Akú stolicu by mala mať 15 mesačná dcérka?

reeva
17. jan 2015

moja malá už takmer 2 mesiace čudnú stolicu. Vzdy je to neforemná kaša. Väčšinou je to 1 až 2x denne. Začalo to pred 2 mesiacmi, to bola ale žltá kyslo zapáchajúca stolica + vyštípaný zadoček. Dala som jej dietu, UM som robila z ryžového odvaru, probiotiká beriem permanentne už 5 mesiacov, hylak.... bola u doktorky, výter bol OK. Par dní bolo lepšie ale stolica stále nebola formovaná. Doktorka tvrdí že je to zubami, idú jej horné očné. Potom opäť to isté, opäť výter OK a doktorka, že stále tie zuby. Teraz bolo týžden OK (stolica 1x denne, nezapáchala kyslo, ale mám pocit že nie celkom strávená, redšia neforemná kaša) a a dnes už 3x riedka, kyslo zapáchajúca., vyštípaný zadoček. Už neviem či to fakt môže 2 mesiace trvať z očných zubov? Nemala by nás doktorka poslať na nejaké testy - alergia, intolerancia, celiakia? Doktorka mi ešte povedala, že celiakia to nie je, že to u takých malých detí nebýva?!?! UM máme od 8. mesiaca, papá ako kedy... poradte už fakto neviem či mám zmeniť doktorku alebo to fakt môže byť z očných zubov

pribinak
17. jan 2015

A stolicu si uz na rozbor niesla? Hlavne ked sa to zdá, ze su tam nestrávené zvyšky stravy.

januliku
17. jan 2015

Ja by som sa pýtala na odborné vyšetrenie, v prvom rade na gastro a keby mi nechcela dať pediatrička odporúčanie, tak by som zavolala alebo išla priamo tam a vysvetlila čo je vo veci. Nezdá sa mi, že by to mala 2 mesiace zo zubov, a keby to tak náhodou bolo, chcela by som to počuť od odborníka, nie pediatričky. Môže to byť niečo z toho, čo píšeš, ale aj nejaká baktéria, bacil ... Ten zápach sa mi tiež nezdá na tie zuby, to by asi bola len riedka stolica, nie kyslo zapáchajúca. A z pusinky jej náhodou nesmrdí ?

saska.t
17. jan 2015

Mozu to byt kludne aj zuby potykali sme sa s tym do 2 rokov 😉

oladuna
18. jan 2015

U nas je to tiez podobne s tou stolicou.myslim ze to moze byt z jogurtu.taktiez moje dvojicky maju rady kukuricne chrumky no a na to sa vzdy dobre napiju caju...tak neviem. Ale tiez su dni ked je stolica normalna takze to nejako neriesim hlavne nech kakaju a papaju. 😀a aby som nezabudla - zacalo sa to ked im lekar nasadil antibiotika kvoli zapalu mandlam (obidve).

domika225
28. máj 2022

@saska.t dobrý deň môžem sa Vás opýtať? V príspevkoch sa písalo o riedkej stolici. My máme 15 mesiacov a dlhodobo máme takuto redsiy stolicu 4-5 krát denne. Každa stolička ide veeelmi dlho a teraz jej idú štyri. Prosím Vás išli Vam tie zuby tiež tak dlho vonku? Chcela by som veriť, že v dvoch rokoch, keď vyjdú zuby bude konečne Katy menej. Boli sme na vyteroch....má len laktózovu int a dodržiavame diétu. Ďakujem vopred za odpoveď 🙂