Ahojte prosím o radu mala mi dostala vši a neda sa mi ich zbaviť som stoho nestastna ☹
@trimity68:
Osobne nas vsi este nastastie obisli, ale v lekarni mi bolo odporucane: ako prevencia sampon, ktory tym vsiam "smrdi", s bylinkovym vytazkom.
Ale akonahle clovek najde prvu vsu alebo hnidu (vajicko), je potrebne okamzite zakrocit. Kup si specialny sampon a k tomu veeelmi husty hreben. Zvycajne to predavaju uz spolu. Potom presne podla navodu ten samopn naniest, nechat posobit a vycesavat.
Existuju aj specialne elektricke hrebene na baterky, ktore pri precesavani tie vsi a hnidy "uskvaria". Taky mala kamoska a tym precesavala dceram vlasy, ked bol v skolke a skole alarm, ze maju vsi.
U nas v jasliach sa objavili vsi raz v piatok, tak som bezala do lekarne, kupila ako ten preventivny aj ten niciaci sampon, kedze som na vikend chcela byt pripravena. Nastastie sme potrebovali iba ten preventivny. Ten bol velmi dobry, lebo zaroven ukludnil synovu suchu pokozku na hlave. My sme mali oba od firmy Rausch.
Ja by som na tvojom mieste sla hned do lekarne. Staci, aby prezila jedna vsa alebo hnida a ten kolotoc sa zacina odznova... ☹
ak má len vši,tak špec. šampon z lekárne by mal zabrať,daj ho opakovane..ale ak má hnidy,tak tie musíš ručne povyberať a nenechať ani jednu,existuje na to hrebeň všiváčik
vsetky možne
@trimity68 no moja starsia zial pre svoje krasne huste dlhe vlasy bola vzdy ta co ich chytila..niekolko x...niekedy sme sa ich zbavovali aj mesiac!!!!! nepomoze jedno zmytie...ani dva...ale dlhodobejsie umyvanie a vycesavanie a doslova vlas po vlase stahovat aby ani jedna hnida neprezila...lebo sa moze zdat ze vsetko je vycistene a staci jedno vajciko a za chvilu je to zas...no fuj...raz sme museli aj dceru ostrihat lebo to bolo strasne....ale nastastie uz dostat take specialne spampony ktore zabijaju nielen vši ale aj hnidy..pytaj v lekarni! drzim palce
Nám pomohol Hedrin, v lekárni ponúkali čokoľvek, ale na tento nedám dopustiť.
to je klasicky ci na baterky
@trimity68 problém je v tom,že nevyničia sa vši u všetkých detí v triede,škole naraz,v našej škole som kontaktovala riaditeľku,vysvetlila a normálne dala jeden piatok deťom voľný deň,aby sa s nimi /všami/urobili doma rodičia poriadok...hlavne nech si nedáva na hlavu cudzie čiapky,ani v obchode nech nič neskúša na hlavu,takto sa tie koťuhy prenášajú...v hygiene to nie je,ja som sa šla hanbou prepadnúť,keď som prvýkrát išla šampon protivšový kupovať,lekárnička vedela,že som zdravotník mm lekár a vši u nás 😀
Môže byť, kde je kolektív tam je riziko. Hygiena môže byť ok, problém je vždy rovnaký. Ak rodič vie, že dieťa má vši, má ho nechať doma, odvšivavieť a následne sa dať skontrolovať u doktorky. Úprimne si povedzme, koľký rodičia to takto urobia.
Nam pomohol Hedrin, pouzivala som ho kazdy 3. den po dobu 3 tyzdnov - zivotny cyklus vsi je21 dni. Dosledne som vyberala dceram z vlaskov vsetky hnidy, denne. Denne som prala vsetko postelne pradlo aj oblecenie. Pouzivala som aj zehlicku na vlasy, ale ta sa nedostane az ku korienkom a prave pri pokozke hlavy sa drzia hnidy, teda vajicka, z ktorych sa vyliahnu nymfy a potom vsi. Zehlicku som si na vlasy davala aj ja a este som si aj nafarbila vlasy.... My sme ich mali cela rodina, kym sme na to prisli, dcera nam ich vsetkym "odovzdala". Moja rada je byt naozaj dosledny, stacia 2 zabudnute hnidy, a vsi mate opat. Nesmies si mysliet, ze zbavit sa vsi je otazkou 1 aplikacie samponu - tie chemicke su uz neucinne a jednorazove riesenie - mimo ostrihania dohola - neexistuje. Najlepsie ucinkuju pripravky, ktore zive vsi zadusia - ako Hedrin alebo Paranit. No a potom naozaj treba pracne vycesavat hnidy, lebo hnidy ziaden pripravok neznici, po 7 dnoch su z nich nymfy a po dalsich 7 su z nich vsi, ktore su uz dospele a kladu hnidy. Pomoze aj, ak zistite, odkial dieta to vsi prinieslo...my sme zistili, ze od kamaratky, Rodicia svetosvete tvrdili, ze ich dcera vsi nema.... ale ked bola u nas, precesali sme ju vsivakom a tam toho bolo! Dmov sme ju doviedli aj s cistym vsivakom a povedali, nech skusia. Oni naozaj neverili, ze dcera vsi ma, lebo ved jej hlavku pozerali...vosli do nej vsivakom a skoro odpadli! Myslim si, ze mnohi rodicia ani nevedia, co maju vo vlaskom hladat, vsi su vrtke, nie vzdy ich vidno, lepsie je hladat hnidy a nie kazdy vie, ako vyzeraju..... oni si boli 100% isty, ze vsi dcera nema..a nakoniec ich mali v rodine vsetci. odkial to mala ich dcera, nevedia....
kamka mala krasne dlhe blond vlasy,a na to jej tie hnusy naskakali od dcery,ktora to chytila v skole,tak chytila tu peroxidovu blond farbu a po vsiach ani stopa,uplne ich to vypalilo..
Co je super,lebo mne ako8rocnej to mama musela tym samponom vyzabijat (vtedy tak pachol) a pak vsetky vlasy prejst a hnidy po jednej odstranovat..
@trimity68 diffusil - udusi vsi a neziskavaju rezistenciu na chemikalie, ktore obsahuje vacsina pripravkov http://www.samoleceni.cz/8590005008818/diffusil...
aj po zlikvidovani pouzit este preventivne 1x za tyzden pocas 4 tyzdnov
Dakujem všetkym za rady vyskusam vsetko 🙂
@trimity68 poskusaj ja ti este doporucujem okrem toho robit aj preventivne opatrenia... na zatylok par kvapiek levandulovej silice .... dcere nenechavat rozpustene najlepsie satku na vlasky take tie co sa nosili v lete a najlepsie aj na tu kvapnut olejcek....
a poctivo vycesavat a pukat hnidy na tie povacsinou nefunguju tie sampony...
moja ma blondave huste po pas.... takze som si uzila a tiez som to hlasila do skoly a oni kontrolovali potom decka a nasli nosica...
my sme dostali zo skoly papier kde je pisane ze na skole sa rozsirili vsi aby sme deticky skontrolovala..mala zatial nic nema ale aj tak som nabehla do lekarne pre nieci preventivne..vraj nic take neexistuje to su len obchodne triky..ale aj tak som kupila jeden sprej a v nedelu zacneme striekat kedze v pondelok sa ide do skoly..ja sa tych vsi bojim viac ako oni mna 😀
no veru u dievcatiek je to strasne zbavit sa vsi, ja mam chalana, jeho staci na kratucko vystrihat a zrazu nanho vsi nejdu, nemaju sa kde skryt, ale ked ich mal v dlhsich vlasoch, kombinovala som sampon a potom mi dali v lekarni nejaku vodicku, zial nazov si uz nepamatam a tej som mu tolko nalievala na hlavu, ze mal uplne mokre vlasy a tak niekolko dni, kym sa liahli dalsie, k tomu neustale pranie oblecenia, plysovych hraciek a prevliekanie postele a vycesavanie
@zuzana909 No, ja som si vyžehlila a ešviac sa rozniesli, teplo im robí dobre, takže ja b som už nežehlila
@trimity68 Mne pomohlo toto,v mám strašn dlhé a husté lasy, 2 krá som si s tým umyla poooooriadne vyčesala http://www.google.sk/imgres?q=parasidose&hl=sk&...
dakujem
Taktiež mi syn doniesol zo škôlky vši, 😖 má dlhšie jemné vlásky a strihanie určite nehrozí. Moja osobná skúsenosť je, že zaberá jedine Diffuil H v kombinácii s Orthosan šampónom - ten je pre psov. Nemusíte sa toho báť, nezničí Vám vlasy práve naopak budú krásne lesklé a jemné.(pozrite si zloženie, je lepšie ako u mnohých iných šampónov) Ostatné drahé prípravky z lekárne nezaberajú - škoda vyhodených eur. Mám skúsenosti z letných táborov, nakupujeme tie najdrahšie prípravky, ktoré sú na trhu a nič nezaberá 🙄 Jedine čo naozaj zaberie je to čo som písala vyššie. A samozrejme vyčesávať .....
baby poradte čo dať proti všiam 2 ročnej dcere? má dlhé vlasy a mám ešte dve dcery s ešte dlhšími vlasmi, tie to našťastie nemaju, netuším kde to chytila, ale na parnite je písané že do 2,5 r. da to nesmie tak malým deťom dávať ☹ , malá mi strašne vystráje pri umývaní vlasov... bude stačiť iba ten Difusil H ?
Ja som dostala vši tiež a hlavne veľa hnid . Vlasy som si umyvala skoro každý týždeň so samponom proti všiam, ale nepomohlo to. Nakoniec mi mama nafarbila vlasy ani to nepomohlo. Skoro každý den som si zehlila vlasy a ani to nepomohlo . Mama má dokonca chcela dat ostrihat na krátko ale ja som nechcela . Čo by ste mi poradili ? ☹
@trimity68 ahoj, my sme vši našťastie nemali, ale moja kaderníčka povedala, že najlepšia je žehlička na vlasy. tým horkom sa vši ako keby uškvaria, treba jej ale nastriekať sprej pred žehlením a stačí žehliť tak každé 2-3 dni.