Aké opatrenia ste robili? Nedostal to u vás iný člen rodiny? Dcéra to má škaredé a neuveriteľne rýchlo to pribúda. Mastičku sme dostali len dnes, ale neskutočne veľa pľuzgierov pribudlo. Čo je vlastne infekčné? Aj tie chrasty, alebo len tie vodné pľuzgiere? Dezinfikovali ste? Prali ste oddelené? Dá sa aj z vnútra ovplyvniť tá choroba?
My sme si to doniesli z pôrodnice, našťastie nikto iný to nechytil a pritom so steru vyšiel zlatý stafylokok a iné zvieratká ako to nazvala lekárka.
moj syn to mal tiež, nik iný sa nenakazil. Mastička veľmi rýchlo zabrala. Žiadne opatrenia sme nerobili.
@bianka33 koľko ste mali raniek?
@annnna18 prála aj na vysoký stupeň, či len dezinfekcia? Našu pediatricka pustila do kolektívu 🤷
@anketkarka iba jednu vzadu na krku. Rýchlo sa to zväčšovalo, no ked som začala mastiť, tak hned to zaberalo.
@anketkarka my sme to podcenili, choď na kožné....lebo my to budeme riešiť najbližši mesiac, tak veľmi sa to "zo dňa na deň" zhoršilo. Nestrašim,ale čerstvá skúsenost. Tiež som bola predtým u obvodnej. Veľa šťastia
@anketkarka a áno je to infekčné, sme doma
@anaj_janka mne dieťa vrátil exmanžel už v zlom stave a už sme nestihli ísť k lekárke v utorok. Vedela som, že je zle a rýchlo sa to šíri, ale cez sviatok som len dezinfikovala, lebo som nevedela čo to je 😭 už je to veľmi zle, ale pediatrická dala len masť a tvrdila, že môže ísť do školy 🤷
@anketkarka nie zajtra chod ak môžeš na kožné.
Mne kožná povedala, koža sa rieši na koznom. Dala nám toho veľa. Do IP ti pošlem foto,ak chces
@anaj_janka ďakujem. Budem rada
Mal syn pred 2 týždňami .. dostal aj antibiotiká, antibiotickú masť .. ant mu veľmi rýchlo zabrali.
Len sa toho nechytal a žiadny problém nebol
@anketkarka Nesmie ist do skoly, je to vysoko infekcne. Dalsia lekarka, co jej asi dobre hrabe.
Môže sa to často umývať vo vode? Zdá sa mi, že sa to vodou zhoršuje a tvoria sa vo vlhkú nové pupenceky. Nie je lepšie umývať čo najmenej? Je to síce tvrdé tá chrasta, ale aspoň sa to nešíri ďalej...
@anketkarka voda na to nesmie
@anketkarka ako ste dopadli? Mne to dnes dostalo druhé dieťa
@anketkarka my sme to riešili 4 mesiace...lokálne ATB..celkové ATB...taká masticka...hentaka masticka...chvalabohu nenakazila nikoho len sa z cielka rozšírilo na líco..odporúčali časté strihanie nechtov...rukavicky...
@anaj_janka dnes sme dostali novú masť a už to ma od dnes aj druhé dieťa. Asi na záchode kým sme ešte nedezinfikovali dostala a na nohe v sprche tiež ešte pred tým ako sme vedeli čo to je. Ale u nás je ťažké, lebo prvá to má už veľmi rozšírené. Dnes je to ale lekárka celé ohmstala 🫣 a som zvedavá koľko detí tým nakazi, lebo si vôbec neumyla po tom ruky 🤷
@arasidka123 prečo tak dlho? Moja má 13. Neskrabe si, ale stále pribúdajú niekde samé
@anketkarka my sme mali ATB, kožná povedala že inak sa už rozsirený stav ťažko zastavuje. Aj masť atb-tickú.
@anketkarka nič nezaberalo...alebo už vyzeralo že je to super a na druhý deň bolo tak ako keby prvýkrát
@arasidka123 a čo ste robili aké opatrenia. Nikto sa nenakazil ďalší? Rovnaké ako prvý krát znamená čo? Že sa zapálilo to isté miesto? Nám sa stále robia nové. Ale keď berie ATB, tak sú to len malé bodky a hneď sa hoja. Ale každý deň aspoň jedna nová. Tie staré sa pekne hoja. Len keby nepribudli nové.
@anketkarka ahoj u nas som ja ani muz od malej nedostali. Ale ja som dala exttremny pozor na sirenie vkuse dezinfikovala tu ranku betadine tym sa to aj vysusovalo a natierala ATB mastou. Neboj ta masticka vam rychlo zacne zaberat. Ja som jej podporila imunitu aj zvnutra Ccko,Dcko,Bcko a tusim Imunoglukan. Kazdy jeden den ciste pyzamko a cisty uterak. To som aj prala oddelene tusim ale nepamatam uz presne 🙄 Ale mozno by stacila dezinfekcia do prania. Hlavne jej to nechytaj nanasaj masticku len palickou do usi. Vela vela umyvat ruky. Inak som nejak nic extra nedezinfikovala.