Ahojte maminky,dnes sme mali vyšetrenie a musíme ísť dať vybrať nosnú mandlu bo ju má dcérka dosť veľkú a zle sa jej dýcha. Chcela by som sa spýtať ako to zvládli vaše 2,5 ročné detičky. Ďakujem 🙂
mojej dcére ju vybeŕali úplne neplánovane. Poslali nás aby jej do uší voperovali nejaké trubičky, ale keďže počas operácie si lekár zmyslel že je to zbytočné, tak jej vybrali aspoň nosnú mandľu.... po operácii som, bola z toho mimo, ale čo už som mala robiť. Asi do hodiny od operácie sme opustili nemocnicu. Všetko bolo OK... Dcéra mala cca 3roky...
@fiafia dobry večer🙂 nie nie nic jej nedávali na odpuch,ma ju taku velku ze cez jednu nosnú dierku ju videla hneď, ako jej pozrela do nosteka a do druhej uz ani pozerať nemusela. Malá nemavala ani anginu,velmi málo bývala chorá, skoro vôbec, a už pol roka mininalne mi celé noci chrape,dýcha puskou,a celkovo zle funguje,ten noštek vôbec nevyužíva a aj v noci sa nato budi a zle spinka 😏
Moja mala ma vybraté nosné mandle ale museli sme dat vybrať lebo jej to tlačili na uško a sťažovala sa ze na to uško nepočuje tak sme museli dať mandle vybrať a aj prestala chápať a nebýva tak často chorá takže zvládli sme to dobre chvalabohu.
Aj mojmu vyberali v tom veku, plus orezali krcne. Zvladol to v pohode. Cca 2h po operacii fungoval akoby sa nic nestalo
Mojej dcérke to vyberali na 5 rokov ale odmalicka s tým bol problém. Žiadny dr neriešil. Až na pohotovosti ma raz sprdli že kde som bola doteraz že mala sa mi moZe udusiť. Zmenili sme detského lekára a už sme boli v dobrých rukách .. dr nám hovorila že nie je iné riešenie len operácia. Už to bude rok a som rada odvtedy žiadne problémy nie sú
Uplne toto iste ako vasa, mala moja mala. Nebyvala casto chora ale napriek tomu mala velke nosove a krcne mandle , hned nam ich odporucili vybrat, resp. zrezat ako to teraz robia. Tiez v noci chrapala, celkovo rozpravala nosom. Ja som to vsak hned zamietla. Pokial nebyva chora, ja nevidim dovodom, kvoli niecomu tam predsa su. A cuduj sa svete, presiel rok a vsetko sa to upravuje same. Kupili sme jej vankus-klin vyvyseny, to jej dost pomohlo na spanie a teraz jej zistili alergiu na mliecnu bielkovinu. Neviem ci to moze mat nejaky suvis vynechanie kravskeho mlieka vo vsetkom a mandle 🤷🏻♀️
@petulda333 dobrý deň o mesiac nás to čaká . Mohla by som vám napísať ?
@lucienne6 ahoj. Jasne,mozes
@endzika1 a aj skúšali niečo dať na odpuchnutie? Ako čítam všade by len mandle vyberali. Tiež som to riešila pred Vianocami ma ale 3,5 roka. Tiež stále chorá, zle sa jej dýchalo, chrapala, funela a nosom hovorila. Ja som povedala,ok dám ak to bude ozaj nevyhnutné. Mojej ale mandle netlačili na uši. Dostali sme sirup na dlhodobé užívanie do toho korona, mala je doma a máme pokoj klop,klop. Dúfam,že to tak ostane