Prosím dajte nejaké rady. Čokoľvek. Ako zvládať reflux u 4 týždňovej bábätka, ked okolie do mňa type, ze ho len prekrmujem. Nevládzem už. Svokra povedala, ze z čaju na dojčenie mam silne mlieko a preto grécka.
Polohovat v postieľke, nechávať dobre odgrgnut a čakať kým sa to upraví. A zo svokry a všetkých mudrcov okolo si nič nerobiť. Kto to nezažil aj tak nepochopí.
@bessdonna okolie požiadať aby dávali rady keď o ne požiadaš. Bábätko polohovať (hlava vyššie ako bruško), na spánok v postieľke podložiť nohy postieľky knihami, klinový vankúš. Po napapaní dlhšie podržať na odgrgnutie. Papať dávať častejšie a pomenej, aby nehltalo a zároveň aby aj tok z prsníkov nebol taký silný, nebude piť hltavo. A potom prispôsobiť aj oblečenie, aby nič netlačilo na brušku
Opatrne manipulovat, pid bradu plienku a inak prezliekat, prezliekat a prezliekat. 🙈
My potvrdeny nemame, grckame dost pretoze nam aj chuti, ale skratka som s tym zmierena.
@zorkahorka kým sme sa my dostali na gastro (čakali sme 3 mesiace na termín) tak som sa naučila všetky finty a zistila co robiť nesmiem. A za ten čas mu aj ten reflux čiastočne ustupil
@viestta no my sme silny reflux nemali, len som na nom videla, ze sa mu akoby vracia nlieko do ust, ale nikdy negrckal, takze na gastre sme neboli a instruovala ma iba pediatricka. po cca mesiaci to preslo. lenze nie je reflux ako reflux, preto sa pytam. a casto si to myslia len mamy. lebo malicke babo bezne cosi vygrcne - otazne je, kolko a v akej miere?
@zorkahorka u nás to bol občas hotový gejzír
Poriešiť s pediatričkou + Gastrotuss baby sirup na reflux je zázrak.
U nás tiež pomohol až ten sirup Gastrotuss. Dá sa kúpiť v lekárni bez predpisu. Po ňom si síce sem tam grcla ale nič hrozné. Nezúfajte, reflux sa vytratil sám okolo 8 mesiaca
@viestta uf, znama to mala s dcerou. mali aj speci zahustovadlo do mlieka kvoli tomu
@bessdonna ach tieto svokry.. keď nie slabé mlieko tak zase silné, to som teda ešte nepočula.. máš ho také aké tvoje bábätko potrebuje a hlavne sa nenechaj nabalamutit za chvíľu aj na to že treba zmeniť na umelé.. môj syn mal reflux taký že sme boli až v nemocnici lebo absolútne nepriberal strašne veľa grckal a zvládli sme to aj tak a nema v sebe ani k apku umelého mlieka.. treba dodržiavať len par opatrení ktoré mi v nemocnici povedali.. kojit častejšie a po menej, vsetkovyvysit kde leží, postieľka kočík, počas dňa keď niekde lezi vždy hlavu vyššie.. vždy ale naozaj vždy po kojeni ponosit aspon 20 minút nech si odgrgne, okrem noci tam som to nerobila.. a občas sme dali sirup gastrotuss.. u nas sa to upokojilo keď sme začali s prikrmami ale vrchol grckania bol keď sa zacal sam pretacat na bruško vtedy ak hodinu po jedle ešte grckal.. ale aj napriek takemuto silnemu refluxu keď sme si davali pozor zacal priberat rovne 1 kilo mesačne a všetko dobehol 🙂 držím palce, naša doktorka na gastre mi povedala že reflux ju úplne normálna vec u malých bábätiek
@mtn112233 úžasné, dobre sa to citalo❤️práve ideme zo sono. Dr vraví, ze nemá reflux vôbec. No a klasika, kojiť každé 3 hodiny po 75ml(vazit pred a po) lebo ju prekrmujem. Manžel bol cely šťastný a bude aj svokra. Tak tých milión bábätiek kojenych na požiadanie potom papa a vracia dookola? Som rada, ze nemá reflux samozrejme. Len neviem ci toto je cesta.
@bessdonna môj bol kojeny na požiadanie nikdy som nestopovala ako dlho pije a už vôbec som nevazila pred a po.. z toho som v nemocnici mala najväčšiu traumu.. pokiaľ nemareflux to čo mu vybehne je len to navyše čo mu už netreba.. takže kašli na vazenie, keď to budeš obmedzovať len na 75 ml akurát si tým docielis to že sa ti zacne tvorit malo mlieka a svokra zas povie že ho máš slabe
Su aj tabulky na vypocet. Deti do 2r su zvycajne buclate.
reflux mas potvrdeny od dr? kolko toho vygrcka, kolko zje? pribera babo?