Ako zahriať studené končatiny u dieťaťa pri teplote?

20. sep 2024

Ako zahriat studené končatiny u dietata pri teplote? Dala som 2 ponozky dnes a nohy studene. Babusim nohy aj 2 dekami a nihy stale studené. Co robit?

vorkola
20. sep 2024

Na nôzky ponosky,a ak aj rucicky su velmi chladne tak rukavicky,aby sa teplota cez krvny obeh vyrovnala. .Rukavicky sotva dietatko znesie,ale skus,aspon ked uz bude spat

lalia33
20. sep 2024

Ak má teplotu tak studene ruky sú znakom že sa teplota ešte zvyšuje. Keď mu zaberie liek proti teplote zohreju sa aj ruky.

viestta
20. sep 2024

Zbytocne ho nebabus, len to zhorsujes. Telo sa potrebuje chladit

lily246
20. sep 2024

Lalia33 píše správne. Studené končatiny znamenajú, že teplota bude stúpať. Nad 38°C podaj antipyretikum a vyrovná sa aj teplota končatín.

fifina75
20. sep 2024

U nás býva ten istý problém, keď je dieťa horúce tak na internete veľa rád ako znížiť teplotu ale v opačnom prípade keď ma ľadové končatiny tak nič. Ja osobne zohrievam svojimi rukami.

ja_mama
20. sep 2024

Ano, ked ma ladove koncatiny tak teplota stupa. Ak ma dieta zimnicu tak ho treba prikryt dekou/perinou, nie nejak extra babusit. Treba sledovat ako sa mu teplota dviha - ja davam lieky az nad 38.5st. Ked je uz dieta horuce, teplota uz stupat nebude, vtedy treba chladit - perina prec a len tenka prikryvka. Urcite by som nedavala nic na ruky, podla nich sa vies praveze pekne v tom priebehu teploty orientovat.

dzulli1980
20. sep 2024

Moja dcéra máva bežne pri virózach cez 39 st. a studené ruky, nohy ... na nohy hrubé ponožky, na ruky rukavice ... keď sa zohrejú, dávam zábaly ... to sa už ale bavíme o horúčke cez 40 st. ... pri tých "light" teplotách do 39 st. čakám.

anavixy
20. sep 2024

A to preco mu ich treba zahriat? Potrebujes davat zabaly ci co? Ved studene koncatiny su znamka toho, ze dietatu stupa teplota, je to normalne a nic to neznamena (ked horucka dosiahne vrchol, tak sa zasa zohreju) a teda ani nie je dovod mu ich zohrievat.. ale ked-tak masazou, teplou vodou alebo termoforom.

domka222
20. sep 2024

@fifina75 ak má studené končatiny, tak môžeš znižovať len liekmi. Zábal sa vtedy nemá dávať

fifina75
20. sep 2024

@domka222 lieky dávam samozrejme, len ona má až triasku, husiu kožu a je úplne malatna. Zábaly nedávam, len som písala že zahrievam koncatiny svojimi rukami

domka222
20. sep 2024

@fifina75 pokiaľ má triašku, tak vždy dám tenkú prikrývku.

pehavcek
20. sep 2024

@fifina75 ked ma studene nohy a triasku tak teplota ide hore. Vtedy len prikryt tenkou prikryvku. Nebabusit, nezahrievat lebo to zhorsis. Pockaj kym vystupa teplota a ked uz sa neklepe tak vtedy dat zabaly alebo postupne ochladzovat v sprche (naozaj postupne potroske uberat teplotu vody).po lyzickach tekutiny. Nie horuci caj.

hendikep
20. sep 2024

@vorkola ved pise ze dala 2ponozky a nepomohlo 🤦‍♀️

andreatytler
21. sep 2024

To nezohrejes. Iba ak nejakou teplou flasou, ale to ani netreba zohrievat. Ak potrebujes dat zabal, tak umelo zohrievat ruky ti nepomoze. Oni sa musia zohriat same, tym ze horucka dosiahne svoj vrchol.

matullienka
21. sep 2024

Studené končatiny sú znakom, že teplota ešte porastie, veľmi ho nebabuš telo sa potrebuje aj ochladzovať. Keď teplota stupne tak, že už viac stúpať nebude budú aj končatiny teplé. Keď zaberie liek proti teplote tiež budú teplé. Pozor ak sú končatiny studené nerobia sa pri vysokej teplote zabalyu

brendaa
21. sep 2024

Ahoj odmeraj teplotu, ak je vysoká nad 38C a ruky, nohy su studené, teplota pravdepodobne bude stúpať... tak liek od teploty a studený zábal pod pazuškami, prekry suchou osuskou, a na chvíľu termofor, fén, na rúčky - nožičky...jednoducho podľa možnosti prekrviť studené končatiny.....teplota sa rozleží.... V žiadnom pripade, vlažná sprcha ani kúpeľ...
Držím palce so starším sme si to prešli... a mohol iba paralen užívať..

matullienka
21. sep 2024

@brendaa studený zábal? V živote sa nedáva studený zábal, ten by mal byť iba o pár stupňov chladnejší sa mi je teplota tela, a už vôbec nie pri studený h končatinách

brendaa
21. sep 2024

@matullienka čakala som taký koment, ja vravim vlastná skúsenosť a na odporučanie lekára... Teplota bez zábalu stúpala, končatiny ľadové paralen nezaberal, nurofen nemôže a horúčka nad 39C.... Zábal a termofor pomohol...