Všade sa píše, že mramorované a dieťa so studenými rukami a nohami sa nemá ochladzovať. Ako ale mám zraziť potom teplotu? Môj malý má vyše 39 teplotu a je mramorovaný od malička, ruky má ale teplé.. Ak mu to po čapíku neklesne, tak ako ho mám ochladiť? Teraz spí prikrytý len s tenkou dekou a mám pootvorené balkónové dvere, aby som ochladila miestnosť aspoň takto. Môže to byť alebo nie?
Nad 39 som vždy dávala obklady na čelo a hrudník.
Neviem sa vyjadrit k tomu zrazaniu teploty obkladmi. Pomáha kontakt koža na kožu, prípadne nášmu veľmi pomohol zemiak v ponožke (plátok zemiaku a zospodu na pätu, cca 30-45 min, potom výmeň). Ja by som neprikryvala ničím. Striedať paralen a nurofen, ale to asi vieš.
Ja som vždy zrážala paralenom..a pokiaľ začal mať teplé ruky, vedela som, že môžem čakať teplotu
Vlažnou plienkou prechadazať po celom tele.
Zražaš mu teplotu hlavne, aby sa neprehrialo srdiečko a mozog. Takže ochladzovať hlavne hrudník a hlavičku.
Ja ked som naposledy používala čipky, teplotu to dieťaťu nezrazilo. Pomohol až nurofen v dávke polovica z váhy dieťaťa. Dieťa malo vtedy teplotu 39,5, ktorá neklesala po podaní čipku. Volala som na pohotovosť, že čo mám robiť a nariadili mi zvýšiť dávku liekov proti teplote. Nepíšeš aké staré je dieťa. Ak zvládne sirup, daj mu radsej sirup na teplotu.
Dieta,ktore ma studene koncatiny je dehydrovane,treba mu dat tekutiny-ak kojis,tak koj kolko chce,ak nie,tak co znesie-caj,vodu,po lyzickach trebars kazdych 10min..a byt v kontakte koza na kozu,lahnut do postele,drobca len v plienke na seba a prikryt napriklad plachtou..ja som teploty zrazala len takto,cipky bars nepomahali a sirupy mi vygrcala..koza na kozu je ako zazrak
dakujem za rady. dala som obklady na hrudnik aj hlavicku, trochu to pomohlo, ale teplotu stale ma.dala som aj nurofen,tak ten tiez trochu zabral a uvidim co dalej. teraz aktualne zaspal. najhorsie je,ze vobec nechce pit. neviem do neho dostat ani kvapku caju,vody ci mlieka...uz nekojim.
Ja som zvyká spustiť vaničku príjemnou vodou.. Normálne teplou.. A nechať dieťa kúpať sa chvíľku a hrať... Ak sa dalo.. A obliat chrbatik a nechať odparovat sa... A to stačilo.. Žiadne studené obklady...aj hlavičku obliat..
Nikdy som nedávala obklady žiadne, na striedačku ibuprofen a paracetamol a vybavene. Nad 39 sme mi dávali nejaký diazepam ci co na pokyn lekárky.
Ahoj,nas mladsi syn mava teploty splhajuce sa az k 41,cipky u nas nula bodov, mali sme obdobie,ked ani nurofen nezaberal, nastruhala som do vreckovky surovy zemiak a obviazala chodidla a na rukach zapastie. Syn casto bol horuci ,ale chodila a dlane studene,vtedy sa nesmie dat vlazna sprcha a podobne....s tym zemiakom som to stridala po asi 15tich minutach asi 4 krat, dietatko vyzliect,nechat len v niecom lahkom ,prehodit napriklad navleckou alebo latkovpu plienkou, ak mal studene chodidla a dlane,tak som nechala ponozky ale inak povyzliekat co to dalo...hlavne tie zemiakove obklady zaberali. ....
Treba na pohotovosť. Môže to byť angína a boli ho hrdlo. Preto nepije.