Ako zistiť zápal mechúra u bábätka?

11. feb 2023

Ahojte, syn ma od štvrtku noci horúčky, piatok lekarka neordinovala, v pondelok k nej hneď ráno samozrejme pojdeme. Horúčku mal max 38,8 no dostal sirup takže vysie nešla. Striedame nurofen a paralen sirup po 5 hodinách, dlhšie nevydrží bez horúčky. Čo je divne že nemá iné príznaky, ani soplik, ani kašeľ.. Ani neni nejaký mrzutý. Nevracia, nehnačkuje. Tak ma napadol jedine močový mechúr. Ale moč má bez zápachu a
farby.

autor
11. feb 2023

Zabudla som dodať že má 6 a pol mesiaca

domka222
11. feb 2023

6ta choroba?

beata_k
11. feb 2023

Chod na pohotovost. Je to male dieta. Do pondelka daleko. Moze to byt "nic" i nieco vazne.

54tinka54
11. feb 2023

Syn mal zápal moč ciest v cca takom istom veku, ale moč trochu zapáchal a cikal menšie menšie množstvo do plienky.. ak má pekne pocikanú plienku tak to skôr nebude to.. plus zvykne to byť aj bolestivé, môj bol uplakaný a mrzutý, budil sa zo spánku s plačom… ak máš doma tie testovacie prúžky na moč (kúpiš v lekárni) a podarí sa ti odobrať mu moč, tak môžeš otestovať.. ak tam nebudú bielkoviny alebo krv tak je to ok.
Skôr by som tipla 6tu chorobu…

majamat
11. feb 2023

@domka222 no jedine vysetrit moc. ak by sa ti dal nejak odchytit. da sa aj pruzok vlozit do plienky, ale zrejme ho moze trosku skriabat,ma ostre hrany, dlai by sa toereticky konce zalepit leukoplastom,a by netrcali spicky. no taketo dieta sa uz hybe, cize by sa to nemuselo podarit.,

a ano 5,6 horoba a casom sa vysype.

priapdne su deti, u ktorych sa vyskytuju horuckovite stavy bez zjavnej priciny a opakuju sa, casom to vymizne. sestrin syn neico take maval.

54tinka54
11. feb 2023

A este som zabudla, nečakala by som u takého malého drobca do pondelka.. choď na pohotovosť dnes alebo zajtra, keď nič iné tak nech mu spravia crp, aspoň sa vylúči zápal.

basska_b
11. feb 2023

Horucka je vzdy prvy priznak. Moze to byt 6. choroba napr...

amelie2017
11. feb 2023

Dcera mala ako 9 mesacna. Nic jej nebolo, den, ako kazdy iny. V noci pred spanim, ona uz spala som jej sla dat pusu a bola horuca. Teplota 39,7. Vystraseni prvorodicia sme zbalili dieta a sup na pohotovost. Teraz sa na tom smejem, ale dobre sme urobili. Mala zapal mocovych ciest.

sunshine_18
11. feb 2023

Zápal uška?

karmen118
11. feb 2023

Moji mávali horúčky aj pri prerezávaní zúbkov, ak bola jediným príznakom horúčka, ale keď boli normálne chorí, tak väčšinou do 2 dní po tom čo začali horúčkovať, tak sa objavili aj iné príznaky.

autor
11. feb 2023

Ďakujem baby za odpovede. Nakoniec mi to nedalo.. Zobrala som ho na pohotovosť. CRP mal 5, vraj teda zapal v tele nemá. Hrdlo aj dychanie čisté. Povedali že to môže byť zo zubkov alebo viroza. A neporadili mi nič nové, len to striedanie sirupu na horúčku 😏