Ahojte dcéra si priniesla zo školy kamarátov vši.Prví raz to má a ja neviem čo s tým ....už som jej umyla vlasy v šampóne pre psa rada od kamošky.Dnes som jej na to dala nejaký šampón z lekárne už sa zdá že nežijú ale potrebujem ešte vyčesať tie vajíčka .Kúpila som aj ten všiváčik ale vydím že vôbec sa jej tam tie vajíčka nezachytávajú a nemá ich tam vela tak už aj prstami to vyťahujem ide ma poraziť .
Tak ako to dať von poradte a aj nejaky fakt účinny recept ako sa tojo zbaviť
No hrebenom von. Mojej kamoske mama tak ostrihala vlasy na polokratko... :/ lebo mala mega dlhe vlasy a bola to pohroma.
@ivangeline tak toto ma veľmi nepotešilo😅 dceta ma vlasy po lopatky a mega huste 😁
Nuz nakolko ja mam na starost celu MRK komunitu nasich romskych deti v dedine, mame to bezne..ja to volam nas "kazdodenny chlebicek".. od srdca ti radim, tie sracky ako sampon a vodicky ci uz z lekarne a z drogerii hovno velke pomahaju..pisem od srdca ako to je...tam jedne vtedy zaberie, ked umyjes hlavu a potom sadnes a pekne ceses pramen po prameni a potom ked to uschne. Tak sadnes, a doslova tahas jednu hnidu za druhym von. Nesmies sa nechat nahovorit akoze "sucha hnida" uz nebude...hovno velke...vsetko musi ist z hlavy prec..inak je to boj na dlhe trate..inak toto treba opakovat kazde 3 dni... a ked chcete ako-taku prevenciu co fakt zaberie, tak si kupte v lekarni Teatree olejscek a namazte si za usami. Ciapky a saliky a vsetko nakrcnik alebo neviem co preprat tiez tak ze pridas do pracky par kvapiek..bude to smrdiet jak des, ale ked sa toho chcete zbavit, tak ine nepomaha...zatat zuby a vydrzite...Neviem cim to, le toto vsam smrdi...vacsinou sa otoci na päte a hajdeeee na inu hlavu...co su tie legendy, ze na zehlene a farbene vlasy to nejde, tak to je tiez blud. Čerstvo zafarbene vlasky im este viac chutia...
Posadiť k oknu - na svetlo a prečesávať vlasy a vyberať. Nespoliehaj sa, že vyčešeš hrebeňom. Treba prehadzovať vlasy zhora, zdola, sprava, zľava aj 2 týždne a vyberať. Oprať vankúše, oblečenie a pevné nervy ...
Este chcem povedat ze sampon na psa je ucinne tak na blchu...ale je tiez davat pozor ci si domov donesiete blchu ludsku alebo zvieraciu... Ja som pouzivala na stoly a pod stol riedene vodu so samponom na psa a blcha skakala ako na gumicke to sme vedeli ze od psov doniesli..a ta co sa plazila ako "zombik z hrobu" tak to sme vedeli ze to je ludska ta uz nabehol odbornik na dezinsekciu...
Okrem hore spomenuteho vycesavania treba aplikaciu pripravku opakovat este 3x po 7 dnoch. A to preto, lebo ten nici iba zive vsi a nymfy. Hnidy nie. A zivotny cyklus je 7 dni hnida, 7 nymfa, 7 dni dospela - hnidy kladuca- vos. Takze ak nejake hnidy nevyberies, opakovana aplikacia ich zahubi v stadiu numfy a vsi.
@sidhan odporucam NYDA pripravok, ale ten, kde ma to dievcatko FIALOVE tricko, nie to oranzove. Dcera ma huste vlasy po zadok a na jar sme sa s nimi tiez trapili. Ja som jej tu nydu dala na vlasy ale trikrat po sebe (vzdy po tyzdni - az desiatich dnoch). A kolko som sa jej tych vlasov navycesavala... boze to boli hodiny cesania. Kupila som si aj lupu so svetielkom, pretoze niektore tie hnidy boli take male, ze som ich ani s okuliarmi nevidela. Katastrofa. Dufam, ze uz ich nikdy nechyti 🙏 Jop a vsetko som dala prat na 60tku a potom do susicky vysusit - postelne, deky, vsetko oblecenie, obliecky z ozdobnych vankusov na gauci, proste vsetko, co sa dalo oprat a gauc som dokladne povysavala
Hedrin. Nič netreba vyčesávať. Zadusí hnidy aj vši a po 7mich dňoch sa zopakuje, ak by aj nejaké nezdochli.
Ach ženičky ďakujem hádam sa nebudeme dlho trápiť...no v lekárni mi dali jeden čudný šampón nič mi neporadila dala ten všiváčik.....
Všetko som poprala aj do sušičky hodila.
Malá sa už neškrábe tak možno to je dobré znamenie😅🤣.Len tie hnidy povyťahovať bude asi boj .A ani ich tam veľa nevidím včera som vyberala rukou aj dnes a večer ideme zase
@sidhan neviem ze ci to ešte existuje, ale ja keď som bola dieťa, tak mi nič nepomáhalo a raz mama kupila taky olej v lekárni špeciálne na to a robila mi zabaly. Namastila mi s tým vlasy a sup igelitku na hlavu aj na niekoľko hodín. Pomohlo to. Viem ze mi ešte davala preventívne pár kvapiek tea tree olej do sampona. Lebo vraj to vsi odpudzuje. Skus pogooglit ten olej, mozno ešte stále ho predávajú.
@sidhan toto je myslím on
Maminky ak by pomohlo niekomu rada tak sme sa tých vší nakoniec zbavili šampónom Hedrin raz sme použili a viac sa neobjavili dokonca zmizli aj tie hnidy,vajíčka proste všetko .....nemusela som nič ani vyčesávať
NYDA express, nám tiež nič iné nezabralo a toto hneď....tiež sme bojovali niekoľko tyzdnov
Priprav si ten hrebeň a pevné nervy a vyberaj.