Ako zrážať horúčku u malých detí?

27. júl 2023

Ahojte, synček (9m) má od včera horúčky. Podarí sa mi horúčku zraziť max na 2 hod. A potom zase stúpa. Striedam paralen čipky a nurofen sirup. Viete mi prosím poradiť alo možem zrážať teploty kým mu dám ďalší liek? Zábaly nerobím tie sa vraj nesmú robiť ak má studené končatiny čo má.

zuzinka888
27. júl 2023

Ja davam chladive naplaste, zatial vzdy pomohli preckat min.4 hodiny,kym podam dalsi liek.

selena_luna
27. júl 2023

Ako vysoko stupa teplota s liekmi? Nurofen davkujes podla krabicky? Lebo tam je to dost podhodnotene, jedna pediatricka mala vyborny prispevok na insta, ze su xasto deti poddavkovane. v podstate vaha dietata deleno dva - tolko ml davka. Najdem zavesim sem. Kolko kil ma syn?

moonlight1210
27. júl 2023

Mali sme nieco podobne, a ked som od rana do vecera nevedela riadne zrazit teplotu (ledva klesla, hned stupala), isli sme na pohotovost. Rovno si nas tam nechali a nakoniec z toho bola siesta detska choroba.

mimi3008
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
27. júl 2023

Aké vysoké má horučky? Nie je nutné "zraziť" na 36,6. Ak má virozu, telo sa prirodzene bráni. Má aj iné príznaky choroby kašeľ, nádcha, zvracanie, hnačky?
Znižovať teplotu môžeš správnym dávkovaním liekov a prirodzene zvýšiť prísun tekutín, ľahké oblečenie, nezakrývať, uložiť do chladnejšej miestnosti a kľudový režim.

autor
27. júl 2023

Nam idú pravdepodobne zubky hore nedá si pichnuť prst do ust dasienka má červené celý je nervózny a tie horúčky nejdú zrážať na viac ako 2hod. Nurofen dávam podla krabičky ale naposledy som dávala 3ml. A je pravda že mu to zrazilo na dlhšie

autor
27. júl 2023

A malý ma 7,8 kg

selena_luna
27. júl 2023

Ak nema ine priznaky, tak zubkova horucka nie je taka nebezpecna, do par dni sama odide. Kolko ma kil a o akych stupnoch horuckovych sa rozpravame?
Ja mam 9 kilovu, na zubky davam len nurofen a 4 a pol mili po min 6 hodinach. Zabera uzasne aj na bolest.

selena_luna
27. júl 2023

tak 3.9 ml skus nabuduce

patka06
27. júl 2023

Akú má teplotu ?
Na 7,8 kg pokojne môžeš dať 3,5 - 4 ml každých 6 hodín

tatinka
27. júl 2023

@selena_luna ahoj,podla toho rozpisu na nurofen co si swm dala stranku, chcem sa spytat moj syn ma 12 kg,teraz uz asi aj13 kg, cize na jeho vahu mozem dat trikrat denne 6 ml nurofenu? Ma dva roky a vsetko co starsi brat donesie zo skolky ,ma aj mladsu a ten mava vysoke teploty, 40mava a veru zrazit ich je problematicke hodne.

fiora94
27. júl 2023

@tatinka pri oranžovom nurofene 20mg/ml zistíte dávkovanie podľa váha : 2 = výsledok. Takže keď ma 12kg, tak 6ml môže užívať každých 6 hodín, ak má 13, tak 6,5ml.

selena_luna
28. júl 2023

@tatinka ano, tak ako pise @flora94 by to malo byt. Teda nemam to z mojej hlavy, ta pani je pediatricka, inak by som si to nedovolila zdielat 💗

tatinka
28. júl 2023

@fiora94 @selena_luna dobre vediet babenky moje,dakujem vam, lebo moj dvojrocny mava fakt ze 40,5 teploty ked je chory od starsieho a je dost problem mu ich zrazit,zabaly tiez moze clovek davat len ak je dieta horuce,ale on mava dlane a chodidla studene takze ani zabaly nemozem dat

milka1988
18. mar 2024

@zuzinka888 čo sú to za naplaste?

zuzinka888
19. mar 2024
barra2
19. mar 2024

Ja som mojim zvykla obmotat zapastie vlhkym chladnym obvazom.

milka1988
19. mar 2024

@zuzinka888 ďakujem a pomaha vam to?

zuzinka888
19. mar 2024

Tak treba podat aj sirup/ cipok ale je to pohodlnejsie ako drzat dietatu mokry uterak. A hlavne sme davali pri ockovani na miesta vpichu- a nikdy nebol opuch.