ahoj mamicky,chcem sa opytat na nejake ,,babske triky" na zrazenie horucky u dvojmesacneho babatka.je zachripnute a teplota mu stupa.dakujem
ad jeden - do 38 nerobit nic
potom - cipky, podla hmotnosti - u 2 mesiacov iba paralen -- nurofen je az po skonceni troch....
a za 6 hodin dat opakovane -- skor nie.... ak sa teplota do hodiny od podania cipku nezrazi, zabaly... teda -- vlazne obkladiky na zapastie.... a ak ani toto nepomoze, tak POHOTOVOST....
u starsich deti --- mozes streidat cipky nurofen a paralen, avsak tak, aby medzi nimi boli minimalne 3 hodiny..... a zaroven nesmies prekrocit dennu maximalnu davku...... ak davas ten isty cipok (paralen, paralen) tak odstup 6 hodin....
tu mozes spravit aj zabaly -- do vlazneho uteraka, tri krat po sebe.... ak ani toto nezrazi tepolotu, opat pohotovost....
a este taka perlicka -- ak ma dieta 38,5 a ides spat (vecer) a cipky dovtedy nezaberaju, podaj preventivne pol tabletky 2 mg diazepamu - ako prevencia proti febrilnym krcom.......
a ak ma dieta horucku blizku k 40 - ale aj 39 podla spravania sa dietata, si matka, budes vediet, intuicia nepusti) podaj diazepam aj cez den.......
Keď majú moje deti horúčku tak im veľmi pomáha borovnicový kompót ak je to malé dieťa tak čajíku šťavu z kompótu
@kaktusik007 diazepam, nurofen a paralen nepatria medzi "babské triky"
@lusia222 veľmi málo si napísala o tej teplote u tvojho dieťatka...ja by som len chcela upozorniť,že môj syn mal 37,6°C a troška nachladnutý,išla som s ním k lekárke, či sa mu hrdlo nezapálilo a on mal po kontrole moču zápal obličiek..tak pozor aj nízka teplota môže znamenať niečo vážnejšie...
ak dieťatku teplota stúpa,treba ho chladiť: vodičkou, pravidelným vetraním, neprehrievať oblečením.
Ak má dieťatko chladné nožičky a ručičky,teplota stúpa hore, vtedy sa nesmie zrážať obkladmi ani sprchou,ale ak je teplota moc vysoká,tak už dať tie antipyretiká. Ak má maličké končatiny teplé, vtedy už teplota nebude stúpať,ale sa bude držať(ak si nepodala žiadny liek) a pozvoľna klesne, takže okrem pitného režimu a vetraním netreba nič viac robiť
teplota má svoj zmysel,netreba ju hneď zrážať,ak dieťa nemalo komplikácie-choré srdiečko,febrilný kŕč atď.
Ja by som s 2 mesacnym sla na pohotovost. predsa len je to male dietatko a nevies. moja mala 3 mesiace dostala teploty cca tyzden mala 37,5 a to sa pohybovalo ze 37, 37,3, 37,7, a takto... tak sme nedavali nic mysleli sme ze zuby aj ked mi to bolo divne ze 3 mesiace ale nevies... no a tak potom som v sobotu sla na pohotovost lebo uz akoze som si povedala nech ju radsej pozru a po odobrati mocu zistili zapal mocovych ciest.. krv v moci... takze dali atb. a do 3 dni sme boli bez teploty... odvtedy vsak kazdy mesiac cca do roka musime nosit moc na kontrolu prevencia... ci sa jej to nevrati... verim ze nie...
teraz mam syna choreho ma 4.5. roka 3 dni teploty do 38 stupnov, dnes som uz poslal muza na pohotovost s nim ze teploty sa drzia stale... a nakoniec ma anginu tak dostal atb. som z toho na nervy lebo ja som neni za atb...ale co narobim utesuje ma to ze naposledy mat atb pred 2,5 rokom tak snad ..ale aj tak si to vycitam...
Radsej pohotovost.je to velmi male babanko.skus paralen cipok alebo nieco od teploty.ale aj ked sa zraxi uist na pohotobost.neni dobre nieco zanedbat.
ahoj, ked chces babske rady, tak skus surove nastruhane zemiaky dat na nozky - chodidla 😉
Pokial by bolo babatko starsie, aspon 6 mesacne, urcite by som skusila to co ti tu baby odporucaju. Ale s takym malinkym drobatkom by som sla na pohotovost - idu sviatky... A uvidis, budes kludnejsia ked ho lekar prezrie...
Drzim palce ! A neboj, vsetko bude dobre...
určite pohotovosť,ak je dieťa zachripnuté,tak môže nastať opuch v hrdielku,treba ho vyšetriť a dať správne lieky,nielen proti horúčke,aj proti zápalu a opuchu /antihistaminiká/,môže sa jednať o laryngitídu.....
Ahoj nic zlom ale cakat co ti tu poradia holky na MK je pre mna uz silne kafe 😠 ja uz by som davno bola s takym malinkym babatkom na pohotovosti a nie pri pc a citat rady
Utekaj na pohotovost vecer uz moze mat vysoku teplotu a budete sviatkovat na detskom oddeleni
moja racej tu pohotovost ked mas take male babo 🙂 ja by som sa bala skusat babske rady na takom drobcovi 😉
ja som za nezrazanie horucok a ich liecivu silu...ale pri detoch pod tri mesiace treba vzdy ist hned k lekarovi ! neblazni tu na nete a chod na pohotovost.
ahoj ak môžem pridám aj svoju radu. Hlavne dieťatko velmi neobliekaj a nezakrývaj ak má teplotu do 38 tak nemusíš sa báť detičky to niekedy mávajú. Skús mu priložiť vlhkú plienku na čelo a hrudník a ak má zimnicu tak ho prekry len lahkou prikrývkou. a ak zábal nepomáha skús ho troška dať do vody chladnejšej asi o dva stupne ako má teplotu dieťatko. Ak si skôr zástanca liekov skús mu dať čípku a nechať ho vyspať a dávaj mu hlavne vela tekutín aj keby nejedlo. No ak by teplota stále stúpala tak chodte na pohotovosť. 6elám pekné sviatky a vyzdravte sa
ženy a môže sa podať tak malému dieťaťu nurofen alebo iný liek od horúčky,sa mi zdá,že ked bola moja malá tak až od 3mesiacoch som mohla niečo podať.ale s 2mesačným určite hned k lekárovi resp na pohotovosť.amožno si už aj doma ako to dopadlo?
ak nema viac ako 38 tak nič ak ma nad 38 tak mne sa osvedčilo to že som malej dala do vaničky vlažnu vodu celu ju tam namočila okrem hlavičky a zabalila do uteraku a ešte deky a na čeličko som jej dala obklad zaspala mi vždy pri tom a po 15minutach som to zopakovala a urobila som to 3x a malej klesla o stupen teplotu dolu čo som bola rada kedže horučke bole niečo cez 40tku a tie zabali čo mi radila dr. nám osobne vobec nepomohli musela som inač urobiť a o dva dni mala fičala akoby jej nič nebolo tiež sme mali zapalene hrdielko 🙂 nám čipky moc nezaberaju mam osvedčeny paralen baby a ten možeš davať po 6hod ale ak by horučka bola vysoka tak možeš konbinovať čipok s sirupom tam nemusiš čakať tie hod. možeš za sirupom dať hned čipok alebo naopak ale ak chceš dať zas čipok za čipkom alebo sirup za sirupom tam musiš dodržať tu odstupnosť ....
na hrudnik by som sa bala davať obklady lebo može dostať zapal pluc, už ked tak obklady mi raz jedna sestrička poradila davať na zapästia, na kotniky a na čeličko 🙂 ale nam sa ani to neosvedčilo ... teraba skusiť ale v každom pripade ak neklesa tak urobiť ten kupel ako som ja urobila.
ale ja by som u 2mes. najprv zavolala dr. a poradila sa radčej lebo to je moc malinke babo, my sme to mali ked sme mali trošku viac mesiačikov - držim palčeky určite sa to napravi .
@lusia222 u novorodencov je typicke , ze teplota sa vysvihne velmi rychlo velmi vysoko a potom zase rychlo klesne. v tomto veku je to jedina obranyschopnost maleho organizmu, nakolko imunita sa len vyvija.
zmiesas si kasicku - do tvarohu prikvapkavas bud citron alebo ocot.
nanesies na chodidla a dlane a zaviazes vreckovokou, alebo nastrihanou plienkou. obklad vymienas asi po 15 minutach.
nakolko sa nepodava nic vnutorne, nie su tam nutne intervaly.
stiahne to aj styridsiatky. odskusane generaciami.
Babenky Ahojte ☹ mám 8 tyzdnoveho synceka včera mal trochu teplotu kámoška mi poradila Nurofen cipok.... a dneska vsade citam ze sa nesmie az od 3 mesiacov ☹ pre boha! Baby co sa mu moze prosim stát ☹ moj prvý syncek
Dobrý deň chcem sa spýtať isto niečo viete ja som prvý krát mama moje dieťa má 1 mesiac aj týždeň kúpila som panadol sirup viem že je to do 3 mesiacoch a do 5kg mala má 4 kilo aj 300 grm mohla by som jej to dať keď bude mať horúčku ?
Cipky Nurofen alebo Paralen, popripade sirup. Okupat v laznej vodicke, dat studeny obklad na zapastie. Hlavne nezakryvat, deticky sa nepotia ako dospely, nechat nozicky volnejsie.