Ako zistím, že dieťa bolí bruško?

hruska91
17. nov 2020

Ahojte ako zistím že novorodeneca bolí bruško keď plače? Alebo je len hladne nervózne nwm...

deti95060810
17. nov 2020

ak bolí bruško, bábo zvykne dvíhať nožičky ku brušku, popr. po každom prdnutí je chvíĺu ticho - uľaví sa mu....
robia sa cvičenia alebo mierna masáž bruška - MIERNA

ja_mama
17. nov 2020

Ak by pomohla ta masaz - my sme pouzivali gel pupik a na brusko potom teply obklad - tak bolelo brusko...ja som tiez bola z tohto na prasky ale dakedy to bolo po masazi fajn, dakedy pomohlo par lyziciek fenikloveho caju, dakedy len nosenie na rukach na utisenie a potom prso ked sa ukludnila...nakoniec sme davali aj coliprev ale neviem ci ten pomohol kedze som ho nedavala pri kazdom papani, alebo z toho uz jednoducho postupne vyrastla...

hruska91
autor
19. nov 2020

Nasa place az vrieska az sa zachadza vždy večer semtam cez deň alebo v noci... krci nozky a krici....nwm co s tym ttrva to aj hodiny 😥😥😥😥

ja_mama
19. nov 2020

A co ste vsetko uz vyskusali?

sono2
19. nov 2020

@hruska91 tak dúfam že ju nenechaš plakať hodiny.
Dojčíš?

ivanka0603
19. nov 2020

@hruska91 naseho to chytilo každý večer, vždy po 20teh spustil neuveriteľný plač. Trvalo to možno aj 3 mesiace..Fakt každý večer. Natierali sme bruško pupíkom, prikladali teple látkové plienky na bruško (poskladáš na štvorec a nahreješ žehličkou). Daj pozor, aby nebola horúca. A potom pomohlo cvičiť nožičkami....Aby sa uvoľnili prdíky. A ešte pomohlo nosiť ho na rukách bez perinky (akoby si ju mala v perinke a pokrčiť nožičky občas). Určite je to vyčerpávajúce....Ja som bola z toho už na nervy, už som čakala kedy to zase večer začne. Takže viem, čo prežívaš. Ono to časom prejde 😉

ja_mama
19. nov 2020

No ak by nepomahalo nic z toho co pise ivanka0603 tak este mozes skusit rektalnu rurku na vyprdkanie. U nasej bola ulavova poloha aj "v klbku" - drzala som ju opretu chrbatikom o mna a rukou ju pod kolienkami tak aby bola zabalena ako v klbku (mala uplne skrcene brusko) a takto sa vedela aj lepsie vykakat aj prdkat

hruska91
autor
19. nov 2020

Nedojcim skusili sme rôzne mlieka od lejarjy Nutrilon Sunar beba...stale zle zapekalo ju...krci sa a odmieta flasku pije pije a pocas jedenua vresk a nevhce ju...

jullietka
19. nov 2020

@hruska91 ked pocas jedenia vrieska a nechce,treba dat odgrgnut aj 2-3 krat pocas jedenia,to iste robi aj moj syncek ma mesiac. Je taky hlados ze kym urobim mlieko plaaaaace na cely dom nahlta sa vzduchu a potom nema miesto v brusku na mlieko. Takze davat odgrgnut fakt akj 3 krat pocas papania. Masirovat brusko pupikom,cvicit s nozkami a davat aj probiotika. Vacsinou po nich sa mi pekne vykaka