia sa mu chrastičky?
Juuj to asi aj bolí na dotyk. Ale nechápem, že tomu nevedia prísť na koreň, čo by to tak mohlo byť. Skôr možno to repíkom previazať, len či to, že to nebude dýchať bude dobré riešenie. Ak to mokvá, možno by som skúsila púder alebo sudokrému dať trocha ale trebalo hlavne poriešiť u odborníka, čo s tým
och to ma mrzí, chudáčik maličky ☹ očividne to mokvá tak treba byť veľmi opatrný čo na to a určite skúsiť pozrieť aj na stravu a vylúčiť dráždivé potraviny, tiež vylúčiť dráždivé materiály oblečenie a na čom leží (mne sa dcérka vysypala keď ležala na deke z umelých vlákien- tie také staré deky alebo hoci keď len prišla na maličký kontakt s nejakou divnou látkou), aký prášok a kozmetika sa používa- nech sa to nerozdráždi ešte viac. nečítala som ostatné príspevky tak sorry keď sa opakujem🙂dúfam, že sa to podarí dať čoskoro dokopy- veľa detičiek y týchto kožných problémov vyrastie
@carrot_apple
vies co chrasticky ani nie len mu to stale mokva.zacalo mu to skor ako malinkymi pluzgkerikmi. myslela som ze strava a gel na pranie ze to nebude kedze to ma stale len na tej jednej rucicke
Sice z fotky neviem co to je ale ako mala som mala ekzem,ktory mi liecili hormonalnymi mastami. Cca pred 2ma rokmi sa mi to vratilo a rozhodne to nebola sranda. Najskor sucha pokozka,neskor mokvajuce pluzgieriky,ktore sa mi rozsirovali a svrbeli. Rozhodne ak ma drobcek to co ja musis ist ku koznej. Spustacom moze byt oslabena imunita.
Ja by som ho skusila okupat v slabom roztoku hypermanganu a potom poriadne ponatierala vazelinou. No rozhodne nech tu pisem cokolvek, nie som Dr. Drzim palceky nech je cim skor OK.
@bobana297 moj maly mal nedavno velmi podobnu mokvajucu ranku na chrbatiku. Uz par mesiacov tam mal take suchsie miesto (ma ich zopar na telicku, take mensie, vyzera to ako atopicky ekzem, ale zatial sme neprisli na to z coho to moze mat), no zacali sa mu robit male pluzgieriky. Najskor to vyzeralo ako impetigo, ale kedze mu to zacalo neskutocne mokvat, tak to vylucili. Jedna vyborna kozna lekarka nam po emailovej konzultacii (je cca 300km od nas) odporucila naplaste Inadine, 2x denne sme mu to davali a zabralo to za par dni. A este sme mu to umyvali ichtamolovym mydlom 3%. Prestalo to mokvat, az mu to takmer uplne zmizlo. Teraz tam ma len malinky fliacik, premastujem mu to kremom od Avene. Myslim, ze za pokus to stoji, tie naplaste su volne predajne. Skusali sme kadeco, aj gencianku, aj sudokrem,no fakt ze toto mu na 100% zabralo.Drzim palce, nech to cim skor zmizne 🙂
fakujem kocky za rady dnes som bola u novej koznej ta ked zbadala ake maste nam dala predosla skoro odpadla tak kazala ich okamzite vyhodit a nikdy viac nedavat dala novu mast s antibiotikami ze to treba preliecit a nie premazavat ked je to mokvajuce ako kazala.predosla dr.tak uvidime. ze to moze mat ako u dospeleho senna nadcha u neho sa to prejavilo takto len zle ze si to dost skrabal a mohol to vyhrotit do niecoho vaznejsieho.tak uvidiem ci to prejde dakujem za rady ste super ❤
@bobana297 fenistil kvapky ti dala? aby sa neškrabal...
Neviem co to moze byt ale chudacik je mi to luto a co vravela doktorka?ako je mozne ze vam nevedia pomoct ked mu to tak mokva umyvaj mu to repikom a nieco s biodermy nech ti poradia.