Akútna cystitída - zápal močového mechúra u 5 mesačného dieťaťa

pata90
19. mar 2016

AHojte 🙂 Môjmu 5 mesačnému synovi diagnostikovali Dilatáciu ľavej panvičky gr.I. Ešte nebol ani očkovaný 😒 lebo sa to nestihlo, kvôli problémom so zápalom močového mechúra. Musí užívať aj pyridoxín, kvôli zlému krvnému obrazu. Chcem sa opýtať, či má niekto s takou diagnózou skúsenosti, čo Vám pomohlo pri zápale u takého malého dieťaťa, ktoré je výlučne dojčené. A tiež ma zaujíma, či sa tá dilatácia upraví sama - vývojom (po narodení mal obličky aj všetko ostatné z nefro hľadiska OK.), alebo ako prebieha liečba a pod.
Ďakujem veľmi pekne 😉

janinah
19. mar 2016

Dilatácia je jedna dg,zápal m. mechúra je iná dg....áno,dilatácia sa môže upraviť aj sama rastom dieťaťa,ale aj nemusí.....hľadaj vo fóre,je tu o tom dosť popísaného.

8291
19. mar 2016

Malá mala dilataciu močovodu,zistili to v 2.mesiaci,no a v 10.mesiaci uz bolo všetko OK.upravilo sa to samé.Na uroinfekt malej veľmi dobre zabrala a rýchlo Uroval forte sirup,je od 6.mesiaca.

pata90
autor
19. mar 2016

@janinah Áno, sú to rozdielne diagnózy, asi som to len zle napísala, ak to vyznelo, že to vnímam ako jednu🙂 Ale chcela som sa opýtať na obe súčasne. Keď budem mať viac času tak skúsim prejsť aj fóra, zdala sa mi to najrýchlejšia možnosť, ospravedlňujem sa.

pata90
autor
19. mar 2016

@8291 Ďakujem veľmi pekne 🙂 Dúfam, že zápal ustúpi, užívame Biseptol - koncom mesiaca máme kontrolu, ale viem aspoň do budúcna, čo by mohlo pomôcť na tie URO problémy.

janinah
19. mar 2016

@pata90 Dilatáciu treba len sledovať,zápaly treba liečiť.Zápaly u tých detí sú častejšie,moč tam totiž stagnuje a to sú "dobré" podmienky na vznik infekcie.Dobré sú brusnice aj ovocie aj lieky z nich- podľa veku.Akešte nedávaš vodu resp. detský čaj,tak by som dávala,nech sa moč. cesty preplachujú.

pata90
autor
19. mar 2016

@janinah Ďakujem za radu, budem sa snažiť zavodniť ho čo to dá.