Prosím poraďte mi,ako zajtra zvládnuť synov odber krvi?(3)Ako to zvládajú vaše detičky?
@klarissa25 No toto neviem či zvládnem
Môjmu brali a bol v pohode sadol ani nevedel co sa deje až keď pichla trochu zaskuvinal😅
@ariannazara no dokonca.....ale teda ja keď som s malým bola u Dr tak vždy reval a aj deti co boli dnu preto si to neviem inak predstaviť..hlavne niekedy to horšie znášajú rodicia
@klarissa25 môj plakal keď bol malý už keď mal tak 3 roky dal si vysvetliť. A v pohode sa a nim dá;) teraz sme boli na EKG na echo srdca a v pohode spolupracoval síce už je starší trochu ale ležal pekne.
V tom veku? Rev... nic ine ocakavat nemozes... moji v troch rokoch logiku "nutne vysetrenie" nedavali, videli proste len ihlu...
Rev kopanie sklbanie metanie hadzanie drzali sme nasilu ja aj sestricka..ale bolo to len raz a nebola.na to pripravena necakala som to ani ja.keby som ju spracovala.den dva dopredu reagovala.by inak.odvtedy chvalabohu nebolo treba znova brat
@ariannazara ako nás tiež všetky ostatne vyšetrenia v pohode aj testy na alergiu ale odber krvi ee🤣
Dieta to zvladne s revom, vsak preco by nerevalo ked mu je to neprijemne? Len ci to zvladnes aj ty.
Tak nemas na vyber. Zvladnes to, lebo ina moznost nie je.
@klarissa25 Keď mu brali v 2rokoch , to ani neviem ako a bolo po všetkom.Ale teraz mám strach...Lebo aj keď sme boli na 3ročke ,tak rev od príchodu do odchodu.
Moja má 3 a pol, na krv s nou chodím cca raz za rok (naposledy sme boli, keď mala 2r 10m)a znáša to úplne super. Kuká sa na stenu, počítame spolu koľko bodiek majú lienky (nalepky u Dr v ambulancii). Vydrží aj preto lebo vie, že potom ideme do pekárne a vyberie si koláčik. Plakala, len keď bola ešte maličká a brali jej krv z hlavičky, od cca roka berú z rúčky a to už je super bez plaču 🙂
Viac sa vždy bojím na ako ona 😁
@viestta No tak pravdu povediac, neviem či to ja zvládnem.Ja sa bojím ihly ešte teraz 😂
Tak potom sa necuduj tomu malemu cloveku. Si matka, musis to nejak zvladnut. Ty si jedina opora, ktoru tam ma dieta mat, tak sa neskladaj uz vopred
@mima172 Nášmu keď brali krv z päty.Vtedy som myslela že odpadnem.Ale to bol ešte maličký.
mojmu sme vopred vysvetlili a nereval, drzal. ale nema 3r, ma 5, co je rozdiel. z prsta na crp dava od 3r v pohode, ale tak to je ine samozrejme. u nas sa osvedcilo neklamat a nezatajovat a neprikraslovat - rovno mu poviem, co sa bude diat, kolko to bude trvat, ze to bude trocha boliet... ziadne vcelicky a podobne rozpravky.
Posaď si ho na kolená, svojimi nohami mu drž nohy, rukami ruku a telo, pozerať kam chce, naša Lea napr. vždy pozerá na odber a hlavne netreba kecať, ako to nebolí a podobne. A ak uznáte za vhodné, hodí sa aj bolestné. Slza bude a bude dobre.
@viestta To nie, určite mu budem oporou.Ale myslím že keď majú brať mne krv tak idem odpadnúť.
3 rocny tazko.. v nemocnici sme ho 4 drzali a aj tak sme krv nezobrali, lebo mu normalne stuhla krv 😑🫣
Nakoniec museli aspon pichnut do prsta a "cucnut" trosku krvi do takej slamky
@enusamt Je tak to hádam nebude až také.
Hlavne na neho neprenášaj svoj strach z ihiel. Všetko mu doma vysvetli, čo sa bude diať, povedz, že to bude bolieť, ale budeš tam s ním a budeš ho držať na rukách. Že je to dôležité, aby ste vedeli či je zdravý alebo potrebuje lieky, vitamíny. Nehovor mu že to nič nebude, že to nebolí, 3 ročne dieťa už vie čo je bolesť a je lepšie keď na to bude pripravené.
Ja som tak pripravila 3 ročného na odber, samozrejme boli slzičky, ale pekne sedel, držal rúčku, žiadne držanie nasilu. Lenže potom doktorka chcela ešte výter z hrdla, na to nebol pripravený a sestrička nechcela čakať, tak kým sa ho doktorka niečo pýtala, ona mu strčila paličku do úst, ani ja som nestihla zareagovať. Nečakal to a hoci vravel že to nebolelo veľmi plakal.
Môjmu brali dvakrát (teraz má 4 roky), nebral to nejak katastrofálne, prvýkrát bol taký v šoku čo sa to deje že ani nezaplakal 😀 druhýkrát už vedel tak keď si sadol a zbadal ihlu dostal strach ale vydržal to len s trocha slzickami 😊
Vôbec to nie je pravidlo, že to musi prerevať, môj sa napríklad pekne držal, vedel dopredu čo ho čaká, mal sľúbenú sladkosť za odmenu, takže možno aj vy budete mať šťastie a zvladnete to super. Držím palce 👍
@angel993 Ja som sa mu to snažila vysvetliť že čo sa bude diať.Ale môj muž hneď, že mu to nemá tak vravieť.
@3vita To dúfam že to zvládneme.A Ďakujeme 😊
Aj moja svokra vravela že prečo mu to vysvetľujem že on to nechápe 🤷 a doktorka po odbere povedala synovi, no vidíš ani to nebolelo. A on jej na to povedal, ale mňa to bolelo.
Takže určite vysvetliť všetko dopredu, veď aj dospelým sa ľahšie zvládajú vyšetrenia keď vedia čo sa bude diať a môžu sa na to psychicky pripraviť.
Este mu nebrali, za dva mesiace ma 4roky :D ale ideme v decembri k alergologovi, tak neviem ci tam beru krv alebo nie, este sme neboli :D
mojej v 8 brali na predoperacne- aj doktorka zhodnotila,ze taky hysterku tam este nemali .. ale na obranu malej -ona okrem detskyh ockovani nikdy nebola u dr takze to bolo daco strasne ..zial museli brat 2x .. dodnes na to spomyna
Ja som pri tom nemohla byt. Ostal manzel a aj on vravel, ze mal slzy na krajicku. Maly proste plac, panika. Drzal ho nasilu. 😪
Moji všetci zvládajú dobre, narozdiel odo mňa. Nikdy nebol rev ani žiadne scény, no od mala som im nikdy nehovorila vety typu neboj sa nič to nebude, alebo že to nebolí a tak. Pripravila som ich na to že to bolieť bude že musia trošku vydržať, posmeľovala som že sú statočný a po odbere vedeli keď vydržia bude odmena, keď boli malý vždy po odbere dostali dajakú malú hračku, potom už starší no ešte vždy malý niečo sladké. A vždy pri odbere som ich pozornosť upútala inam, napr. pozri koľko lieta vonku vtáčikov, alebo sme hovorili aké sú farby dúhy na stene alebo čo vidíš na obrázku... Teraz už sú veľký v pohode sadnú nastavia ruku a už môžu aj pozerať. Keď boli malý pozerať som nedovolila.
Ako všetky deti....rev rev a rev...treba vydrzat