Akútna trombocytopénia. Máte tiež podobné skúsenosti?

zuzu219
11. jan 2011

Milé mamičky!
Začiatkom novembra mojej vtedy 15-mesačnej dcérke diagnostikovali v Martine akútnu trombocitopéniu - teda nízku hladinu krvných doštičiek. Na začiatku ju liečili Prednisonom. Po dvoch týždňoch ho vysadili s tým, že je to akútne a odznie to samé. Chodíme na kontrolné odbery ku doktorke Plameňovej a výsledky boli raz dobré, raz zlé. Potom sa zdalo, že už hodnoty neklesajú, no 20. 12. boli opäť veľmi nízke. Doktorka to odôvodnila zlými odbermi, ktoré nám už robili u nás v Čadci. Naša obvodná doktorka si však myslí, že odbery nemôžu byť zlé, ak nie sú robené z prsta (čo neboli) a že je to podľa nej už chronické.
Mohli by ste mi napísať, ak máte tiež podobné skúsenosti s touto chorobou a s doktorkou Plameňovou? Nechcem pani doktorku zhadzovať, predsa je v tomto odbore kvalifikovaný lekár, no zároveň dôverujem i svojej obvodnej doktorke, ktorá nás ešte nikdy nesklamala (a to sme si už s dcérkou v nemocnici niečo prežili).
Ďakujem! 🙂

sumo5
20. feb 2012

Dobry vecer,len teraz som si vas nasla z podobnym pripadom ako mame my.Uz ste v poriadku?Nasa 5rocny dcerka trpi Akutnou trombocytopeniou tazkeho stupna,ale liecime sa pri pani doktorke Halakovej(tiez v Martine),nasa mala sa lieci uz skoro rok a stale jej klesaju trombocity.Ak ste sa nahodou dostali z tejto choroby,poradili by ste mi ako?Dakujem za odpoved.Mata

michelinka2
22. jún 2012

Dobrý deň,

píšete že Vaša dcérka trpí trombocytopeniu ťažké stupňa.Naša dcérka má 6 pred dvoma mesiacmi jej diagnostikovali trombocytopéniu. Trombocyty má stále okolo 5,3,8,3,2,7,3 a tak stále dokola. Robili jej aj odber kostnej drene,nič zlé sa nepotvrdilo. Bola liečená kortikoidmi, bez akéhokoľvek zareagovania. Teraz má Rituximab, zatiaľ prvú dávku, modlím sa aby to zabralo. Stále má petéchie nielen na telíčku ale aj puse, ktoré jej krvácajú. Podľa pani doktorky taký prípad ešte nemali. Po dobratí lieku jej chcú ešte raz robiť odber kostnej drene a ak bude ok, čo dúfam že bude, asi jej urobia splenektomiu. Reagovala Vaša dcérka na niečo? Ako postupujú v liečbe pri nej? Ďakujem.

sumo5
2. sep 2012

Dobry vecer,taktiez nereagovala na kortikoidy,tak jej nastavili liebu liekom,ktory sa vyraba z krvnej plazmy- Kiovig,dost zle to znasala,a na doma sme jej davali prednison,sandinum,dicinone,pamba.Aj nasa mala velmi pocetne modriny ,petechie aj v ustach,taktiez jej odobrali vzorku kostnej drene,bez nalezu,stale mala vysledky 1.2,3,trombocity,az mi bolo do placu ked som videla aka je naliata z tych liekov,na nepoznanie.Jedneho dna som si povedala,ze musime nieco ine skusit,tak po skumani sme sa dostali k liecitelke,ktora robi lymfodrenaznu masaz,na zaklade uzdravovania ludi ktory k nej chodili,sme sa tam vybrali,po prvej masazi sa mala zacala lepsie citit,hned nato sme jej dali odobrat krvicku a vysledky sa zvyslili na 60 trombicitov.Uz sme absolvovali 3masaze a mala sa drzi na 140trombocitoch,doktorka v Martine nechape doteraz,ze aky zazrak.Lenze my sme jej o nasich pokusaniach nic nepovedali.Mala uz konecne nieje naliata,nerobia sa jej modrinky,ani petechie.Velmi vam drzim palce,aby ste sa aj vy radovali ako my.Pa

bako7
16. okt 2012

Dobrý deň, zaujala ma Vaša skúsenosť lymfodrenážnou masážou Vašej dcérky. Mám v rodine taký istý prípad, možno by mu to tiež pomohlo. Ak by ste mi mohli dať nejaký kontakt na uvedenú masérku bola by som veľmi šťastná, ale hlavne chlapec, ktorý by už po ôsmich rokoch liečby konečne potreboval nejaký úspešný pokrok v liečení.
Ďakujem
@sumo5

sumo5
19. okt 2012

Joj to ma mrzi,ze az tak dlho sa lieci,tu je tel.kontakt na Hromadova Mária 0905902308,roi detoxikaciu organizmu.mobilizaciu imunitneho systemu,color a lymfo terapie,a terapie jemnym dotykom.Je z Prievidze,pre nas to bolo dot daleko,ale ked sme videli ako sa dcerka trapi,ustavicne sme boli v nemocnici,tak sme to vyskusali,velmi nam tato pani pomohla.Este vam napisem ze nas masaz stala 15e, +neakych 12e za vitamy.Prajem skore uzdravenie,dufam ze som aspon takto mohla pomoct. pozdravom mata

bako7
22. okt 2012

@sumo5

Veľmi pekne ďakujem za informáciu, ak to pomôže ozvem sa.
Pozdravujem celú Vašu rodinku.

sumo5
22. okt 2012

Drzim palceky,budem na vas mysliet.MAta

jojo161
9. máj 2018

@bako7 dobrý večer.... Mozem sa opýtať pomohla vám ta masáž. Dostali ste sa z tej choroby. Ďakujem za odpoveď

kukucka26
1. dec 2018

@michelinka2 pekny den je tomu uz davno no chcem sa poradit mojmu rok a pol chlapcekovi dg.trombocytopeniu s leukopeniou vy ste ako nato ? Co vam lomohlo? Ako sa robil odber kostnej drene u dietata a ci to velmi zle znasali?

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuparki
17. jan 2020

Dobrý den.
Synček ktorý ma 1,5roka mal pred mesiacom odoberanu krv a trombocytov mal 264, po mesiaci na to mu brali krv a trombocytov mal už len 77. O dva dni na to mu brali krv a trombocytov mal už iba 44. A hneď na další den, DNES, mu brali krv a ma už len 30 trombocytov.
Som s nim teraz v nemocnici len sa chcem informovať prosím ci mi viete poradiť z čoho to ma a prečo mu tak klesajú a co mám robiť aby bol opäť v poriadku PROSÍM.

jojo161
18. jan 2020

@zuzuparki ahoj. slezinu ma ok nemá zväčšenu?

slavik79
17. nov 2023

@sumo5 dobry vecer, mozem sa opytat ako sa mate po tych 11 rokoch? My to riesime momentalne s 9 rocnou dcerou, takisto modriny, pocet trombocytov 3,7,11,3... za posledny mesiac je tretikrat hospitalizovana na onkohematologii, ma za sebou aj odber kostnej drene, liecba IVIGom uz nezabera, trombocyty jej klesaju, aj ked je v nemocnici. Cakam kym ju prepustia z nemocnice a ihned ju objednam na lymfodrenaz. Zaujima ma, ako sa vam dari, ci ste sa z toho dostali. Dakujem