Ako zvládate, keď máte choré dieťa?

25. apr 2023

Skolkarske choroby každý pozná,kašeľ sopel teplota.
Nás momentálne trápi kašeľ a teplota. Synček nebýva často chorý,no keď je chorý tak riadne. Máva 40 horúčku,vracia je mu zle.Ja ako matka sa starám oňho,dávam mu studený obklad na čelo,dávam mu piť,poutieram zbytky vracania atď atď.Som pri ňom hladkam ho utisujem,dávam lieky meram teplotu a pod.
Manžel to horšie zvláda.Vini ma za to keď je malý chorý že nedávam naňho pozor a čo som to za matku keď neviem sa oň postarať a podobné blbé reči.Ako ho spacifikovať?Fakt nemám náladu na jeho blbé reči.
Povedala som mu nech uprace zbytky vracania alebo nech mu dá liek,že on také robiť nebude.Radsej bude mudrovat mi za chrbtom ale žeby pomáhal to nie.

tosomja
25. apr 2023

Kašli na neho. Aj tak dieťa potrebuje v chorobe mamu.

basulaak
25. apr 2023

Ze co je on za chlapa ked jedna grcka a trasu sa mu kolienka.

lauriik
25. apr 2023

Sorry ale to je co za paka? V akom vesmire preboha ty mozes za to, ze je dieta chore? To akoze nevie dat ani decku lieky? Ked je dieta chore je to narocne a ty potrebujes podporu a nie jeho "mudre" reci. Skusila by som mu v klude vysvetlit, ze to co robi nepomaha ale pomoct moze ked urobi to, to alebo to. A ked teda nechce pomahat tak nech aspon nezavadza 🤷🏼‍♀️

bucko555
25. apr 2023

Mala keď je chorá sme a.nou na striedačku , keď zváracia to rieši manžel lebo mňa.hned nápne a grciam aj ja.....minulé bola u nás malej kamoška tu spala ráno jej bolo zle pgrcala nám celú obývacku ja som musela.von a.riesil to manžel

oriesocek
25. apr 2023

prepáč, ale manžel je uplne mimo. u nas riesime deti obaja. ak vracia, jeden spratáva, druhy prezlieka dieta a umýva ho... manzel chodi neskor spávat, takze v noci sirup , prípadne lieky dáva on. cez den ja.... este dobre, že je normálny.... a deti nie su chore, ze sa o nich nestaráme, ale že v skolke, skole u lekára, atd. sú vsade virozy... nezijeme v sterilnom prostredi...

viestta
25. apr 2023

Otec tvojho dietata je korunovany vol. Staraj sa teraz o chore dieta a ked vyzdravie, tak si to s manzelom vyries, pretoze sa sprava ako uplny debil.

luccija
25. apr 2023

My sme sa vždy pohádali, keď bola dcéra chorá nie preto, že by nepomohol či neprezliekol, keď bolo treba, ale stále mudroval bál sa viac ako je nutné a kde mohla ochorieť, a nezskryvaj ju tak ..vždy som bola nevyspata a podráždená.
Keď také robiť nebude nech je ticho a nevyryva

slavomira236
25. apr 2023

@luccija u nas podobne...z chlapa a jeho komentarov este vetsi stres

tiezjedna
25. apr 2023

Mal si kúpiť psa...

marianarem
25. apr 2023

Tak nabuduce, ked bude chory on, tak mu povedz, ze je neschopny, ze co je to za cloveka, ked ochorel. Ked bude chciet po tebe, aby si ho obskakovala, tak povedz, ze ty take nerobis.
U nas sa starame obaja rovnym dielom.

trinityf
25. apr 2023

Idiot. Akoze prepac, ale takeho by som poslala s tymi recami do kelu. Moj muz stoji pri mne, pomaha mi, meni obklady, pripadne ovracanu postel a podobne, kym ja riesim deti, ja meram teploty, on davkuje sirupy, zapisuje... zohraty tim bez blbych reci. Rozum mi zastava, ze toto naozaj existuje.

sovica
25. apr 2023

@autorka Normálne mi stúpol tlak, keď som si to prečítala. Keď nepomôže, tak nech aspoň zavrie ústa a netrepe sprostosti. Fakt "milujem" ľudí, ktorí nič nerobia, len pozerajú a mudrujú🙈 Tak Ty sa staráš, robíš všetko, aby sa dieťa cítilo lepšie a on vyrýva. K čomu je to dobré? Mňa by takým niečím vytočil do nepríčetna.
Keď sú deti choré a sme doma obaja (nie je manžel v práci), staráme sa obaja. Jeden robí to, druhý ono. A áno, v pohode sa postará aj o grcky.
Ináč súhlasím s @marianarem, presne to by som spravila, keby bol nabudúce chorý on.

ada510
25. apr 2023

Niektorí naozaj zabudli čo sľúbili pred oltárom 🤦 to ani o teba s nestará keď si chorá? To je ozaj chlap že zober sa a utekaj 🤦

basska_b
25. apr 2023

Akoze "neviem sa o neho postarat"? Ako sa podla neho ma starat o chore dieta? 🙄

autor
26. apr 2023

@basska_b Že sa neviem postarať o dieťa myslí tak že neviem tomu predísť aby nebol chorý.
@ada510 Chvalabohu ja nebývam chorá,keď áno tak len kašeľ a sopel tak to fungujem normálne.
@sovica On hovorí že musí mi stat za chrbtom a všetko komentovať že sama neviem čo mám robiť.Len nervy mi robí.On kričí,dieťa plače a potom ešte mi povie že vidíš že plače že ho nevieš utíšiť.Pritom keby bol ticho aj malý by bol kľudnejsi.
@marianarem On nebýva chorý vôbec.

jana_eyre_2
26. apr 2023

Spýtala by som sa ho či keď ochorie on sam, či si to tiež vyčíta že sa o seba zle staral.. taktiež by som mu pustila bol raz jeden život a možno ľahšie pochopí ako také vírusy a baktérie fungujú, prečo človek ochorie..

jana_eyre_2
26. apr 2023

Z tvojho druhého komentu mi príde tvoj muž ako manipulátor...

milanemila
26. apr 2023

No kebyze mam hentakeho muza ako ty, tak nezvladam 🤷🏼‍♀️ Ked je mala chora, tak prve 2-3 dni som s nou ja ked je najhorsie, vtedy chce hlavne mamu, potom prebera stafetu manzel a niekedy pride babina, hlavne ak mame v praci nieco dolezite a musime tam s muzom byt osobne. Ak su to len nejake mierne sople/kasel a nie je jej zle, tak pracujeme z domu popri nej ja alebo muz. Mala ma 3 roky.

sovica
26. apr 2023

@autorka Tvoj manžel nie je normály. Ako máš zabrániť tomu, aby syn neochorel? Predpokladám, že chodí do škôlky, teda kolektív detí, kde sa choroby točia jedna radosť. Nech si pán manžel naštuduje, ako sa prenáša vírusová alebo bakteriálna infekcia. Veď stačí, že na dieťa niekto chorý nakašle, kýchne, dieťa chytí hračky, s ktorými sa hrali choré deti a už to ide... Niekto má imunitu lepšiu, niekto horšiu, ale je zrejmé, že tých chorôb je práve v detskom/škôlkárskom veku najviac. Kým si telo zvykne a vytvorí imunitu.
Keď bude nad Tebou nabudúce stáť a "mudrovať", čo máš robiť, tak mu povedz, že keď vie všetko najlepšie, nech sa realizuje a odíď - nechaj mu priestor. Ak sa realizovať odmietne, tak mu povedz, nech zavrie ústa a okamžite vypadne z izby. Pako! (sorry, ale musela som)🙈

mikitilik29
26. apr 2023

Akože nič v zlom ale tvoj muž je debil. A takýto musel byť aj pred tým.