Ahojte viete mi poradiť nejaké overené babské recepty ako zrážať teplotu? Lieky samozrejme dávame aj sprchy ale teplota jej klesne a za hodinu zase vybehne
A lieky od teploty striedaj, ak jej tak rychlo vystupi teplota, je dobre davat na striedacku nurofen a panadol (ibuprofen a paracetamol) ale s odstupom samozrejme, u tak maleho dietata neviem, ci stacia styri, alebo az sest hodin - to nech poradi pediater. A samozrejme vela tekutin
Aká vysoká teplota?
Veľa veľa tekutín, ľahké oblečenie, nezakrývať, uložiť do vetranej miestnosti a vit. C
Účinnejší ako sprcha je kúpeľ, kde postupne znižujete teplotu vody
Zabudla si na tekutiny, to je veľmi podstatná vec. Ak nie je zavodnené, tak nemá z čoho potiť a teplota ide hore.
A u nás napr. Paralen absolútne nezaberá, iba Ibuprofen
ibuprofen v spravnej davke (na krabicke je prilis nizka), zabaly a sprchy. vela tekutin a ak nema zimnicu, tak zbytocne nezakryvat
Lieky davate ake? Tiez treba zvazit ci by neboli potom vhodnejsie cipky. A hlavne vela vela vody cistej do nej "liat".A tak isto si myslim ze tam zrejme bude treba aj nejake antivirotika alebo antibiotika ak to dlhsie trva.
Ak je to len prvy den takto, tak to len prezit a zajtra uz bude lepsie. Pokial to nie su 40tky, inak lekar
u nás funguje na zníženie teploty telo na telo /nahé/ a prikryté dekou, pitný režim teplý čaj, zeleninový vývar, voda s citrónom a medom, odšťavený červený grep /na znižovanie teploty/ s troškou medu. Moja v čase choroby nechce jesť a ani ju nenútim, mne stačí že pije dostatok tekutín. Má 7r. a zatiaľ žiadne lieky doteraz nebrala /ani od horúčky ani od bolesti ani ATB/, choroby máva ako ostatné deti len trvajú krátko. Pri nádche cibuľu ku hlave kde spí a na nohy - päty krúžok cibule, ale do bavlnenej látky zabaliť, aby jej nevyžralo kožu a na to ponožku. Držím palce nech je malá fit 🍀
@rebeka1211 mala som niečo podobne so synom keď mal rok. Volala som na 112 nech mi poradia lebo syn mi už ledva dýchal. Prvé čo sa má spýtali bolo ako často striedam nurofen s paralelnom. Poradili mi že keď teplota po hodine od podania lieky vystúpi opäť nad 39 mam mu spraviť najprv kúpeľ a potom zábal zápästie, členky a krk zo zadu po troch hodinách môžem podať opäť liek na zrazenie teploty. Pomohlo.
nam sa toto dialo, ked bol syn dehydrovany. vtedy sa nam teplota strasne tazko zrazala a hned vybehla nazad. velmi vela nech pije.
Ďakujem veľmi pekne ❤️
@rebeka1211 platky citrona na chodidlo, upevnit sackom/foliou a ponozkou, alebo kyslu uhorku do ruky, ja som si takto zrazala v prvom trimestri ako tehotna, ked som nechcela brat paracetamol