Ako získam Covid pass pre syna?

olivia410
2. feb 2022

Ahojte mamičky, chcem spýtať lebo v spleti informácií som stratená. Syn prekonal Covid potvrdili ho 2x domace testy AG nosové (nakolko v telke tvrdili, že nemusíme pcr) , foto uznala aj doktorka vypísala ho, ale podľa novej vyhlášky hľadám ako získať oficiálne potvrdenie covid pass, že prekonal koronu. Ale teraz ked sme volali vsade tvrdia, že sme mali ist na pcr inak potvrdenie nemáme!! Som z toho dost nahnevana. Prosím poradte !!

maximiliana
2. feb 2022

@olivia410 a ani ho neziskas. Iba po pozitivnom PCR teste. Nech ti lekarka vypise pre maleho potvrdenie o prekonani. Na SVK mu to platit bude, do zahranicia nie.

ivkazba
2. feb 2022

Ale toto platí už od leta pokiaľ si pamätám, že "prekonaný" je iba ten, kto mal pozitívny PCR. Takže žiaľ, covid pass syn nebude mať.

ivkazba
2. feb 2022

@maximiliana kde na Slovensku mu bude platiť papier od lekárky? Nikde. Už vyše pol roka platí, že na "P" nestačí potvrdenie od lekára.

judit47
2. feb 2022

Ano musis mat oficialne PCR pozitivny a po novom aj AG z odberneho miesta…
To by si kazdy mohol povedat ze ano bol som pozitivny dajte mi covid pass 😞zial

veronikaszabova
2. feb 2022

@olivia410 staci si precitat vyhlasku a pochopis, preco covid pass pre syna nebudes mat

maximiliana
2. feb 2022

@ivkazba ale bude... a najma teraz, ked oficialne nemusia chodit na PCR. Detom bezne pediatri vypisuju doklad o prekonani, aspon tu u nas. Nie je to covid pass, ani sa to nezaznamena do aplikacie, ale to potvrdenie plati.

ivkazba
2. feb 2022

@maximiliana je to v novej vyhláške? Ak áno, okej, beriem. Ale aktuálne je papier od lekára k ničomu. Že u vás lekári vystavujú potvrdenia je irelevantné.

olivia410
autor
2. feb 2022

Dakujem krásne za rady a pomoc. Ale je mi divné že uznáva sa Ag samotest aj dr. da OČR aj do karty zapíše že prekonal, ale ak chcem potvrdenie Covid Pass musím na PCR ... !!!!!

panelacikova
2. feb 2022

@olivia410 aký bol problém ísť s dieťaťom na PCR? veď keď bol chorý a mal 2x AG pozitiv, mohla si ho dať aj na PCR. a mala by si potvrdenie.

panelacikova
2. feb 2022

@olivia410 samotest sa uznáva pre karanténu, OČR dieťaťa. na základe toho lekár nechá dieťa doma, ale potvrdenie od lekára ti bude figu platné, ak niekto niekde bude vyžadovať vyslovene POTVRDENIE o prekonaní. to máš jedine na základe potvrdeného PCR. ani do karty by lekár nemal uviesť, že "prekonal", pokiaľ to nemá potvrdené labákom. mal by tam uviesť, že bol pozitívny AG test a tým pádom podozrenie na covid.

monismie
2. feb 2022

covid pass ziskas len na zaklade pcr testu. uz sa to tu riesilo tusim aj viac krat. na zaklade antigenoveho testu, bohuzial ti ho nevystavia. kamoske sa to tiez takto stalo

vikisukik
2. feb 2022

veru je to tak, teraz sa to zmenilo a pokial nie je pcr neuznavaju nic.

jaroe
2. feb 2022

@olivia410 žiaľ, ľudia sú nepoučiteľní, toto bol zase jeden z hnusnych trikov na ľudí. Oni pred cca týždňom naozaj vyhlásili, že stačí AG test resp samotest. Vyslovene ale nepripomenuli, že na získanie kovidpasu to ale stačiť nebude...Tak časť ľudí ostane zase bez "výhod" a časť z nich sa možno dá zabodnuť, aby tie výhody predsa len získali. A to bol cieľ tejto minikampane. Lebo keď sa ma omikronom nakaziť vraj každý, takto aspoň čiastočne obmedzili získanie covidpasu prekonaním. Lebo nie je cieľ byť slobodný na základe získania kvalitnejšej imunitu po prekonaní, cieľ je očkovať. O zdravie tu naozaj nejde

veronikaszabova
2. feb 2022

@jaroe ale oni hned na to aj povedali, ze ten test ti pomoze iba na PN, oČR.... Nie na ziskanie kovid pasu - lebo ludia by to zneuzivali.