Akú kozmetiku používate u detí s atopickým ekzémom?

ninka1609
25. jún 2019

Zdravím rada by som vedela akú kozmetiku používate pre detičky tie ktoré majú atop ekzém.... Také co ozaj pomôžu a mate s nimi dobre skúsenosti ďakujem

lorela
25. jún 2019

Kozmetika zásadne nepomáha, žiaľ, je určená len ako doplnková starostlivosť. Doležité sú maste/krémy a lieky od kožného lekára.
Kozmetika, s ktorou mám dobrú skúsenosť je Bioderma a A-Derma.

diewcatqoo
25. jún 2019

Ahoj, co sa tyka starostlivosti o ekzematicku pokozku, je to velmi individualne. Co pomohlo jednemu, nemusi vam. My sme skusili milion kremov - lacne, drahe, volnopredajne, na predpis, miesane v lekarni... najviac asi pomohlo ciste bambucke maslo. Ale kozmetiku treba doplnit aj zmenou zivotneho stylu, najst pricinu ekzemu a robit vsetko pre to, aby sa ta pricina odstranila.

janage
25. jún 2019

@ninka1609 ja uz mam vacsie baby, nie babatka. Ak myslis kozmetiku beznu tak mydlo bupi tuhe, sampon bupi, penu na umyvanie bupi pre najmansie deti alebo babatka. Na opalovanie linola sun. Na premastovanie vitella ictamo, modra indulona, skin cap krem, ale pozor nie kazdemu vsetko sadne. Ak je zly stav smer kozne. Naposledy ked praskala koza na palcoch na nohach pomohol nakoniec unigel a potom modra indulona. Starsia je na tom ok jej staci vitella.

janage
25. jún 2019

@diewcatqoo u starsej uz to bude 13 rokov co ekzem ma a u nej proste sa neprislo na ten spustac. Teraz ma ekzem minimalny.

diewcatqoo
25. jún 2019

@janage no nejaky spustac byt musi, ekzem sa nevytvori len tak z nicoho nic

nikiki29
25. jún 2019

@diewcatqoo no a ako ten spúšťač nájsť by ma zaujímalo... ja sa trápim od 6 týždňov cely život a môj syn tak isto, presne v 6t sa objavil AE 😞

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simculllka
25. jún 2019

@ninka1609 ahojte,aj my sme uz u dcery vyskusali vsetko mozne,od prirodnej kozmetiky az po kortikoidne maste a stale neviem najst nic,co hu zaberalo dlhodobo. Aktualne pouzivame a-dermu v kombinacii s vecernym sirupom Spirabel,a ked ma moc rozskriabanu kozu,tak davam Locoid,ten jediny ozaj zabera. Ale musim povedat,ze ta aderma a spirabel asi zaberaju,lebo posledny mesiac ma dcera pomerne cistu kozu,bez ekzematickych prejavov.

monkabaskova
25. jún 2019

@ninka1609 A-Derma krem 400 ml....na opaĺovanie Avene....a nasadit probiotika....nakolko je to prepojene s črevami

diewcatqoo
25. jún 2019

@nikiki29 stojim si za tym, co som napisala, ze nejaky spustac byt musi. Aj ked ono je velmi tazke odhalit, co to moze byt. Predpokladam, ze ak sa s tym trapis cely zivot, robili ti uz asi vsetky mozne testy na alergie a intolerancie... moze to byt aj psychikou, stresom, zmenou prostredia, kombinaciou jedal, kombinaciou roznych faktorov.. vsetko je so vsetkym prepojene.

janage
26. jún 2019

@diewcatqoo no to mas tak, byt musi, ale bohuzial je skryty, alebo kombinacia niecoho. Ja som uz za tych 13 rokov kadeco z detmi absolvovala. Hlavne mladsia ma v tomto "stastie" u nej stale nieco, co predtym nemala, nikto nevie kde k tomu prisla a co to spustilo. A vysledky take, ze imunita vyborna, par hladin hranicnych, ale nic co by vysvetlovalo, ze co ako preco zaco.

janage
26. jún 2019

Inak baby mojej starsej vsetky tie ovsene veci kupele, kozmetika zhorsovalali stav. A pritom jest moze vsetky obilniny a ziaden test v suvislosti s ovsom nic neukazal. Vyborne, ale reagovala na siru. Mladsia zas na sol a bahno z mrtveho mora.

janage
26. jún 2019

@diewcatqoo mnohi za cely zivot neprideme na to aka kombinacia coho. Ano nieco to spusta a do zufalstva ta privadza, ze nevies co. Potom sa s tym, ze nevies pricinu zmieris lebo inak sa zosypes. Niekedy je to jednoducho tak.

diewcatqoo
26. jún 2019

@janage rozumiem ti, tiez mam dieta, ktore sa od 6 tyzdna trapi s ekzemom. Poctivo som si zapisovala, co kedy jedol, absolvovali sme vsetky mozne testy a vysla alergia na vajecny bielok, kravske mlieko a histaminova intolerancia.
Z reakcii tela som zistila, ze napr. moze aj ten bielok, aj mlieko. Bielok ale len vo forme prazenice alebo chlebika vo vajicku - varene vajce neznesie. Mlieko - jogurty znasa, tvaroh nie. Nemoze napr ani cerstve jahody, ale dzem alebo kompot mu nevadi. Nemoze napr kombinovat rajciny s mliekom atd. Tych kombinacii moze byt fakt milion a postupne sa snazime prichádzať na to, cim to moze byt a co ten stav zhorsuje. Co sa tyka jedla, fungujeme na systeme pokus - omyl, inak sa neda. Inak, ekzem sa taktiez zhorsoval pri raste zubkov, pri ockovani, v zime.. je to strasne individualne a moze to zhorsovat hocijaka malickost. V ludskom tele je vsetko so vsetkym prepojene.

martinasz13
26. jún 2019

My máme 6 mesiacov.. máme atopickú dermatitídu (ekzém) a nám na to zaberá momentálne (klop, klop) kúpel v hypermangáne, premasťujeme s krémom Lipobase a po vsiaknuí krému, nanášam Ichtyol a dlhodobejšie berieme Fenistil kvapky kozmetiku používam len bupi tuhé mydlo a telové mlieko Hipp.. my sme našťastie zistili čo je spúšťač (teda ja som nato došla lebo detská dr a všetci ostatný to neriešili a mali to na háku) .. máme intoleranciu na laktózu..

janage
26. jún 2019

@diewcatqoo a predstav si ze zapisujes sledujes a na nic neprides, vobec nic. Pri tom istom raz ma hrozne, raz menej raz vobec. Ja mam atopicky dve a uplne inak reaguju. A tej starsej nikdy sme nedosli na spustac a bola aj na eliminacnej diete😉 Teraz nema skoro vobec ekzem a pritom stravu ma omnoho horsiu, aj stresu viac, puberta atd.

lulu1812
26. jún 2019

Myslim ze to je individualne co jednemu pomoze druhemu zhorsi. Ja pouzivam pre dceru kozmetiku Linola

nikiki29
26. jún 2019

@diewcatqoo nehovorím, že nemáš pravdu, len proste ten spúšťač je niekedy nájsť ťažké... keďže to mám od bábätka, bude to niečo čo sa so mnou vlečie celý život... strava, psychika, bývanie, prostredie, stres... všetko sa mení a ja vôbec nevidím súvislosť 😕

janage
26. jún 2019

@diewcatqoo moja isla dokonca jeden cas v prisnom rezime alergika a vobec nic to neovplyvnilo. Ked sa da zistit a odpozorovat mas vyhrate. U mnohych ekzematikov sa vsak spustac nezisti. A to este napr. taka dyshidroza. To ti nikto pricinu nevie, ale atopici su na nu omnoho viac nachylni. Detto take molusky mozes chytit aj z uteraka, kym to deti nemali som ani netusila ze
nieco take existuje. A v bubline deti drzat nemozes. A to moje ziadny piesok, ziadne kupaliska, nepromenadujeme po nakupnych centrach, vyhybame sa preludnenym miestam vseobecne.

janage
26. jún 2019

@nikiki29 hej len to ten, co ten spustac odsledoval a nasiel nepochopi😉 ja ta chapem☺

nikiki29
26. jún 2019

@janage no kiež by to aspoň u syna bolo iné ako u mňa nech sa netrápi... 😑
Inak ja mám dyshydrózu v posledných rokoch každé leto a v zime pokoj 😞

janage
26. jún 2019

@nikiki29 moja mladsia ako 5 rocna aj zo spodku chodidiel dr.si fotila, ze u dietata takeho maleho este nevideli. Najprv mala len dlane a hrozne bolo ze nic nepomahalo. Dva tyzdne bola akutna ani chodit nevedela. Plakala mi srcervuco, ze preco ona a ci to uz stale bude tak. No strasne to bolo. Teraz po dvoch rokoch, len v minim. forme ma na rucke a palce noh nemala vyrazky ale jej popraskali do krvi a pomerne hlboko, stipalo, bololelo. A tiez v lete to ma. Taky klasicky ekzem je v pohode celkom teraz. Uz si zacnem pisat aka kombinacia coho zabera na co😁 ona aj na roznych castiach tela ma rozny ekzem a musim rozne maste pouzit. Aj u koznej sme boli po dlhej dobe, a to ja chodim ked uz fakt si neviem rady.

diewcatqoo
26. jún 2019

@nikiki29
@janage
Zeny, ja sa nehadam, ani vas neodsudzujem, ani nic podobne. Viem, co je to plakat v noci s dietatom, lebo vsetko svrbi, viem, co je zobudzat sa s krvavymi oblieckami, viem aj co je dyshidroticky ekzem, dokonca viem aj co je astma.. len jednoducho niekde musi byt pricina toho vsetkeho. Nieco telu nevyhovuje a je potrebne prist na to, co to je. A rozumiem, ze to nie je lahke, niekto na to nepride cely zivot. My sme prisli na tie spustace, ktore som popisala, snazime sa zit nejako bez tychto veci a bum, aj tak zrazu pride obdobie, kedy sa to zas objavi a patrame dalej, mozno na nieco este prideme, mozno nie..
Len sa tu snazim od prveho prispevku v tejto teme vysvetlit, ze iba mazat nestaci. Kremy len potlacaju nasledky, neriesia pricinu tohto vsetkeho ;)

ninka1609
autor
26. jún 2019

Ďakujem všetkým za odpovede... My máme tiež intoleranciu laktózy.... A silnú alergiu na prach... Raz na cistucke telíčko inokedy do krvi zdrate... Berieme aerius sirup každé ráno už rok a pol no na noc ešte niekedy musím dať Dithiaden tak sa derie... Nam vie pekne zabrať o kúpanie v kozom mlieku ale hľadám nejakú konkrétnu kozmetiku používame zatiaľ mixu... Ale tak skúsila by som niečo lepšie

janage
27. jún 2019

@ninka1609 ak sa derie do krvi, tak v zime som kupila 100%bavlneny vrch vacsi tak o dve, tri cisla a rukavy na koncoch zosila. Skrabat sa skrabala, ale nerozskrabala. Alebo som odstrihla zo stareho vrchu rukavi a v rukach prisila tak aby sa rukav predlzil na tom v com spala. Ak su ale horucavy neda sa to pouzit.

janage
27. jún 2019

@ninka1609 a pozri stranku mydlo z farmy tam vyraba baba mydielka z kozieho mlieka. Mali sme boli fajn

janage
27. jún 2019

@diewcatqoo ved chapeme, ale ked za toho tu pricinu nevies zistit, mas zdravu zivotospravu, doplnky beries vnutorne tak uz len to mazanie kremami ti ostava😉

calimero3w
27. jún 2019

@ninka1609 dobry deň mamička. Mám jednu otázku , keď nechcete nemusíte na ňu odpovedať. Je vaše dieťatko zaočkované, ? Väčšinou ockovane detičky majú takéto problémy, tak preto sa informujem, treba liečite ekzém zvnútra a potom až v zvonku,. Upraviť stravu a prať bio eko predkoch ( dm drogérii) tam dostanete, bioderma krémy sú fajn, aké hlavne to riešte úpravou stravy . 😊

ninka1609
autor
27. jún 2019

@calimero3w Áno je zaočkované ale pochybujem ze to bude očkovaním.... Moja sestra dvojča ma tak isto od malička ekzém taktiež manželova sestra... Može ale nemusí to mat súvis dedičnosti....malej periem zvlášť ma svoj prášok aj Aviváž bez parfumov a tých ostatných bludov....... Asi skúsim tu bieodermu nič zato nedám 😊

ninka1609
autor
27. jún 2019

@janage ďakujem idem kuk