dobry nevie mi niekto poradit nieco ako znizit bilirubin u 7 tyznoveho babetka? ked nas pustili z nemocnice tak sme mali 260, po troch tyznoch nam to kleslo na 230 a po dalsich troch tyznoch na 200 ak nam to neklesne viacej nak nas doktor posle na infuzie do nemocnice. prosim poradte nieco s vlasnych skusenosti
treba byt vela na slniecku. Staci aj ked vam svieti cez okno do izby. babatko vyzlec len do plienocky, a nechaj ho trosku sa slnit, staci aj pri zatvorenom okne a asi 10-15 min, to uz posudis sama. Nesmie mu byt zima, ale ani sa prehriat. My sme sa takto vyhrievali aj v porodnici na posteli a bilirubin nam klesol 🙂
ked je slniecko tak je na slniecku aj dve tri hodinky vyzleceny kojim ho vzdy ked si pita aked spi dlhsie tak ho budim aj tak nam to mac nepomaha. ☹
@monicka44 Vela vela vela tekutin, bilirubin sa z tela musi vyplavit, dieta pravidelne budit a nutit pit, davat na slnko - uz to tu vsetko bolo napisane. Ak by vam to neklesalo, tak sa nemocnici nebran, dlhodobo vysoka hladina bilirubinu pre babo nie je dobra, daju vas pod modru lampu, pripadne to inak stiahnu. Viem, ze nikto netuzi po pobyte v nemocnici, ale pre babo to bude iste prospesne.
@monicka44 skus si precitat este tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zltacka-dojceneho-dietata-mam-prevarat-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zltacka-moze-sa-vratit/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/novorodenecka-zltacka-liecba-phenaemalettenom-nemate-skusenosti/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-sa-da-robit-s-novorodeneckou-zltackou/
Ja sa nebranim nemocnici vie ze tam mu urcite pomozu len keby sa dalo tak to chcem skusit doma. Pcula som ze sa dava aj cierne uhlie ale neako sa toho bojim a aj materske mlieko ze prevarat ale neviem ako. Za dva tyzne nam zoberie krv a uvidime.
@monicka44 - materske mlieko prevarat? Pozri cez tvoje mliecko sa vyplavuje aj kopa hormonov, to je zataz na pecen, vela deti je dlhsie zltych... nas maly tiez bol.... len tu to nikto neriesil, nikto mu krv nebral, novorodenecka zltacka je normalna, on sa budil len kazdych 4-6 hodin napriek tomu pribral za 6 tyzdnov 2,,5 kila a zdvojnasobil tym svoju porodnu vahu hehe... Zlty a stale spiaci, ale zdravy a pekne priberal.... skus byt v klude, ono to postupne klesne
@anjelicek26 aj dominik pribera pekne za 6tyznoznou pribral 1,8 to je pekne ale oni aj tak kontruluju krv lebo su dost vysoke hodnoty. je to tyranie deti ked mu beru krv.
@monicka44 môj malý mal 296 keď nás prijímali. Ak to má klesajúcu tendenciu, tak vás asi nezoberú do nemocnice. A žiadne infúzky nedostával, liečili ho len fototerapiou. Bol 24 hodín pod lampou, potom 24 sledovali či to nestúpne a domov. Dostával čierne uhlie a Flavobion na pečeň. Žlatačka kompletne odznela cca v 4. mesiacoch.
@lili777 Tak to ma mozno len doktor strasi.Lebo uz minuly tyzden nas chcel poslat ale povedal si kym to klesa tak je dobre a nechal to tak. Vela pisu o tom ze ked to nestupa tak je to v poriadku. Nejdem sa nad tym trapit. Vari bude dobre a ked nie tak pojdeme do nemocnice a tam nam pomozu. Ja sa len bojim toho aby tam este viacej neochorel. Ja som pocas tehotenstva uzivala antibiotika celych osem mesiacou tak som rada ze je to len tak a neni to nic horsie
@monicka44 Môj mal vtedy 3 týždne a dali nás na oddelenie patologických novorodencov. Ale tam môžu len novorodenci do 28 dní. Bolo to tam hrozné, radšej by som sa snažila to nejako zvládnuť doma. Ale ak to bude nutné, tak samozrejme choď. Väčšinou to takto "sfotia" dole, je to jednorázová záležitosť a budete mať pokoj. Treba to len vydržať a bude dobre. Neskôr sa len pousmeješ. Táto hodnota, ktorú má ho nijako neohrozuje, nie je to žiadna choroba, tak z toho určite nestresuj.
@monicka44 zdravím, aj my sme mali dosť trápenia so žltačkou. Z pôrodnice nás pustili až po 10 dňoch, ale potom sa malému bilirubín začal zvyšovať. Detská doktorka bola zhrozená hladinou bilirubínu a tiež nás strašila nemocnicou. Poslala nás aj na gastro, do istoty, či je pečeň v poriadku. Tam sme chodili pravidlene až do roka skoro. Detská kázala stále medzi kojením dávať čaj s čiernym uhlím, až sa to malému zhnusilo a nepomohlo to vôbec. No a nakoniec sa zistilo, že to bola žltačka dojčených detí. Keď som prestala dojčiť, žlatačka zmizla. Potom bol malý anemický (hoci váhou bol vždy popredu), čo je po žltačke vraj normálne. Budem držať prsty, aby vás žltačka čo najskôr opustila.
@aligatorka33 ale nam klesa ale pomaly
pod okno na slniecko (ak svieti) ak kojis, zvys davky a neboj, postupne to prejde a ak to nebude ustupovat, tak lekarka ti isto pomoze, mozno aj modre svetlo
@monicka44 tady vidim, ze vam to klesa, tak co te stresuji proboha s transfuzi. Vyprdni se na ne, koj jak mozes, chodte ven a uzivej si miminko. Podle me se vubec nemas ceho bat. Hlavne ze to klesa 🙂
@monicka44, v porodnici nam hovorili, ze bilirubin sa vyplavuje aj stolicou, cize cim viac MM vypije, tym viac bilirubinu vyplavuje. Ak mlieko prevaris, dostane znehodnotenu tekutinu, mozno nieco ako nizkotucne kravske mlieko. Ved ty nemas zltacku, ze ides zabit virusy. A tiez s krvnou skupinou sa mi to zda blbost. Je ine v tehotenstve, ked ma zena RH faktor pozitivny ale MM a krvna skupina..... Ved ked si zena adopruje dieta a chce ho dojcit, tiez to mlieko nema prevarat, hoci je pre neho uplne cudzia.