ake mate skusenosti ide o deti 6+ rokov. Oddelenie prosto neumoznuje pobyt matky/otca s dietatom v tomto veku, predtym sme boli na inom oddeleni tam to bolo v pohode... ale museli ju prelozit na ine oddelenie kde to nie je mozne...
ako to zvladali vase deti? a vy
ja suhlasim s kajou - ja by som nasu malu ani v 7 rokoch v nemocnici samu nenechala. nasla by som si inu nemocnicu a zaplatila si svoj pobyt v nemocnici (do 3 rokov ma rodic narok na bezplatne ubytovanie v nemocnici, potom si plati).
@kaja73 nuz nebolo to take jednoduche vziat ju inam... uz cakaju na vysledky a nasadili liecbu ina taka nemocnica je az v dalsom kraji /my sme BA kraj/ a co sa tyka odbornosti a aj vybavenia tak su tu najlepsi...
da sa chodit na nastevy /teda len rodicia a len na isty cas/ ale chodia tam ti klauni k detom, aj dobrovolnici aj sestricky prijemne, ochotne, ma telku na izbe... aj ked mama je mama trha mi srdce... zajtra budem stepovat nez budeme moct ist za nou...
nie je problem s platbou za pobyt.. na tom predchadzajucom oddeleni som si pobyt platila... to je v pohode.. aj tu by som si zaplatila.. ale prosto tam rodicov k detom nad 6 rokov neberu je to oddelenie pre vacsie deti az do 18 rokov.
inak plati sa aj za pobyt s dietatom do troch rokov... neplatilo sa tusim do roka ak zena kojila.. ale to nie je podstatne..
@maznacik007 a ako to zvlada tvoje dieta? ja si pamatam ze som bola v nemocnici sama, ako 4 rocna, na infekcnom, tam tiez nemohla byt so mnou mamka... a dalo sa. jasne ze mi bolo smutno...ale ked tam maju deti zabavu, nemusia uplne len lezat na infuzkach, tak by to mohli zvladat aj celkom dobre...preto sa pytam co na to tvoje dieta 🙂
@latvia no akurat som volala na oddelenie.. tiez je na infekcnom.. predtym bola na chirurgii na izolacke /tam som mohla byt/ vtedy bola nonstop na infuzkach... par dni... teraz uz nie je ... ze celkom ok.. vravela mi teraz lekarka... ze uz mala aj skolu... chodi tam na izby za nimi ucitelka, maju telku ale realne ti mozem az vecer napisat... ked sa odtial vratim.. pojdem za nou...
ja si myslim, ze uz v takom veku dietata uz moze na kratku dobu zvladnut odlucenie, zalezi od dietata, aj od toho z akou vaznou diagnozou lezi v nemocnici. ja som doteraz byvala so synom, ale odkedy uz chodi do skoly, bol aj v skole v prirode a je uz rozumnejsi, da si vysvetlit vsetky procedury a vysetrenia, uz by som z pobytu v nemocnici nebola nestastna.
zazili sme aj nemocnice v inych mensich mestach a tam nebolo mozne ani pri mensom dietati zostat (dokonca ani pri dojciacom matka nebola na tom istom poschodi), syn to zvladal, cez den s nim niekto bol a vecer uz bol taky unaveny, ze celu noc v pohode prespal. teraz by zvladol byt sam aj cez den, keby mal cas vyplneny napr. skolou, hernou. ten cas, kedy sa nic nedeje, by sme s nim zase travili my. na narocne vysetrenia by som ich skusila poprosit, aby som tam mohla byt. z mojej skusenosti, sestricky a lekari su viac ustretovi, ked sa k nim ludia spravaju slusne, milo. takto aj prichadzali sestricky len tak pokecat a pri tej prilezitosti casto urobili aj nadstandardne ukony.
@maznacik007 aha, tak na infekcnom by nemal byt nikto , to je pravda.
ja osobne by som volila lepsiu nemocnicu kde viem ze dostane kvalitnu liecbu, nez vyberat si podla toho kde ta pustia...a mam dojem ze na ziadne infekcne by ti nedovolili ist.
tak daj vediet ako sa ma, ja si myslim ze ak je tam vela deti a ma aj skolu tak to nebude brat nejak tragicky, navstevne hodiny tam urcite su, ak tam budes pocas nich, bude spokojna 😉
tak boli sme na nasteve a sme celkom spokojni.. staraju sa.. ma tam hracky sestricky ok.. dokonca tam mame znamost.. medzi sestrickami... pustaju im rozpravky cez telkac... vidia ho lebo maju presklenenu stenu a zavedene repraky do izieb... mala zvlada v pohode... ked sme odchadzali ani nas nesla vyprevadit k dveram izby ... lebo sme jej doniesli casopis hlavicka a chcela lustit...
aj zdravotne je lepsie... tie infuzie pomohli
@maznacik007 tak to je super ked bol moj syn v nemocnici mal 6 a pol roka bola som tam s ním mne nepripadalo do uvahy že by som ho tam nehala samého(bol na psychiatrickom oddelení) mala som nadštandardnú izbu "i ked mi tak nepripadala" s televízorom a ladničkou bolo to super že sme boli zvlášt od ostatných mala som všetko pod dohladom čo a ako sa k nemu chovajú doktori a aj pacienti na tomto oddelení by som ho V ŽIVOTE nenehala samého mali sme tam konflikt s jedným pubertiakom ktorý mojho syna udrel s hračkou po hlave som to tam hned riešila krikom a doktori nič akoby sa nič neudialo 😖
@maznacik007 ja som bola sama v nemocke, ked som mala 8 rokov, tahali mi mandle a neskutocne som si to uzivala, ale ja som bola taky samostatnak, zas zalezi aj od toho s cim su v nemocke a na akom oddeleni ... moja znama bola v lete v nemocke s 9 rocnym chlapcom, proste povedala dr a sestrickam, ze ju musia vyniest nasilim, lebo ona ma zle skusenosti, ked nechala dieta len 1 den v nemocke same, tak ze ani nahodou sa od neho nepohne, no a dali jej tam k posteli kreslo nakoniec, lebo videli, ze s nou nepohnu ...
@maznacik007 to je super ze je v pohode 😉 nemusis sa teda znepokojovat, ak ma taketo prostredie a nevidela ti pri odchode zvlecena na nohe tak je to v poriadku 🙂 nech sa rychlo uzdravi
@maznacik007 ja by som ho same nenechala.našla by som si inu nemocnicu,kde by mi to dovolili.Minimalne do 10 rokov by som na tom trvala.Ale napr. starši syn ma 12 a zostala by som aj s nim.Ved aj ked som bola v nemocke ja ,ako dospela,mala so dost.