Ahojte. Braaazdim google ale akosi nenachadzam odpoved. Mam takmer 2r dieta. Aka ma byt stolica? Kaka 1 max 2x denne. Ma aj normalnu formovanu ale vacsinou ma taku kasovitu stolicu. Neboli ho brusko, papa a pije uplne vsetko. UM uz davno nepije. Davame mu bezlaktozove vyrobky lebo po tych s obsahom laktozy ma riedsiu stolicu. U dr.sme s tym neboli lebo nevidim to ako problem. Neviem ci sa objednat na gastro ci nie. Otazka je v podstate na vas mamicky s cca rovnako starymi detmi ake maju stolice vase deti? Mam podla vas vypytat vymenny listok na gastro ci nie? Dakujem za kazdu radu, skusenost.
A prečo chceš ísť na gastro keď mu nič nie je? To sa normálne zdravé deti nosia po doktoroch?
Dieta ma mikrobiom vo vyvoji a inac travi ako dospely....bezlaktozove by som.osobne nedavala,dieta sa nestretava s laktozou, teda telo nema potrebu tvorit laktazu na stiepenie laktozy a teda ho mozete doviest akurat tak k intolerancii....vobec by som to.neriesila....ja to.mam obdobne,akurat mne sa v poslednej dobe zda,ze stale po.mlieku sa pokaka,ale hnacka to nie je,ak pochybnost,tak lekar, ale ja osobne si nic zle nemyslim...kamoska pediatricka vravela,ze taka stolica je bezna a zavisla od toho co dieta je...neporovnavala by som s dospelym
@eviii11 ono ja sama som v tehotenstve jedla delakto veci lebo mam lakt.intoleranciu. mozno to ma po mne resp.kvoli tomu ze v tehotenstve sa mu dostavalo len delakto vykobky. Ale tiez som rozmyslala nad tym ze davat postupne laktozove ze nech si zvyka. Lebo neplace, nestazuje sa na brusko cize problemy mu ti ensposobuje evidentne.
Prepáč, ja som stará koza ale na gastro by ma nikto nedostal pokiaľ by som nepotrebovala. Nieto tam ešte ťahať zdravé 2r dieťa 🤷♀️🤦🏿♀️ to načo?
My máme skoro 3r a kaka podľa toho čo zje, či denne alebo obden, husté riedke, kukuricove, jablkové... Ved ty tiež nemáš 💩 staré pevné 🤦🏿♀️
Riešim až keď nekaka 3 a viac dní alebo s sťažuje na bruško... Ale nie hneď gastro 🤦🏿♀️
Moja mala normalnu stolicu a len vynimocne taku “hnackovitejsiu” ako pises ty. Ja nevidim nic zle na tom, odniest vzorku na gastro a mozno zistia nejaku intoleranciu. Napriklad aj ta laktoza moze sposobovat roedku stolicu bez nejakych krcov alebo bolesti brucha. V 2 rokoch nie je normalne ak dieta ma skoro stale takuto konzistenciu stolice. Suhlasim s tym, ze ak nema potvrdenu intoleranciu na laktozu, tak by som mu nedavala svojvolne bezlaktozove potraviny.
@nykkushka neboj jasne ze by mu to robili max z krvi a rozbor stolice. Na tu hadicku "len tak" by som ho neposielala😊
Moja ma tiež ale hlavné to závisí od toho co spapa... Papa veľa ovocia? Lebo to môže tiež spôsobiť redšiu stolicu...
Nie je dobré ak dieťatu, ktorému nič nie je dávaš diéty typu bez laktózy, nie je to dobré pre vyvin jeho tráviacej sustavy
@luliu nema ju diagnostikovanu ale vidim sama na stolici ze je omnoho riedsia ked ma hocico laktozove. Davame sem tam laktozove veci ale fakt malo.
@majka879742 tak co je to vela?😊 ma kazdy den 2 porcie ovocia a 1 ovocnu kapsicku.
Osobne si myslim, ze to je aj vývinom...vsimla si si,ze deti maju casto este zvysky jedla v stolici? My napr cucoriedky niekedy, ono traviaci trakt sa da aj vytrenovat, a to len tym,ze mu budeme davat co najviac rozmanitu stravu...ja napr teraz sa snazim odsledovat mlieko kvoli alergii, ci nahodou, ale ak by to bola intolerancia, tak urcite by som nevylucula, len znizila a navysovala postupne....a ak ho nic neboli, nema casto stolicu a je blatovita,podla mna je to ok, tak aj mne to povedala pediatricka...to travenie je proste ine u 2rocneho a 30 rocneho...
To bohato stačí, uprimne ak sa ti to nezda zbehni k doktorke a nech mu zoberie výter alebo vzorku stolice...Ale podľa vlastnej skúsenosti by som bola rada ak by ju mal redšiu ako by ju mal tvrdu a nedalo by sa mu vykakať... lebo to je potom peklo keď ti dieťa plače lebo sa mu nedá vykakať a nevieš ako mu pomôcť...
@majka879742 stolicu sme uz odniesli ku pediatricke ale ta robi rozbor len na pritomnost virusov a bakterii. To bolo nastastie ok. Ale nerobi na intolerancie. Ze to moze len odbornik🤷🏻♀️...asi mate pravdu. Nechame to tak a uvidime ci sa mu to zmeni a napravi trosku
No mojej brala detska aj krv na intoleranciu, takže pochybujem že to môže len odbornik... Uvidíte časom ale ak sa ti to nebude stále zdať tak trvaj na svojom... Držím palce 🙂
Na intolerancie v podstate neexistuje test...myslim,ze vydychove testy su na laktozu a fruktozu,ale to neviem ci je s dietatom v 2 rokoch uskutocnitelne
Ja tam nevidím nič divné ak dieťa nič nebolí.