Ako zvládajú vaše deti túto hroznú chrípku?

ivulec1
6. dec 2022

Mamičky ako zvládajú vaše deti túto hnusnu chrípku

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucciia
6. dec 2022

U nás všetci chorí..aj manžel, ja som zatiaľ ok, všetci cele dni spia..jest im nechuti...len ovocie a hektolitre čaju varím...

iv007
6. dec 2022

Zvladla som relativne lahko, stihla som sa dat v oktobri ockovat proti chripke a myslim ze to scasti pomohlo lebo v mojom okoli su vsetci odpaleni..

anonymous87
6. dec 2022

No tazko. 3 dni vysoke horucky. Tie ustupili a ostal im obom strasny sopel a strasidelny kasel. Od vcera maju atb. Vyzera ze po takmer 2t sme na dobrej ceste z toho von.

luccija
6. dec 2022

@ivulec1 zle…obe sme chore.Ja som mala po 10 r teplotu lezime uz 4 den a dcera tak kasle, ze radsej ju idem dat zajtra popocuvat

luccija
6. dec 2022

Mala som 2x covid a to bolo nic oproti tymto bolestiam klbov a svalov

mawisch
6. dec 2022

@ivulec1 mna by zaujimalo, co to je za pliagu. Mna aj manzela to odpalio riadne. Bolest celeho tela, hlavne oci a u mna neskutocny sopel a teplota. Ja som takuto nadchu hadam v zivote nemala. To covid bol nic oproti tomuto. No a teraz to ma asi syn. Uz druhy tyzden sa lieci. Najskor hrozny kasel, tazky hlienovy, potom sa pridruzit obrovsky sopel, a potyzdni zacal este aj teplotovat. Teplotuje uz 5 dni. Uz 3 den som u doktorky, lebo neviem, co s tym. Antibiotika ma, crp 0,5 a teploty neprestavaju :( mal niekto aj takyto priebeh? Zajtra ideme na odber krvi.

ivulec1
autor
6. dec 2022

@mawisch môj malý mal tiež od piatka horúčky celý deň tabletka mu zabrala max na 2hodiny a až dnes začala teplota ustupovať.... No a včera už druhý malý vysoké horúčky tak som zvedavá dokedy bude ten..... Tiež by ma zaujímalo co je to zač.... My sme včera boli 4 hodiny u doktorky co tam bolo toľko ľudí strašne🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

evaachesa
6. dec 2022

@mawisch veru, pliaga z Austrálie
..už v septembri o tom písali že je dobré sa tento rok dať zaočkovať. 🤒
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/296871-tohtor...

nikaeli
6. dec 2022

dievčatá ja som takto ťahala 5 týždňov, vybrala som 2 ATB, horúčka 39,5 (v živote som nemala takú teplotu), nenormálna triaška, bolesť celého tela, žiletková bolesť hrdla, upchaté dutiny až ma boleli zuby, suchý kašeľ, až som nemohla dýchať a skončila som so Zenarom a Atroventom na priedušky. Vo výteroch som mala Haemophila influenze. Beží šiesty týždeň a konečne sa cítim lepšie.

mawisch
6. dec 2022

@evaachesa aha, tak uz viem. Nevedela som o tom.

evaachesa
6. dec 2022

@mawisch no ale pravdupovediac nečakala som že to bude až také hrozné ako tu opisujete. Dosť ma to teraz vystrašilo. Zajtra volám mamke nech sa už konečne ide zaockovať lebo furt to odklada. Obávam sa že už ani vakcíny nebudú. 😩

iv007
6. dec 2022

@evaachesa na ockovanie je uz neskoro..ja som bola v oktobri a moj dr.mal uz posledne vakciny.Teraz ked uz zuri chripkova epidemia je to zbytocne..

stanislavicenka
6. dec 2022

@nikaeli toto je hrozne citat. Mame one deti chore.odzaciatko skolskeho roka neboli chori. Maju4 a 7 rokov. Maly syn mal 2 dni horucky 39,5, uplna hroza. Manzel bol s detmi u lekarky, a ze syn ma tak zahnisane hrdlo, vobec sa nestazoval. A ze toma hemofila, ze to neboli. Ma atb, a dnes mu bolo 1x lespie, ze aj behal po byte.

evaachesa
6. dec 2022

@iv007 no uvidíme, možno ešte niekde zoženieme. Už len nosit respirator do interiérov a dúfať že to pomôže. Naši skoro nikam nechodia.

luccija
7. dec 2022

@stanislavicenka moja dcera 39 a po liekoch jej to kleslo na 38,5 a tak opakovane 2 dni a to vyssiu teplotu ako 38 este nemala.Vobec jej neslo zrazit teplotu.Chuda prvy x chcela ist na lyziarsky a polka triedy chora.Ty mas este malicke deti o to horsie my sme realne obidve prvy x v zivote okrem wc nevyliezli z postele viac dni.

mjk40
7. dec 2022

6 ročný syn niečo podobné horúčky a dráždivý kašeľ, zvracanie aj niekoľko krát denne. Ťahá sa to už niekoľko týždňov v takých vlnách dva-tri dni takto a potom sa mu výrazne polepší a o pár dní znova kašeľ, horúčky. Obvodná hovorila, že takýchto prípadov je teraz veľa. No sme aj na pohotovosti a tam tiež takýchto detí niekoľko. Buď niečo predpíše Dr. alebo potom voľnopredajné Paxeladine, Stoptussin, niečo na zrážanie horúčky. Ak zvracia tak čaj alebo vodu po malých dúškoch, kúsok banánu, prípadne nejaké suché pečivo. Potom už len čakať a sledovať kedy to ustúpi. Neviem, čo to je zasa, aký pokus na deťoch.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evaachesa
7. dec 2022

@miriam11 ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

ivulec1
autor
7. dec 2022

@mjk40 a nemalý ste ATB..... Nášmu staršiemu tiež už klesajú teploty po 6dnoch ale kašeľ strašne niečo celý deň ho dusi dávam aj stoptusin kvapky a solmucol a nič

siska25
7. dec 2022

@ivulec1 moje deti to maju uz mesiac. Vybrali kazdy po dvojo atb, dva dni dobre a zasa odznova. Ja som uz zufala z toho. Stale dokola horucka, teplota, kasel, sople.

zabka79
7. dec 2022

@ivulec1 syn mal 39 C tri dni vracal bol apaticky plakal ze mu je zle. Zjedli sme vela panadolu a nurofenu, chvala bohu ze ja som to dostala ked on koncil

mjk40
7. dec 2022

nie, bez antibiotík. Zatiaľ. Kašeľ strašný a horúčky. No už bez zvracanie. Máme Trifed, Pamykon, teraz to trochu ustúpilo. No ak to o pár dní zasa zosilnie tak to už asi bude na antibiotiká. Lebo Dr. bola taká na vážkach dať či nedať.

ivulec1
autor
8. dec 2022

@mjk40 no my sme boli včera na pohotovosti lebo ten kašeľ sa už nedalo počúvať starsi 8rokov už začína prieduskovat a mladý 1.5 dostal ATB teplota na ambulancii 39.8 strašne

majada35
8. dec 2022

Ja som celú nedeľu až do stredy poriadne nevyšla z postele. Bolo mi strašne. Horúčky max 39,7. Bolesť priedušiek. Piaty deň cítim zlepšenie. Ale stále malátnosť, nechutenstvo, slabosť. Ešte užívam ATB. Deň po mne ochorel mladší syn, ten už ma miernejší priebeh, i keď dráždivý prieduskovy kašeľ, horúčky do 38. A o ďalšie dva dni ochorel aj najstarší, a teraz sa borí s 39 stupňovými horúčkami. Tiež kašeľ. No, mizerne sme dopadli. Táto chrípka má silnú intenzitu a oslabila nás všetkých.

mariynka
12. dec 2022

@luccija dostala atb?

mariynka
12. dec 2022

@anonymous87 prosim ktore atb zabrali? D.

anonymous87
12. dec 2022

@mariynka obaja dostali Klacid 🙂 a zabral na ten hnusny kasel

ivulec1
autor
12. dec 2022

No my snáď mame už potom síce ešte kašlú obaja ale už je to dobre tak snáď sa nám to nevráti ako malý nastúpi do školy