Ako zvýšiť množstvo kolagénu u dvojročného dieťaťa?

alexandrap7
5. jún 2022

Mily rodičia, vie mi niekdo poradiť ako u 2rocneho dieťatka zvýšiť množstvo kolagénu? Viem, že najlepšou variantou je huspeninu. Pozná niekto aj inú možnosť, prípravok najlepšie na prírodnej báze? Vďaka za pomoc.

drzaopica
5. jún 2022

@alexandrap7 vývary z hovädzieho masa

viestta
5. jún 2022

@alexandrap7 zvýšiť príjem bielkovín, telo si kolagén vyrobí samé ak uzná, že ho treba. Ak mu dáš kolagén, strávi ju ako každú inú bielkovinu a ci z neho zas bude kolagén, telo sa samé rozhodne

alexandrap7
autor
5. jún 2022

@viestta nám to odporučili kvôli očkám, má silné dioptrie, malo by to vraj pomôcť

alexandrap7
autor
5. jún 2022

nám to odporučili kvôli očkám, má silné dioptrie, malo by to vraj pomôcť

majamat
5. jún 2022

@alexandrap7 tvorba kolegenu v tele klesa vekom, u malych deti, pokial nemaju poruchu je dost vysoka. na to,a by vytvorili kolagen, potrebuju dostatok kvalitnych bielkovin. a telo si kolegen vyrobi.

co sa tyka kolegenu ako doplnku vyzivy, ani to nei je v skutocnosti kolagen. kolegen ma velke molekuly a travi sa tak, z sa rozlozi na peptidy a aminokyseliny ( cize bielkoviny ). takze nema vyznam podavat kolagen, lebo aj tak sa rozlozi. telo z sa same rozhodne, ako nalozi s tymito bielkovnami. presne ako je v prispevku vyssie.
co sa tyka kvalitnyhc bielovin, tak neviem presne, ktore su idelane, ale zrejme najlepsie je, doplnat bielkoviny z viacerych zdrojov - rastlinne ( strukoviny, orechy, neviem ci aj semienka, soja ), a zivocisne ( mliecne vyrobky, vajcia, maso, ryby )