Ako zistím problémy s videním u 2,8 ročného syna ?

vea28
2. dec 2019

Ahojte, cez víkend som si všimla,že syn prižmúri oči,keď pozerá TV a občas aj pri hraní, môže to znamenať,že dobre nevidí? Má 2 roky a 8 mesiacov, keď sa ho opýtam prečo priviera oči,tak sa na to sústredí a robí to len kvôli pozornosti okolia. Nevie mi odpovedať, či vidí dobre. Ako ste vy prišli na to,že treba ísť na očné?

robodracica
2. dec 2019

Aspoň čo ja mám skúsenosť, obom deťom vyskočila očná chyba v období okolo 3 rokov. Trošku posleduj a uvidíš....

kikulienkadd
2. dec 2019

Ahoj,myslím, že v 3rokoch je pediatricka preventívka, môjmu synovi dávali aj "čítať". Určite povedz lekárke o žmúrení a pošle vás na očné.

nika82
2. dec 2019

ocnym vysetrenim nic neskazite aspon budete mat istotu

bagre
2. dec 2019

@vea28 išla by som radšej na očné, posleduj ho ešte, prípadne sa poraď s pediatričkou, ale myslím že každá dobrá doktorka radšej pošle k odborníkovi...

nikoleta999
30. jún 2024

Dobrý deň, viem, že je to pár rokov už dozadu, ale zistili Vášmu synovi niečo ? Môj syn to začal robiť tiež :/

vea28
autor
30. jún 2024

@nikoleta999 Dobrý večer. Už je to skoro päť rokov, pýtala som sa na to doktorky a povedala,že oči sa vyvíjajú a neznamená to,že zle vidí, možno iba skúšal žmúriť a bolo to niečo nové, až do 7 rokov vždy na preventívnej prehliadke videl dobre, no dnes už má mesiac okuliare,vraj prelomový je 7, 10 a 15 rok mi povedala očná lekárka,čo na nás sedí. Ak sa vám to ale nezdá,tak si dajte zrak skontrolovať u pediatra a potom na očnom. Budete pokojnejšia.

nikoleta999
30. jún 2024

Ďakujem pekne za info, určite sa budem informovať u pediatra 🙂