Ahojte ako zistím že novorodeneca bolí bruško keď plače? Alebo je len hladne nervózne nwm...
Ak by pomohla ta masaz - my sme pouzivali gel pupik a na brusko potom teply obklad - tak bolelo brusko...ja som tiez bola z tohto na prasky ale dakedy to bolo po masazi fajn, dakedy pomohlo par lyziciek fenikloveho caju, dakedy len nosenie na rukach na utisenie a potom prso ked sa ukludnila...nakoniec sme davali aj coliprev ale neviem ci ten pomohol kedze som ho nedavala pri kazdom papani, alebo z toho uz jednoducho postupne vyrastla...
Nasa place az vrieska az sa zachadza vždy večer semtam cez deň alebo v noci... krci nozky a krici....nwm co s tym ttrva to aj hodiny 😥😥😥😥
A co ste vsetko uz vyskusali?
@hruska91 naseho to chytilo každý večer, vždy po 20teh spustil neuveriteľný plač. Trvalo to možno aj 3 mesiace..Fakt každý večer. Natierali sme bruško pupíkom, prikladali teple látkové plienky na bruško (poskladáš na štvorec a nahreješ žehličkou). Daj pozor, aby nebola horúca. A potom pomohlo cvičiť nožičkami....Aby sa uvoľnili prdíky. A ešte pomohlo nosiť ho na rukách bez perinky (akoby si ju mala v perinke a pokrčiť nožičky občas). Určite je to vyčerpávajúce....Ja som bola z toho už na nervy, už som čakala kedy to zase večer začne. Takže viem, čo prežívaš. Ono to časom prejde 😉
No ak by nepomahalo nic z toho co pise ivanka0603 tak este mozes skusit rektalnu rurku na vyprdkanie. U nasej bola ulavova poloha aj "v klbku" - drzala som ju opretu chrbatikom o mna a rukou ju pod kolienkami tak aby bola zabalena ako v klbku (mala uplne skrcene brusko) a takto sa vedela aj lepsie vykakat aj prdkat
Nedojcim skusili sme rôzne mlieka od lejarjy Nutrilon Sunar beba...stale zle zapekalo ju...krci sa a odmieta flasku pije pije a pocas jedenua vresk a nevhce ju...
@hruska91 ked pocas jedenia vrieska a nechce,treba dat odgrgnut aj 2-3 krat pocas jedenia,to iste robi aj moj syncek ma mesiac. Je taky hlados ze kym urobim mlieko plaaaaace na cely dom nahlta sa vzduchu a potom nema miesto v brusku na mlieko. Takze davat odgrgnut fakt akj 3 krat pocas papania. Masirovat brusko pupikom,cvicit s nozkami a davat aj probiotika. Vacsinou po nich sa mi pekne vykaka
ak bolí bruško, bábo zvykne dvíhať nožičky ku brušku, popr. po každom prdnutí je chvíĺu ticho - uľaví sa mu....
robia sa cvičenia alebo mierna masáž bruška - MIERNA