Aký čajík mesačnému bábätku na UM?

katherine24
28. dec 2018

Ahojte mamicky mala je na UM ..ma 5 tyzdnov...najprv sme mali bebu ha 1 a od predvcera mame franc leit mliecko...aky cajik davate babatkam?Ja jej zatial davam pomedzi krmenie napit prevarenej lucky ale trapia ju vecer prdiky tak som rozmyslala ci mozem jej nejak pomoct s cajom nejakym...dajte skusenosti rady ...dakujem pekne...kaka raz denne ale od vcera rana nekakala tak som zvedava co urobi ttoto mlieko...

drobcek26l
28. dec 2018

Obom deťom som od prvého týždňa až do cca pol roka dávala buď harmancekovy alebo feniklovy.

henka123123
28. dec 2018

Ja som davala pred kazdym druhym papanim trosku cucnut sunarek feniklovy...kym si zvykol na tu chut 🙂 nemali sme koliky ani nic podobne

dzulli1980
28. dec 2018

Aj u nás tak - harmančekový, feniklový - my sme kupovali zn. Hipp.
@katherine24

katherine24
autor
28. dec 2018

Skusala som dat 2 zrniecka rasce do prevarenej vody vyluhovat na 5 min...uvidime ci to na dnes troska pomoze...

malinajahoda
28. dec 2018

@katherine24 veru nám na koliky ani 1 čaj nepomohol. Ani feniklovy ani harmanček. Ani zrnká rasce uvarené vo vode. Takže čistá voda a do mlieka Coliprev. Ale veď skúste, možno vám to pomôže.

pininka
28. dec 2018

@katherine24 aj ja som dostal začiatku dávala feniklovy, ale najmenšej dcérke nerobil dobre, dávala som jej len vodu ale ona bola dojcena dlhodobé

katherine24
autor
28. dec 2018

@malinajahoda ja viem z toho babo musi vyrast.... len chuda keby ich mala iba vecer ze ju boli ale ona na obed od 12 do nejakej pol 3 potom do vecera do pol 6 spi a ked sa naje potom je hore okupe sa a zasa napapa tak okolo 9 pol 10 vecer to zacne znova do 1 rana ,:/

malinajahoda
28. dec 2018

@katherine24 my máme koliky odžité. Ani nespomínam radšej. A to som vyskúšala vsetko: feniklovy čaj, harmančekovy čaj, cvičenie s nožičkami, masáž bruška s Pupíkom, nahrievanie bruška s vankušikom, Sab Simplex, Infacol, Espumisan l.

katherine24
autor
28. dec 2018

@malinajahoda a kedy to asi ustupilo nam este len zacali pred 4 dnami mala mala utorok 5 tyzdnov...bude to este horsie?Lebo zatial ma taky plsc ze place 5 sekund a prejde ju to a potom zas place a zas klud...nema plac nepretrzity....tak ci sa mam pripravit na horsie...

malinajahoda
28. dec 2018

@katherine24 nám koliky začali ešte v pôrodnici a prešlo to v 4 uk mesiaci, keď som zmenila mlieko a začala dávať Coliprev. Plakala som s dcérkou občas aj ja. Tvoja je ešte maličká. Ale veď môžeš skúsiť tie čaje, možno pomôžu, bodaj by.

malinajahoda
28. dec 2018

@katherine24 moja malá tiež neplakala v kuse nonstop.

kika831
28. dec 2018

@katherine24 ziadny cajik- uvar vo vode par zrniek rasce, sced a to jej po troskach najma po papkani mliecka davaj. Moje deti na tom vyrastli.

katherine24
autor
29. dec 2018

@malinajahoda aj ona mala boelsti uz v porodnici alw jie tak casto ako teraz:/

katherine24
autor
29. dec 2018

@kika831 skusam akurat🙂

kika831
29. dec 2018

@katherine24 este ma napadlo- kvapky babycalm si neskusala? Cisto prirodne.

malinajahoda
29. dec 2018

@katherine24 tak už ste čaj vyskúšali?

katherine24
autor
29. dec 2018

@kika831 rozmyslam ze vymenim...mame espumisan asi prejdem na tie...

katherine24
autor
29. dec 2018

@malinajahoda skusala som neskutocny plac vecer a krce take 10 minut mala ze ledva sa nadychla...tak uz rascu urxite nie...:/

deedol
29. dec 2018

@katherine24 my sme museli vyskusat viacero veci, kym sme dosli na tu spravnu kombinaciu: espumisan (obsahuje tu istu latku ako sab simplex aj infacol, takze nedavat vsetky tri naraz, odskusat, ktore zabera tvojmu babatku) pred kazdym jedenim, coliprev po kazdom jedeni, plus masaz s pupikom niekolkokrat denne a nahrievanie vankusikom, ked sa dalo... preslo to v ukoncenom 3m. postupne sme potom vysadili vsetko. maly mal este aj reflux, takze super kombo 🙂 a tiez nereval furt, mal take "svoje hodinky", napr. o piatej v noci :( ale toto zabralo do tyzdna, potom uz bolo v podstate dobre.

malinajahoda
30. dec 2018

@katherine24 tak skus nejaké kvapky do mlieka. Ako ja. Nič iné nepomohlo.