Ako zraziť teplotu?

jonka23
14. dec 2017

dobrý den máme dosť vysokú teplotu dam sirup a teplota aj tak za tri hodiny je vysoká, chladiť ho nemožem, lebo doktorka povedala ked ma studene nohy a ruky tak sa nechladi... na dalšiu dávku sirupu je priliš skoro... tak ako mam zraziť synovi teplotu???prosím poradte viete ako postupovať v takejto situacii.Dakujem

lednickajana
14. dec 2017

Neviem ake mas stare dieta ale mozes dat kazde 4 hodiny na striedavku paralen s nurofenom.ja davam standardne cipok paralen a surup nurofen...zrazam len horucku nad 38,5...a vela vela pit

lednickajana
14. dec 2017

Pripadne zavolaj na pohotovost oni budu vediet poradit ako postupovat

heda_k
14. dec 2017

Keď sú studené ruky nohy neodporúča sa vlažný kúpeľ či sprcha ale zábaly na trup môžete dávať. Takto nejako: Namočte uterák, plienku alebo plachtu do vlažnej vody a dobre vyžmýkajte. Obtočte okolo hrudníka a brucha..... prípadne aj stehien a ramien (vynechajte chladné spodné časti končatín -od kolien a lakťov nižšie). Zábal prikryte suchou plachtou a tenkou prikrývkou. Po 15 minútach dajte dolu a po polhodine zopakujte. Moja staršia máva často vysoké horúčky (aj nad 40) a pomedzi lieky postupujem takto, aby som to udržala v únosnej norme.

heda_k
14. dec 2017

a veľa vlažných tekutín

helulik
14. dec 2017

Toto som prave posledne dni riesila...dala som cipok a o par hodin zase vysoka...tak som striedala kazde tri hodky paralen s nurofenom...kolko ma drobec?

janci05
14. dec 2017

Ahoj. Tak ako píšu dievčatá, striedať Panadol s Ibalginom (záleží od veku dieťaťa, ak je menšie, tak sirupy alebo čipky s tou účinnou látkou). Zároveň nám pomáhali pravidelné studené obklady na čelo a odporúčam nakrájať plátky citróna a zaviazať ich na zápästia. Prajem skoré uzdravenie.

simca06022011
14. dec 2017

Strieda sa Paralen a nurofen, veľa tekutin. Nechladí sa nič ak má studené koncatiny.

simca06022011
14. dec 2017

https://najmama.aktuality.sk/clanok/242945/leka...

A google ti nájde kopec článkov s presnými postupmi a nemusis skúšať. Horúčka je dobrá vec 🙂 takže nemusíš hneď znižovať, ak nemavate febtilne kŕče

dilino
14. dec 2017

ked dáš kolieska citronov na päty tak sa mu horúčka zniži ale ja davam aj ku studenemu oknu dcérku ked ma vysoku horučku samozrejme nie na 5 minut minutu stači to mi poradil detský lekár v MT nemocnici na oddeleni 8/5 najprv som sa naňho pozerala že či ma pohromade všetkých ale naozaj žienky funguje to aj bez nurofenu to mi povedal sám.

martinoocka
14. dec 2017

Ja nezrazam do 39...aj predvcerom malej vystupila na 39,2, ale zaspala tak som ju nechala a viac jej nestupala.horucka má zmysel, je to prejav že imunita bojuje s chorobou.keby sa to nebrzdilo hneď liekmi, myslím že s veľa chorobami by sa telo rýchlejšie vysporiadalo....ale teda jasné že pri 40 by som neváhala s liekmi...inak odporúčam tie teplomery čo sa lepia na telo.malej to dám na čelo a stále mám prehľad či jej nestúpa vysoko teplota.ked svieti medzi 39-40 tak odmeriam klasickým teplomerom radšej....skoré uzdravenie želám.

meusicka
15. dec 2017

@jonka23 ako pisu baby, na striedacku paralen a nurofen. ale ja npr. zrazam az nad 39, to mi povedal aj lekar. a potom este ako pise
@dilino tie kolieska citronu . to mam tiez odskusane.
zabaly sa davaju ked su aj rucky horuce, vtedy ide o virusove ochorenie, pokial su studene, tak skor bakterie.
ja by som v kazdom pripade podavala vacsie davky vit. C, aby sa imunita troska nabudila, podporila.
prajem skore uzdravenie.

lavieenrose
15. dec 2017

a dr robila crp ? aku dg vam dala? ja som teraz bola takto 4 dni 39 a aj skoro 40...podchvilou zimnica ruky nohy ladove...ochladzovanie neprislo u mna do uvahy lebo by to bola zasa len dalsia zimnica...a bol to blizsie nespecifikovany zapal pluc...atb ihned pomohli...crp som mala101 normalne crp u dospeleho je nanajvys 10

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca_13
15. dec 2017

Ak takáto situácia trvá viac ako 2/3 dni, tak by bolo najlepšie sa vrátiť nazad k doktorke, nech ti poradí niečo iné. Dieťa nemôžeš nechať takto dlho sa trápiť..

dejna86
15. dec 2017

ja by som este poradila, telo na telo, zakryte sa s dietatkom pod paplon teplota sa zrazi ked si ho date na hrud , ja to tak riesim v satke alebo v nosici a vzdy to pomaha .

jonka23
autor
15. dec 2017

Ďakujem vám za všetky rady!!Ešte stále máme teplotu..hoci som si myslela že to prešlo lebo sme dali cipku O 15.00 a potom už mal max 37.1...až teraz V noci 38.8....tak som mu dala čipku. Nurofen ..lenže on sa do 15 min vykakal. ..tak som teraz nevedela čo robiť. ..ci zábere ci nie!
Zábal som sa bála dať tak som ho chladila uterákom. ..postupne a potom som čítala že môžem dať plátok zemiaku na chodidlá rak som to urobila A po hodine máme 37.2...tak sa veľmi teším len neviem čo teraz zabralo!!!ufff

jonka23
autor
15. dec 2017

Môj chlapček má za 8 mesiacov ...a nekasleme. ...nemáme žiadne iné príznaky len horúčku. ..Dnes sme boli aj U doktora lebo sme mali poradňu. .dokt povedala že buď sú to zuby...alebo 5 alebo 6 choroba. .brali nám aj krv. .Všetko ok a aj moč bol čistý! !
Povedala že ak bude mať nejaký vysyp mám sa ozvať A ak bude horučka celý víkend mám V po znovu prísť! !tak uvidíme. ..

juditka_d
16. dec 2017

Zabral ten paralen. Musel by sa vykakat do 2-3 minut aby nemal ucinok. 15 minut je na vstrebanie uplne postacujuce.
Lieky od teploty u malych deti sa podavaju od 38,5. Netreba ich pri teplote bambusit, skor nechat pozvolne chladit. Prehrievanim sa teplota ete zvysi. Ked su horucky zo zubov, nie je nutne aby sa dieta vypotilo... striedal nurofen s paralenom kazde 4 hodiny, ak je teplota velmi vysoka nad 39,5 mozes podat uz po dvoch hodinach.

jonka23
autor
18. dec 2017

@juditka_d
dakujem...🙂

kasokri
29. dec 2017

@martinoocka
nehnevaj sa, ale s tak vysokou horuckou a nedat jej lieky na znizenie teploty? Fuuuhaa. Ja by som to takto neriesila. Ano , horucka ma zmysel , ale teplota od 38.5 sa uz zráza liekmi. Ak tak neurobis, dieta moze mat febrilne krce.

martinoocka
29. dec 2017

@kasokri keby ma 40 lieky jej určite dám....ale keď ma 39,2 , spi a teplota nestúpa tak vidím že si s tým poradí, načo jej dávať lieky? Väčšinou potom teplota do pár hodín klesne a už viac nad 38 ani nestupne. Nikdy feribilne kŕče nemala ani pri vyšších teplotách. inak pokiaľ viem feribilne kŕče sú síce nepríjemné ale nie nebezpečné....
Ale chápem, že aj horúčky znáša každé dieťa inak....

didileo
29. dec 2017

Lekár a lieky ako píšu mamičky vyššie. Aj teplota má svoj zmysel. Nás potom naštartovala čerstvá ananásová šťava - nie veľa (prv po kvapkách, potom po pol čajovej lyžičky). Prajem skoré uzdravenie a všetkým veľa zdravíčka.

zuzka_bluzka
30. dec 2017

Neodporucam cakat so zrazanim teploty az nad 38.5 alebo nebodaj 39 lebo febrilne krce su vazny postrach pre deti do 5 rokov. Mala ich moja prva dcerka pri teplote 39 a teraz pred Vianocami mladsia 18 mesacna pri teplote 38.5......polezali sme si potom 5 dni na Kramaroch. Mne v nemocnici povedali ze radsej zrazat skor, nad 37.8 a dieta stale sledovat (teplota moze vyskocit aj za 10 minut o stupen), treba chladit ak teda nema studene nohy a ruky a v pripade ze teplota neklesa, da sa striedat nurofen s paralenom uz aj po troch hodinach. Pomaha aj citron, aj zemiak na slapy a samozrejme vlazna sprcha (to vsetko ak su ruky a nohy horuce), lahko obliect, urcite nebabusit do periny a vela vela pit.

martinoocka
30. dec 2017

@zuzka_bluzka ja zas viem od našej pediatričky že feribilne kŕče z vysokej teploty nebezpečné niesù. našťastie s tým nemám osobnú skúsenosť, určite to nieje nič príjemné.....
https://mamaaja.sk/clanky/dieta/su-febrilne-krc...

ingrid2304
30. dec 2017

Ak ste febrilné kŕče nezažili, buďte radi. My sme to zažili niekoľkokrát. V jednom týždni aj dvakrát. Keď sa to staršej stalo prvýkrát, myslela som, že mi zomiera v náručí (nevedela som vtedy totiž, že niečo také existuje). Mladšia ich dostala už pri teplote 38,1. Takže pre mňa je teplota veľký strašiak ešte aj teraz.

zuzka_bluzka
30. dec 2017

@martinoocka ano teoria je fajn kym nevidis ako tvoje dieta vyzera uplne ako mrtve, je modre a ide mu pena z ust......aj mne povedali ze nejde vtedy o zivot, ale ja budem mat ten obrazok do smrti pred ocami, takze radsej tomu vsemozne predchadzat ako to raz zazit, naozaj neprajem nikomu ☹