Ako zistím pôvod kašľu u dieťaťa?

veronicka1901
9. feb 2015

Baby, ktore mate skusenosti s astmou, mohli by ste mi prosim opisat, ako takyto kasel rozoznavate, kedy je pripadne najhorsi? Len laicky pohlad, samozrejme viem, ze diagnozu mi tu urcovat nebudete 🙂 .
Dcerka uz dlhsiu dobu sucho kasle, dr. nas odradza od navstevy alergologa, kedze ma len 3 roky a 3 mesiace, vraj u tychto deti sa jednoznacne alergia neda urcit. V novembri prekonala laryngitidu, mesiac sme kasel doliecovali, potom bolo dobre a teraz uz zasa 3 tyzden kasle. Raz je horsie, raz je lepsie. Pri laryngitide to bolo najhorsie cez noc, teraz skor kasle cez den, sem - tam uz aj daco odkasle.
Vraj kasel sa moze liecit aj 3 mesiace. Tak neviem. Inhalujeme Vincentku a skusali sme aj Stodal, ale ten dieru do sveta neurobil. Nema zachvaty kasla, dychavicnost, nevracia pri nom, len proste pokasliava.
Dakujem za vase skusenosti 🙂 .

rakywanda
9. feb 2015

dr. si môže povedať svoj názor, ale v žiadnom prípade by som neakceptovala akékoľvek odrádzanie. ak pôjdeš alergol., nič nepokazíš, on ťa usmerní, či je to z JEHO pohľadu zbytočné alebo nie. Podobný problém má teraz aj kamoška s malým a sú objednaní na pľúcne. skús sa pýtať aj tam. radšej zbytočne ako potom ľutovať, nie?

dadka28
9. feb 2015

ahoj,neviem ti v tom poradit,ale nechapem preco tv.dr vas odhovara od alergo..keby to bolo nejake CT alebo RTG vysetrenie,tak by som rozmyslala...ale ved tam o nic take nejde..jasne vacsinou je to tak ze alergo ti bude odporucat nej.lieky na alergiu atd,ale ved ty sama uznas za vhodne ci jej to das,alebo nie...len koli zisteniu ci nahodou nie je alergicka na nieco...tak preco nie?ja na tv.mieste by som ziadala dr,ze chcem ist na alergo a hotovo

gubcikova
9. feb 2015

ísť na RTG nás takto dr.odbíjala vyše mesiaca,až na vlastnú žiadosť som išla a šup zápal priedušiek a zápal nosných dutín.malá kašlala tak 6x do dňa sucho.a nechápem prečo ťa nechce poslať na alrgo,my tam chodíme od mala