Ahojte, cez víkend som si všimla,že syn prižmúri oči,keď pozerá TV a občas aj pri hraní, môže to znamenať,že dobre nevidí? Má 2 roky a 8 mesiacov, keď sa ho opýtam prečo priviera oči,tak sa na to sústredí a robí to len kvôli pozornosti okolia. Nevie mi odpovedať, či vidí dobre. Ako ste vy prišli na to,že treba ísť na očné?
Ahoj,myslím, že v 3rokoch je pediatricka preventívka, môjmu synovi dávali aj "čítať". Určite povedz lekárke o žmúrení a pošle vás na očné.
ocnym vysetrenim nic neskazite aspon budete mat istotu
Dobrý deň, viem, že je to pár rokov už dozadu, ale zistili Vášmu synovi niečo ? Môj syn to začal robiť tiež :/
@nikoleta999 Dobrý večer. Už je to skoro päť rokov, pýtala som sa na to doktorky a povedala,že oči sa vyvíjajú a neznamená to,že zle vidí, možno iba skúšal žmúriť a bolo to niečo nové, až do 7 rokov vždy na preventívnej prehliadke videl dobre, no dnes už má mesiac okuliare,vraj prelomový je 7, 10 a 15 rok mi povedala očná lekárka,čo na nás sedí. Ak sa vám to ale nezdá,tak si dajte zrak skontrolovať u pediatra a potom na očnom. Budete pokojnejšia.
Ďakujem pekne za info, určite sa budem informovať u pediatra 🙂
Aspoň čo ja mám skúsenosť, obom deťom vyskočila očná chyba v období okolo 3 rokov. Trošku posleduj a uvidíš....