Ako znížiť neustupujúce vysoké teploty u 14 mesačnej?

dzeni
9. jan 2011

Prosim poradte mi, od piatku ma moja 14 mesacna dcerka vysoke teploty.38-39,6 ,v sobotu sme boli aj na pohotovosti, dali nam cipky a nurofen sirup-striedat.
Ale aj po ich poziti sa teploty dost rychlo vracaju. nevieme pricinu, neni soplik, ani nekasle, zubky-vzdy ked sa nam prerezavaju tak slinta, alebo vsetko hryzie, teraz ani to, tak aj to sme vylucili ako pricinu.
Nemal nikto nieco podobne,dakujem.

carodejnica
9. jan 2011

Išla by som znova k lekárovi, tu asi niet čo riešiť. 😕

bambi2
9. jan 2011

lieky iba potlacaju symptomy, preto sa horucky vracaju... ja byt tebou by som skusila homeopatiu. dobra na horucky je aj cerstva bazova stava alebo bazovy sirup, zarobeny s vodou.... ale vyhladala by som homeopaticku, homeopatia hlada priznaky choroby... a posilnila imunitu napr. colostrom...

xlucia
9. jan 2011

@dzeni ziadne homeopatika teda urcite nie, znova doktorovi, najneskor zajtra rano, najlepsie nalacno vziat krv , min. crp
taketo teploty, no bud ma virus a krv bude ok, alebo ma zapal a bacilaka a krv to ukaze
a nenechat sa odbit, pricina sa musi najst, je to este len drobec

maryanna
9. jan 2011

môže to byť šiesta choroba, ale treba zájsť v pondelok ku dr, môže to byť skrytý zápal.....
homeopatikám by som sa oblúkom vyhla

tenginka
9. jan 2011

@dzeni Snad mna nebude nic take cakat, zatial ma maly len pesiac a pol a musim si zaklopat, je ok. Ale k tej teplote..Mne lekarka povedala, ze ked bude mat teplotu nad 38, tak su velmi dobre paralenove cipky (davaju sa kazdych 6 hodin). Tiez mi poradila ako robit zabaly- vyzlecies si malu, zatocis jej okolo hrudnika vlhku plienku a cez nu potom prehodis suchu plienku. Po chvili vymenis a opat to iste par krat za sebou. Tiez ako robit kupele- malu ponoris do vanicky s vodou akurat a pomaly budes prilievat studenu vodu. Potom malu vyberes z vanicky, neutres ju, ale nechas na nej vodu zaschnut. Tolko moje rady, drzim palce, aby to malej preslo. Drzte sa 🙂

bambi2
9. jan 2011

ale moze byt, ze sa jej pomaly prerezavaju zubky... aj ked nic nevidis... moze to byt ta siesta choroba... väcsinou trva tri dni potom by mali horucky ustupit... nespozorovala si nejake drobne cervene flaky na telicku?? mali by sa jej pomaly zacat vyhadzovat... ak ano, nelakaj sa, tie signalizuju koniec choroby...

bambi2
9. jan 2011

nemusis ista ni k lekarovi este raz, zrazaj teplotu dalej ale iba ak vystupi nad 39...

denduska
9. jan 2011

urcite vysetrite moc

denduska
9. jan 2011

my sme mali take iste priznaky....v 14.mesiacoch 😅 len teploty a teploty a vobec nic ine. Bola to pyelonefritida 😒

lea132
9. jan 2011

No my sme v 13.mesiacoch mali par dni vysoke teploty,inak nic a skoncili sme so zapalom oblicky v nemocnici,takze rozhodne vysetrit moc a urobit crp

koniarova
9. jan 2011

Určite moč. Aj my sme takto mali pri oboch zápal obličiek.

dzeni
autor
9. jan 2011

dakujem Vam za rady, zajtra urcite k doktorovi pojdem, len bolo hrozne preckat vikend.ale na moč by som urcite zabudla.
Zabaly pomohli,rychlejsie ako cipky. Este raz dakujem. dufam ze to budu len tie zubky.

dzeni
autor
9. jan 2011

@tenginka
dakujem. no pri prvom sme nemali takmer ziadne choroby, okrem klasika sopliku 🙂 teraz pri druhom je to vsak nejake veselsie ☹ starsia chodi totizto do skolky a odtial sa kazdu chvilu nieco podonasa 🙂 ako z kolektivu.
Drzim palce, nech vas to co najdlhsie obchadza

bambi2
9. jan 2011

a tie vyrazky alebo flaky nema po tele ziadne??

bambusko
9. jan 2011

@dzeni tipujem 6. chorobu, nas najmladsi ju mal v 16m, 5 dni teploty nad 39, boli sme u dr. ale okrem teploty nic ine nebolo, aj moc v poriadku. na 6. den sa vyhadzal a bolo po chorobe. akurat prestal uplne chodit a zase zacal az po mesiaci

feriva
9. jan 2011

Pozor na teploty, ak sa dlhodobo nedajú zraziť bude v tele zápal, vo väčšine prípadov ladviny, aj my sme to prekonali. Ak dlhodobo prekonávajú deti teploty môžu udrieť na mozok, zápal mozgových blán, nám to tak povedala doktorka.Takže rýchlo konať a nespoliehať sa len na zrážanie.

dzeni
autor
9. jan 2011

@bambusko
hrozné, to som este ani inak nepocula, ze 6 choroba.

dzeni
autor
9. jan 2011

@feriva
ak dame cipky alebo nurofen, je chvilu dobre a asi po takych 3 hodinach zasa 39 a vyssie, uz nech je zajtra, na pohotovosti sme vobec nepochodili, onicom pristup k detom, pomaly sa na nu ani nepozrela, hodila sirup a mozte ist a raz dva moze byt zle.

bambi2
9. jan 2011

@dzeni mavaju to deti väcsinou okolo 14 mesiacov a väcsinou ked sa tlacia zuby.. aj kamoskin syn to mal...

dzeni
autor
9. jan 2011

@bambi2
velmi pekne dakujem !!!
Trosku ma to ukludnilo, podla toho nam priciny sedia

bambi2
9. jan 2011

@dzeni nedakuj, ak mozem rada poradim 🙂

bambi2
9. jan 2011

@dzeni vies, nejde mi do hlavy, ze ti to doktorka nepovedala co to za chorobu... ved to studovala, mala by to vediet... ale v dnesnej dobe je modene nasadit iba lieky aj bez diagnozy a je to...

dzeni
autor
9. jan 2011

na pohotovosti sa s tebou nebavia, chytilo nas to akurat na vikend, tak uz sa neviem dockat rana, nech mozem k obvodnej.
Na pohotovosti sa mi na nu poriadne ani nepozrela, akurat ju 3 sekundy pocuvala, potom rychle zaplatit 2 eura a o to tam ide asi najviac, co je dost smutne a predpisala cipky a nurofen, co som vedela aj bez nej. ☹

bambi2
9. jan 2011

@dzeni na slovenskych pohotovostiach sa asi neda ani nic ine cakat... smutne... ☹

dzeni
autor
9. jan 2011

presne, nebola som tam teraz prvy krat a zakazdym je to onicom. neviem naco to robia take, co ich to tam nebavi.

bambi2
9. jan 2011

@dzeni ved ti vravim, ze netreba poznat diagnozu, dnes popises priznaky a ona vyberie vhodny liek... to je vsetko co je jej robota...

dzeni
autor
9. jan 2011

Prave preto ti dakujem este raz za tie temy 🙂 taka diagnoza by ma nebola napadla

bambi2
9. jan 2011

@dzeni 🙂 aj na buduce ak bude treba poradit... 😉

tenginka
10. jan 2011

@dzeni Dakujem krasne, snad nas to bude veeelmi dlho obchadzat🙂 A ako ste dnes dopadli?