Ako zraziť horúčku u dieťaťa?

5. máj 2022

Ako zraziť horúčku u dieťaťa?

elanor
5. máj 2022

podat lieky na znizenie teploty? Paralen, alebo Panadol, alebo Nurofen, napr.

nikpa
5. máj 2022

Ak nepomáhajú lieky tak studené obklady ale to dosť dlho trvá. Najrýchlejšie je vlažná sprcha. Ale treba začat od nôh a pomaly postupovať smerom hore, sprchovať len po ramená, hlavu nie, aspoň pár minút.

autor
5. máj 2022

@elanor dala som nurofen no ešte sa nepoti, bojim sa či klesne. Mal 39. Prvýkrát až takto vysokú, až nim celým triaslo… zľakla som sa, bojim sa o neho

patka06
5. máj 2022

Akú vysokú?
Liekmi proti teplote, tekutinami, vlažnou sprchou

tani777
5. máj 2022

Ake stare dieta,aka vysoka horucka,ako dlho trva? Mne sa najviac osvedcil kontakt koza na kozu,ochladili sa na mne/na manzelovi..ale tazko radit,ked nic viac neviem

autor
5. máj 2022

Ma 5 rokov

amarilka26
5. máj 2022

Treba dat paralen a za 3 hod.nurofen. takto to treba striedat 24h.

autor
5. máj 2022

@tani777 okupala som ho a naraz mi vravel že mu je hrozná zima, prikryla som ho a keď som odmerala mal 39. Veľmi rychlo. Momentálne teplotujem aj ja, pred týždňom muz čiže sa dalo čakať že aj maly ale 39 ešte nikdy nemal

autor
5. máj 2022

A kedy cca by mal začať účinkovať nurofen?

kallanchoe
5. máj 2022

Keď lieky nezaberajú treba skúsiť telo ochladzovať....sprchou,niekedy pomôže taká nie že vyslovene ľadová ale ,,letná" sprcha....keď deti boli maličké a spali...tak som ich povyzliekala do plienky a namacala som to letnej alebo o kúsok studensej vody bavlnenú plienku,ochladzovali som najmä končatiny,prikladala som jemne na nich tu mokrú plienku,na nôžky,ruky...väčšinou sa ani nezobudil a horucka šla dole

nikpa
5. máj 2022

Lieky niekedy aj po hodine začnú znižovať teplotu. Ak má teplé ruky, teplota pôjde za chvíľu dole, treba len vydržať ale ak má studené, pôjde ešte hore.

kallanchoe
5. máj 2022

20 minút cca

elanor
5. máj 2022

treba okrem toho podavat casto pit. Lebo ked nebude pit, ani teplota nepojde, napriek liekom, dolu. Ak ho triaslo, teda bola mu zima, treba dieta prikryt dekou, lebo ked mu je zima a drgle ho, pojde to este hore. Ak ho prestane triast, staci lahka prikryvka.
Ak by neslo ani tak dole, o 4 hodiny treba podat novy liek, ale inu ucinnu latko ako predtym, Cize treba striedat. Ak si dala nuforen, po 4 hodinach podaj paracetamol (teda paralen, alebo panadol).
ak by ani tak nie, odporucam si zobrat malu misku, maly frote uteracik, ci plienocku, dat vodu - teplu (nie vlaznu, nie studenu, lebo mu mozes spobit sok akurat tak), este raz - teplu vodu, uteracik namocit, vyzmykat a tak potierat chrbat ci hrudnik. Pozor, toto mozes robit, ale iba za predpokladu, ze nema studene koncatiny.

liana03
5. máj 2022

Aj moja dcéra mala včera teplotu , Nurofen začal mať účinok tak za cca 45 minút.

trojnasobnamama
5. máj 2022

@kallanchoe praveze som citala ze ochladzovat by sa mal len hrudnik s vlaznou plienkou nie koncatiny.Lebo hrozia krče.Ja to takto robim.

tani777
5. máj 2022

Ked podas liek,meraj teplotu zas najskor po hodine..ona moze este trochu vystupat..ked mu je zima,pojde este hore..netreba velmi naobliekat,prikryvat,aby sa neprehrial..skus ho zobrat na seba,ak to este bude tolerovat..tekutiny po lyzickach..hodinu po podani lieku odmeraj teplotu,ak bude vyssia,alebo neklesat,a bude mat teple ruky aj nohy,mozes skusit ochladzovat-sprcha/kupel ale musi byt max 2 stupne chladnejsia ako ma teplotu (ak ma 39,voda musi mat minimalne 37 stupnov)...po 4 hod mozes vystriedat lieky od teploty..ak si dala nurofen,po 4 hod mozes dat paralen,ak nebude klesat..ale teploty sa netreba bat,ak sa inak citi relativne dobre (nestazuje sa,ze ho boli hlava,vidis na nom,ze nie je uplne hotovy)..treba nechat telo aj zabojovat..bude dobre ❤️

autor
5. máj 2022

Už zaspal takze piť nebude. No držte palce nech klesne. Ma pyžamo a je prikryty perinou

trojnasobnamama
5. máj 2022
monika77kol
5. máj 2022

Pozor ale nutofen má zle napísané dávkovanie .
Koľko kg má dieťa ,tak polku z toho dávaš ml.
Priklad dieťa má 12kg tak 6ml nurofen sirupu dáš.
Alebo potom Paralen/panadol cipok .
Paralen a nurofen vieš striedať každé 4 hodiny.
Ja si to vždy aj zapisujem nech viem

aurorastone
5. máj 2022

Určite to nestriedaj skôr ako po 4 hodinách, držte sa a pokojnú noc

autor
5. máj 2022

@monika77kol ma 20 kg, čiže podľa tohto by mu malo ist 10 ml? To sa mi zdá vela, vždy som davala 5, aj teraz

kallanchoe
5. máj 2022

@trojnasobnamama tak mne doktorka kázala tak...tak tak som robila 🤔....pomohlo.....39 je horúčka to áno....ale toto sa dá ešte "vpohode" zbiť dole....horšie sú vyššie,kde už hrozia tie kŕče ....
....Čo sa týka toho nurofenu....tak keď mal môj 2,5 ročný 39,8.....tak doktorka mi kázala dávať 5ml/na obale bolo 2,5ml....

darina14m
5. máj 2022

Taka babska rada-cibulu na krúžky do ponoziek, aspoň na nejaký čas..co najdlhšie sa dá ..a tiež obklad na hrudník a tvár so surového zemiaku... zemiak bude až teply...samozrejme lieky prvoradé..toto len ak chcete "bonus"..Nam pomáha..veľa zdravia!!!

kallanchoe
5. máj 2022

@trojnasobnamama tiež čítam,že ostatné píšu hrudník....neviem mne mama.obviazovala plienkami mokrými nohy aj ruky,ešte aj na zátylok dávala....i naša dr. Keď sme mali covid s deťmi,tak kázala.....ale tak je to už doktorka na dôchodku,tak možno má nejaké ,,zastaralé" spôsoby

2019
5. máj 2022

Ahoj ja som dcére dávala kyslé uhorky na nožičky a dala na to ponožky a to tiež pomohlo

autor
5. máj 2022

@darina14m
@2019
Dakujem vyskúšam aj to ak bude treba zajtra

autor
5. máj 2022

Akurat sa vypotil tak už klesá. Drzte palce nech to rychlo prejde. Dakujem za všetky rady, ste úžasne.

katesocka
5. máj 2022

Zábaly/sprchovanie/kúpanie len keď sú končatiny teplé, ak sú studené, teplota pôjde ešte hore, vtedy nerob zábaly atď

sono2
5. máj 2022

To nemá veľkú, klasickú
Moja mala aj 40 nič hrozné do pol hodiny bola teplota dole.
Treba čakať! Nepodávať iné lieky, teplota pôjde zaručene dole

sono2
5. máj 2022

@kallanchoe jasne všetko aj nohy hrudník. Pri deťoch nerobím. Krásne ide čímkoľvek dole.
Načo dieťa trápiť.
Ja si pamätám aké to bolo nepríjemné