Akútny zápal čeľustných dutín u detičiek

21. okt 2024

Ahojte, stretol sa niekto s touto diagnozou? Dcera dlhodobo zle pocuje, v noci chrape, soplik jej nejde vysmrkat. Obcas sa stazuje na bolest usi, sli sme na Orl a poslali nas na RTG kde zistili dutiny plne hnisu, ktory sa nechce uvolnit. Dali jej ATB a ked nezaberu vraj skusime ine “ metody”. Obavam sa prebijania dutin … Berie teda antibiotika, potom nasofan do nosa, aeorus , a davam jej sinupret. Ohrievame infra lampou. Soplik sa nespustil… co mam este robit? Mam cakat ze to nejak vyjde von, samo to asi tymi antibiotikami nezmizne vsak? musi to von :D Vdaka za kazdu odpoved.

stanulienkat
21. okt 2024

Zrejme to môže mať aj z nosných mandlí, neuvažovala si že by si je ich dala chirurgicky odstrániť? Tieto stavy sú nebezpečné, môže aj ohluchnúť.

biibiana
21. okt 2024

a inhalacie ste neskusali? ja viem ze to skôr pri kašli, ale ja keď deťom dám inhalovat Vincentku tak sa im riadne uvoľnia sople. Alebo soľné jaskyne ? Alebo saunovanie.

hacula1816
21. okt 2024

moze byt ze to ma nachytane na nosnych mandliach vsetko, dala by som ich odstranit. potom druha vec je ci mozno nema aj reflux, lebo to byva tiez ako pricina.

autor
21. okt 2024

@stanulienkat rozmyslala som nad nosnou mandlou, ale usna povedala ze tu vie pozriet az ked bude po sopli.. cize neviem ci ju ma zvacsenu ale dlhodobo mam podozrenie.. len my sme uz raz koli tej hlichote boli u usnej, vtedy jej robila vysetrenie alias sepkanie slov do ucha a potom z dialky atd, a usudila ze vsetko ok 🤷‍♀️
@biibiana no mam inhalator, ale usna povedala ze suche teplo, bio lampa alebo infra, pripadne horske slnko.. ze nie teple naparovanie, ze to by sa len zhorsilo a inhalaciu nespominala tak sa bojim ci by to tiez nerobilo skor zle

@hacula1816 netusim, tu nosnu ze budeme riesit ked vycistime tie dutiny

janinah
21. okt 2024

Vek?

autor
21. okt 2024
taktotedanie
22. okt 2024

Ja by som sa skor bala toho co bude ak ten hnis lekari von nedostanu
Co mi vravel detsky orl s tym hnisom u deti je to neskutocne, keby mali kontrolovat kolko vypustili z dutin detom za jeden operacny den bolo by to aj za kybel
Neupinaj sa ze to povoli doma, podla mna to tam je uz chronicky upchate

autor
22. okt 2024

@taktotedanie co znamena ze to nedostanu von vobec?? ako vobec? 🫣 ani prebitim ze by to nevyslo?!

taktotedanie
22. okt 2024

Ano jasne ze ho vyberu von

autor
22. okt 2024

@taktotedanie no, lebo si pisala “ Ja by som sa skor bala toho co bude ak ten hnis lekari von nedostanu “ 😂 tak som sa bala ze sa to da aj “nedat” odstranit :D..

taktotedanie
22. okt 2024

Lebo si pisala obavam sa prebijania dutin, tu sa nemas coho bat kedze oni to naozaj vyberu, ta liecba co mate niekedy proste nezaberie
Komunikacny sum nevadi 🙂

luccija
22. okt 2024

Kolky deň berie ATB?to býva ukrutna bolesť uši a dutín chudá malé.Tak zostáva len veriť, že to pôjde, ale tiez, si myslím, že to má chronické, keď ju to už trápilo.Nic viac ako robíš plus nahrievať nemozes