Aktiferin pre dieťa

davidko7
27. sep 2012

Ahojte,mojmu synovi predpisal lekár pre nizke železo aktiferin kvapky...Chcem sa spýtať mamičiek,ktoré stým majú skúsenosti,ake to zvládali vaše deti?Nebolelo ich z toho bruško?Syn chodi do školky a neviem,kedy mu to mám podavať,aby mu tam z toho nebolo zle...
Býva pri tom aj sfarbenie zubov?Upravili ste aj nejak špecialne stravu?ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede 🙂 🙂

miracle
27. sep 2012

Ahoj, maly bral zelezo od cca 6 mesiacov, zareagoval na zelezo hnackou. Vascinou je vascim problemom zapcha - da sa upravit stravou bohatou na vlakninu, pohybom.. Zubky sa mu nesfarbili. Ak si dobre pamatam, dostaval to po jedle. Ak mozes daj mu to po ranajkach, ak nieco doma zje.

Inak je to strasna potvora, co sa tyka flakov - su nevypratelne.
Vela stastia, nech sa vam zelezo upravi.

urbisa
27. sep 2012

@davidko7 mám dvojčata,předčasně narozené,brali to od porodnice,jak dlouho to už si nevzpomínám,ale problém nebyl žádný,jen si dávat pozor na to,že když to někde vylejete už to nejde vyprat,protože to byli mimina,měla jsem spoustu věcí zničených,o upravě stravy neporadím,kluci byli kojení a pak UM,určitě je dobré zařadit více věcí kde je železo,ale to jistě znáš...

gretulienkamm7
27. sep 2012

dobrý deň, my dávame sirup Eisen F(majú v bio obchodoch), je to chutné, dávam to malému po raňajkách kým ide do škôlky a potom po večery, vždy jednu lyžicu a pekne sa mu popravilo železo. Máme chudokrvnosť v rodine. Keď nezoženiem Eisen F, tak cez svokru kupujem ferrofortis B tiež sirup(firma finnclub), ten dávam po malej lyžičke, toto sú sirupy myslím od 1ho roka, ale nám dlhodobo zaberajú a nezapekajú a nerobia žiadny problém v brušku....

davidko7
autor
27. sep 2012

@gretulienkamm7 Myslite,že by som mohla skusiť tie sirupy?A mam o tom informovať lekára?A ten druhý sirup sa da kde zohnať?

gretulienkamm7
27. sep 2012

Skúste,ja som to lekárke oznámila až pri následnej kontrole po 5tich týždňoch, ten eisen F je cviklovojablková šťava, ale je v tom vyžmýkaná aj čerešňa a mrkva, akurát ho doma nemáme-by som pozrela presné zloženie..., lebo v Bratislavských bio obchodoch od júna vypadla dodávka....je to bez konzervantov, po otvorení držať v chladničke. Oplatí sa kúpiť najväčšie balenie. Ja to skúsim v Hainburgu v lekárni alebo tam v bio obchode....Ferrofortis B kupujem od našej detskej lekárky alebo cez svokru ktorá je členka finnclub, ale majú aj predajňu v strarom meste v Bratislave, pozrite cez google.Máme detskú lekárku, kt. vždy len oznámim čo vymyslím. Doteraz mi nič nepovedala. Je to klasická doktorka-prelom dôchodku. Je ústretová primeraným nie chemickým metódam. a ešte, ja som dostala aktiferin v tabletkách keď som bola tehotná.... a po 3 dni som balenia vyhodila do koša....

davidko7
autor
27. sep 2012

@gretulienkamm7 Ja som teraz pozerala,že aj melasa ja výborny zdroj železa,ak by sa mi nepodarilo zohnať tie sirupy,tak skusim tu melasu...
Tie sirupy sa daju kupiť cez internet,ale ja sa bojim objednavať take veci cez net...

gretulienkamm7
27. sep 2012

ja to kupujem osobne pri pulte

gretulienkamm7
27. sep 2012

mne malý melasu nechce, pojedám to po lyžičke ja a nepochutím si, jem to len preto, že to treba dojesť a presviedčam sa, že mi to pomôže na krvný obraz.. Pozerám že ste okres Senec. Ak niekto od Vás pôjde do Bratislavy, nech vám kupia v tom finnclube ten ferrofortis osobne.... 😉

sariky
27. sep 2012

@davidko7 muj syn bere aktiferrin nekdy od 1. mesice veku (ted mu bude 5 mesicu) a ze zacatku mel trochu zacpu, ale samo se to upravilo. zuby jeste nemame, tak nevim, jestli se zbarvi, ale stolice se zabarvila 😉 zadne jine problemy s tim nemel a jak uz se tady psalo, kapicky nejdou vyprat, takze opatrne 🙂

davidko7
autor
27. sep 2012

@gretulienkamm7 ´dakujem za všetky rady 🙂

liz_lemon
27. sep 2012

@davidko7 moj maly berie Maltofer, lekarka mi hovorila, ze Aktiferin deti horsie znasaju