ahojte, mate niektora taku skusenost, ze takmer od narodenia ma dietatko sopliky? ak ano, ako ste proti tomu bojovali?lebo my sa s tym trapime uz 4 mesiace a ziadna zmena...
neviem ci kojis ale odporucaju mat.mlieko na vaticke a vytierat nostek po odsati soplikov 😵
ano, odsavat, nahrievat, zvlhcovat vzduch. nic ine na to asi neni. mozno este nejaky sprej, co je len morska voda - ale neviem, ci to mozu aj take male deti. poradte sa aj s pediatrom vasim.
aj my mame sopliky.. nonstop od narodenia.. niekedy viac inkoedy takmer nic.. ale stale mame.. pamycom nepomaha.. potom obcas ze mam vyplachvut nostek fyz. roztokom.. mam nakupene priamo pre babatka.. ale inak tiez neviem ze co... dr. mi vravela ze to byva casto jeden z prejavov alergie na laktozu.. no som zvedava..
aj moj mal cca od toho veku,kazdy mesiac,trval par dni,ja som len odsavala vysavacom,a homeopaticka.mi dala beladonu-homeopatikum,ak by bol maly nekludny,sli mu zubky,inac nic 😉
aj mi sme mali sopliky, kamaratka mi odporucila normalne nakvapkat mm do nosteka a za par dni to preslo, aj niekolko krat denne, a odsavala vysavacom, je to najlepsia odsavacka a este sa mu to aj pacilo 😀
u nas takmer neprestajne, a to ma uz dva roky. ked je to kriticke, tak prestreknem morskou solou, o par minut na to "povysavam", pripadne kvapnem nasivin, ale to uz ozaj, ked je to kriticke, ked viem, ze ta sliznica je vyslovene opuchnuta. vacsinou ma take "upchatie", ze ked sa zobudi, tak je upchata, ale par minut po zobudeni je uz v pohodke, tak to neriesim. ja som rovnaka a otecko tak isto, takze asi dedicnost.. 😉
odsavacka na vysavac ,,dostat ju v lekarni bezpecna aj pre novorodencov,,,super to taha hlieniky ,,,treba tahat sopliky aby si dietatko nezahlienilo dutinky..... 😉 na zaciatku som sa aj ja bala,,,ale teraz to je kazdodenna rutina..papa
Odsavame...takmer kazdy den 🙂
ja som nikdy neodsavala, vraj to poskodzuje a vysusuje sliznicu a potom sa tie sopliky tvoria nonstop, kedze je narusena prirodzena obranyschopnost sliznice. malemu som striekala len solny roztok a mam zvlhcovac v izbe na noc. Dost nam pomohlo aj homeopatikum do nosa-euphorbium compositum. Sme uplne bez soplikov.
ahoj ak mozem poradit tak si kup PHYSIOMER BABY-sprej s morskou solou ..perfektne cisti nostek a moze sa davat casto pocas dna,malicky ti tie sopliky jednoducho vykychne..a ty mu len vreckovkou poutieras nostek-poradil nam to pediater a som spokojna,
A moze sa davat aj ako prevencia proti nadche.
Nam pomohlo behom dna libenar a odsavanie 🙂
to to sme mali aj my.od narodenia.skúšali sme všetko možné.nakoniec nám dosť pomohla infračervená lampa.ked malý spinkal,každý deň som ho nahrievala.potom zvlhčovala vzduch.aj cez postielku som mu na noc prehodila vlhkú osušku.a hlavne odsávala.je to ťažké u tak malých detí.