Ako zraziť teplotu u 2 mesačnej dcérky?

laurika2810
22. nov 2011

Mala ma dva mesiace a ma zvysenu teplotu ako sa ma spravne zrazat teplota u takeho maleho babatka?? Dakujem pekne

ivetkab.
22. nov 2011

Náš malý mal teplotky keď mal tri mesiace. Lieky som mu nechcela dávať. Aj som sa bála, aby sa s nimi nedusil. Mal 39,5 tak sme mu robili studený kúpeľ. Teda, nie až tak studený, ale dali sme mu menej teplú vodičku na kupkanie ako zvyčajne. A kúpali sme ho asi 4x stále po hodine. Obklady na čielko a zápastie sú blbosť. Aspoň to nám poradila lekárka. Chladiť sa má čo najväčšia časť tela. A tou je práve hrudníček. Skúste toto. Hádam to pomôže. Ak by teplotka neklesala, choďte radšej k lekárovi. Môže mať v telíčku nejaký zápal a to sa už kúpeľom nezrazí. Držím palce nech teplotka čím skôr ustúpi.

edie63
22. nov 2011

Mne povedala nasa lekarka, ze zvysenu teplotu netreba riesit; davat paralen/ panadol, ak je teplota nad 38 a ak este vyssia, tak zabal (samozrejme nie uplne studeny). Ak sa teplota neznizi ani po 3 hodinach (samozrejme hovorime o "beznej" teplote, nie okolo 40 stupnov), mozes striedat paralen/ panadol s nurofenom (lieky s rovnakou ucinnou latkou sa davaju kazdych 6 hodin). Podla mna ale najprv by bolo treba zistit preco ma dieta teplotu a az potom to zacat riesit (najlepsie po konzultacii s lekarom). Drzim palce! 🙂

maruskach
22. nov 2011

Vibrucol

lucia375
22. nov 2011

U takého malého dietatka by som išla radšej k lekárovi, tie lieky od teploty sa dávajú az od neviemkoľko kg.

anjelicek26
22. nov 2011

Pri dietati pod rok resp. 12kg vahy je tazko radit, najlepsie sa poradit s lekarom, ako a co davat. Lebo aj 125-ka paracetamolovy cipok je na dvojmesacne dieta priiiliis vela, maximalne polku a aj to, ak uz ma 6kg... treba presne nastavit davkovanie 😖

Teplotu pod 38,5 v ritke nezrazame. Dietatko s niecim bojuje, ta teplota pomaha zabit bacily. Ak je vyssia, treba znizovat, aby si predisla febrilnym krcom. Znizujeme liekmi na teplotu a sprchou - 35-36 stupnov - teplou, ma dieta len ochladit, nie mu sposobit sok.

danielahamar
22. nov 2011

sprcha, nie studená, ani moc teplá, taká akurát, nikdy som deťom nedávala zábal, lebo podľa mňa je to drastický spôsob a aj to sa zráža a dávajú sa lieky až nad 38st.

ivett1
22. nov 2011

@laurika2810 Ahoj, je to príliš maličké bábätko, aby si experimentovala so zrážaním "zvýšenej teploty"...radšej zavolaj pediatričke, určite ti poradí lepšie...možno netreba hneď dávať lieky, ale možno aj áno 😅
ak budeš mať naozaj troška viac času, tak si prečítaj tento článoček, sú tam postupy, čo robiť pri zvýšenej teplote a prípadne si ho niekde ulož (určite sa ti ešte zíde...)
http://www.choredieta.sk/index.php/caste-proble...
a ešte jeden
http://najmama.aktuality.sk/clanok/223646/ako-n...

natasole
22. nov 2011

Pri teplote v 3. mes. (po očkovaní) som dávala opakovane obkladíky na čelo a oči, zátylok, ruky a nohy - nemajú byť príliš studené. Dbať na dopĺňanie tekutín (častejšie prikladať k prsníku resp. iné vhodné tekutiny ak sa nekojí). Teplota sa má zrážať postupne a pomaly - a až keď presiahne 38 stupňov. Inak sa tým naruší prirodzený uzdravujúci proces. Pozor aj na prehnané zakrývanie. Celkový kúpeľ sa mi u tak malého bábatka nezdá byť vhodný. Mohol by pomôcť aj Viburcol, vyslovene na teplotu je Pyrogenium 5-9CH (Boiron), 5 granuliek každú hodinu do zlepšenia. Ak dieťa nemá iné ťažkosti (normálne dýcha, nezvracia, správa sa normálne atď.) a ide len o infekciu, netreba sa znepokojovať. U bábatka mladšieho ako 2 mesiace by sa mal lekár kontaktovať pri každej teplote nad 38 stupňov, pretože horúčky u novoredencov sú skôr neobvyklé.