Ako zistím, či ide o kojeneckú koliku?

twitinka
7. máj 2015

Ahojte. Ako zistim ci u mojej dcery ide o koliku? Place vzdy predtym ako kaka, ale pri samotnom kakani uz je ticho a v pokoji. Ma 17 dni a je plne kojena. Ak teda ide o koliku, co najlepsie zabera? Zijem v anglicku a kupila som jej kvapky Infacol, ktore jej mam davat pred kazdym kojenim. Myslite si ze to zaberie? A ked ano tak ich mam vysadit? alebo vyuzivat celych 50ml? Ked ich vysadim vrati sa kolika? Dakujem za rady.

ivanka12311
7. máj 2015

Ahoj skús vetrovu masticku Pupik sa volá bežne ju dostať v lekárni..aj my sme mali veľké problémy s kakanim,keď som jej išla merať teplotu, dala som jej na teplomer trochu mydielka,a mali sme po probléme.. Tiež mi tak veľmi plakavala..

mirkava
7. máj 2015

@twitinka nas mal koliku. Plakal po papani hlavne vecer dve hodiny v kuse, ale to nebol plac ale rev. Bol az fialovy od lacu chidatko. Skusali sme vselico. Zabrali kvapky coliprev. Nebol kojeny bol na UM anticoliks. Uzivali sme to dlho az kym som nemala pocit ze by to mohlo byt OK. Vysadili sme pomaly, stale sme davali o kvapku menej tyzden. Dalsi tyzden zase o kvapku menej az kym sme nedali vobec. Drzim palce.

seahorse27
7. máj 2015

My sme dávali malému Espumisan L, tie kvapky su všetky asi na podobnom princípe. Skúsili sme prvy krát vysadiť v 3 mesiacoch, ale museli sme vrátiť späť. Az od 4-5 mesiacov dokázal fungovať bez kvapiek, tiež sme vysadzovali postupne počas niekolkých týždňov.

tanaja
7. máj 2015

Nam pomohli probiotika, maly sa narodil cisarskym rezom,a hovori sa,ze takto narodene deti neziskaju tie prospesne bakterie,ako tie ktore sa narodia prirozdene a prejdu porodnymi cestami.

twitinka
autor
8. máj 2015

@tanaja aha no ja som mala tirz cisarsky, tak vyskusam tie probiotika. Okrem toho uz som kupila kvapky infacol ktore tu dostat kupit a vcera vecer sme dali prvy krat neviem za ako dlho maju zacat zaberat no nezda sa mi ze by nejako zavratne pomahali.. dam im este 2-3 dni a ked nic tak kupime probiotika.

ukulela
8. máj 2015

@twitinka probiotika mozes davat aj popri inFACOLE, TIE LEN POMOZU. A INFACOL BY som vybrala celu flasticku. potom uvidis, ci netreba dalsiu ... ked vidis, ze jej treba kakat, rozbal ju a cvic nozickami, prikrc ku bruskum vystri,a dokola. moj maly takto kakava rozbaleny do plienky, co je pod nim.

natalushka
8. máj 2015

Ahoj..tak ako radia baby..nas maly tiez mal koliky,prvych 6tyzdnov sme s tym bojovali,po kazdom papani,do pol hodiny,rev,vzpynal sa..katastrofa..a po tych 6tyzdnoch som povedala dost a nasadili sme Espumisan..uplne ine dieta sme mali zrazu doma..vsetci mi dohivarali,ze uz takeho maleho dopujem liekmi..bolo mi to jedno,podstatna bola spokojnost mojho dietata..tiez sme plne kojeni,pred kazdym kojenim som mu davala plnu davku,az od cca 3.mesiaca sme postupne znizovali az sme ho uplne vysadili..a bez problemov..pomahalo este mastenie bruska,teply obklad na brusko,otocit drobca na brucho,podlozit ruky a tak trocha potlacat prstami brusko,pritlacat nozky na brucho..a ked som nevedela co,trosku som mu postuchala teplomerom ritku a prdiky vysli..este som zabudla..Infacol aj SabSimplex by sa mali uzivat len istu dobu a potom by mala byt prestavka..Espumisan sa moze uzivat v kuse,bez prestavky..tak si to asi niekde radsej nastuduj..drzim palceky,ono to prejde🙂

simca663
11. máj 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Ahoj no ja ti na koliku môžem odporučiť kvapky coliprev. Davaju sa pred kojením. Nám pomohli aj ked treba sa pripravit na to, ze kolika moze trva aj tri - stryri mesiace. Pomahaju aj cviky a masirovanie bruska k tomu. Tak nech sa vam dari.

twitinka
autor
12. máj 2015

no tie infacol vobec nezaberali. V lekarni mi odporucila este jedny colief a tie zacali zaberat hned od prveho pouzitia. Mali by to byt enzymy na podporu spracovania laktozy z mlieka. Aspon tak som rozumela z pribaloveho letaciku. Tiez sa uzivaju pred kazdym kojenim 4 kvapky. Po 3 mesiacoch sa moze davka zacat znizovat a ak bude dobre tak sa mozu vysadit. Som rada ze jej nieco zabralo a teraz spinka krasne 3-4 hodinky vkusr v noci aj viac a to pocas spanku normalne kaka a cika a dokonca pdrka 🙂

visna264
17. máj 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Ak ide o kojeneckú koliku skus kvapky coliprev. Sú na bolest bruska, naduvanie aj koliku.

filipka3
31. máj 2015
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

Koliku spoznáš podľa nafúknutého bruška, hnačke či neutíchajúcemu plaču. Je to náročné obdobie ktoré tvrá tak 3 - 4 mesiace. Nedá sa povedať, že kolika je iba večer alebo iba ráno... plač môže prísť kedykoľvek. Nám odporučili na koliku dávať kvapky coliprev pred kojením a som rada, lebo nám dosť pomohli. Teraz s odstupom casu uz viem, že napriek kolikam chcem urcite aj dalsie dieta. Vtedy som si totiz pripadala uplne bezmocna a dusovala sa, ze dalsie uz nie... ale zvladli sme to.

domca3333
21. jún 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Koliku spoznas podla "revu" - to sa ani neda povedat, ze je plac. My sme na koliku pouzivali coliprev-ky kvapky a plac sice bol ale neporovnatelne mensi.

ruthike
21. jún 2015

@twitinka kolika je sprevadzana revom a dietatko je napete a vselijako krci nozickami. Nasa mala to mala medzi 8 pm a 12 am prve 4. Tyzdne. Tiez sme skusali infacol,aj v nemocnici sme boli, lebo to je nasa prvorodena a strasne nas to vystrasilo. Infacol mi teda vobec nezabral, mozno tebe pomoze.Mne pomohli teple olejove obklady na brusko a bicyklovanie nozickami. Ked mala 4. Tyzdne tak som jej naordinovala vecierku o 7.3O a ako zaspala,uz ju to nebudilo. Optimalne som ju nedavala spat medzi 4.30 pm a 7.30 pm. Ak ma dietatko pravidelnu stolicu, pekne papa a dobre pribera nie je dovod sa znepokojovat, koliky su normalne u novorodeniatok a casom z toho vyrastu. Drzim palce

2stanka2
23. dec 2020

@seahorse27 dobrý večer.kolko krát denne ste dávala drobcovi kvapky.dakujem

seahorse27
25. dec 2020

@2stanka2 Dobry vecer. Kedze to uz bolo velmi davno, bohuzial si to nepamatam, ale zrejme som isla podla pribaloveho letaku 😉