Ako zistím, či 6 týždňové dieťa dobre počuje?

something
3. sep 2012

Ahojte. Mam 6 tyzdnoveho syna, v porodnici nam vysetrovali uska a na prvykrat bolo prave dobre a po 4 dnoch aj lave. Kedy zacina babetko pocut? Nas maly sa neotaca za zvukom, ked skusim tliesknut tak sa nezlakne, ani ked spi sa neztrhne zo spanku. AKo zistim ci dobre pocuje? Kedy sa zacne otacat za zvukom?

renata5
3. sep 2012

podla mna pocuje iba este tak nevnima casom zbadas ked bude vacsi a okriknes ho na meno ci sa otoci a ked nie si si ista chod pediatricke a nech ta doporuci usnemu pre klud ale urcite pocuje ked bol moj syn taky maly tak krutil ruckami kade tade tiez som mala strasne myslienky co mu je atd prve dieta a teraz keby si ho videla ma cez rok a je krasny zdravy inteligentny

zabka7
3. sep 2012

@something aj ja som dosť dlho riešila či moja mala počuje, vôbec nereagovala na zvuk. Tak ako píšeš nezabralo ani tlieskanie. Mohla mať okolo 2,5 mes. - 3 mes. už si to presne nepamätám, keď ona spala a mne pri varení spadla pokrievka, v tom sa prebudila z revom. Pochopila som, že počuje. Na druhý deň som znova skúšala nejaký hlasný zvuk a všímala jej reakciu. Dobre počula len bola lenivá sa otočiť za zvukom 🙂

dejka77
3. sep 2012

No ja som ohladom tohto pochybnosti nemala ziadne. Uz po narodeni ked sme boli v nemocnici sa stale zlakla ked niekto vyhodil nieco do kosa. Boli tam take velke kovove ci ake to su, otvaraju sa nohou a ked to pustis tak to dost treskne. Chudatko, normalne jej to vadilo.
A k tvojej otazke, pusti jej nejaku hraciu hracku a hyb s nou ci sa neotoci za zvukom. Alebo skus vysavac, samozrejme dalej od nej. Moznosti je vela.

kamilka22
3. sep 2012

no, ja som si prednedavnom myslela, ze syn mozno nepocuje dobre. Pri svojom prejave je hrozne hlucny, plus pri rozpravani nehovoril zaciatocne pismenka slov a celkovo rec u neho svojho casu stagnovala. On mal ale vyse 2 rokov. Boli sme aj u usneho, a sluch ma v poriadku. Po navsteve u lekara sme si to aj "overili". Doma sme sa s manzelom rozpravali o tom ako sa mu podarilo vyliezt z postielky. Hovorili sme to potichu a on z vedlajsej izby dobehol s odpovedou : "takto" a siel nam to ukazat. Tvoje dietatko je este malicke a deticky na zvuk zacinaju reagovat neskor. Pockaj, ked zacne naplno vnimat okolie a potom uvidis, ci pocuje, alebo nie.

grulik
3. sep 2012

@something my sme si tym presli, lebo mame syna s tazkou poruchou sluchu a pri dalsich detoch som sa obavala, tak som tiez hned sledovala, ale jasne budes vidiet ci pocuje okolo tretieho mesiaca. Skor to netreba riesit. Ak by sa ti v tom case zdalo, ze nie je nieco v poriadku az vtedy to treba ist k lekarke. Su vysetrenia ktorymi lekar presne urci nakolko dieta pocuje. Ale je to len na urcitych miestach v BA a KE a neviem ci to este niekde maju. Vola sa to bera a robi sa to v spanku. Na hlavicku pripnu take prisavky napojene na pocitac a pustaju zvuky a tam vidia ci mozog na tie zvuky reaguje. Netrva to dlho a zarucene sa dozvies ci dieta pocuje a nakolko decibelov. Drzim palce.