Dnes sme boli u detskej doktorky so 6-mesačnou dcerkou, pretože jej pred pár dňami začala padať hlavička dopredu k hrudníku. Vyzeralo to akoby jej zrazu na chvíľu povolili svaly a opakovalo sa to každý deň. Doktorka nás poslala k detskej neurologičke. Máte niekto skúsenosti s takým padaním hlavičky a ako vlastne prebieha také vyšetrenie?
@majuska_ch
Presne tak, ako píše predošlá maminka, niet sa čoho báť, vyšetrenie nie je bolestivé ani nepríjemné 🙂
absolvovali sme, len trosku skor, okolo 2. mesiaca - lekarka overila reflexy typicke pre dany vek, robila sono mozgu, zhodnotila psychomotoricky vyvin, ci je v sulade s "tabulkami" - uplna pohoda, Hanka plakala len pri tom sone a to len preto, ze jej dala do vlaskov ten gel, nic ine ju nerozhodilo 🙂
@majuska_ch Dobry den, mame rovnaky problem, ako popisujete. Mozete prosim napisat, ako to s vami dopadlo?
Dobrý deň, na neurologii nas vyšetrili a poslali na sono hlavičky, všetko bolo v poriadku. Tak doktorka zhodnotila, že ma jednoducho príliš ťažkú hlavičku, že svaly ju občas neudržia. Potom sme boli na kontrole po 3 mesiacoch a keď mala rok.
Nam sa padanie hlavicky dva krat vratilo a tak sme isli na neurologiu, kde povedali, ze to moze byt (ale nemusi) priznak epilepsie. Robili EEG a bolo to ok, ale urcite sa treba nechat vysetrit, ak ma niekto podobny problem s dietatkom.
@kahl ahoj ja mám 4.5 mes bábo a poslesledne 2 dní jej padá hlavička. Z ničoho nič,predtým ju krásne držala. Môžem sa spýtať čím to bolo u vás spôsobené? Lebo pediatricka povedala ze ju nemáme dávať na.brusko že to môže byť únava svalov lebo ona sa chce už pretacat. Čo u vás nakoniec pomohlo? Len tak prestala padať?
@majuska_ch prešlo vám to padanie? Ako rýchlo sa to vrátilo do normálu? Mali ste nejako cvičiť ?
Dakujem
Môžem napísať len moju domnienku, neviem presne, čím to mohlo byť spôsobené. Padanie hlavičky sa nám druhý krát vrátilo v ten deň, keď si udrela hlavičku (sedela a prekroprcla sa na chrbát). Potom to zase samé po niekoľkých dňoch odoznelo. Ale ako píšem, poslala nás pediatrička na neurologické vyšetrenie, ktoré sme aj absolvovali. Nepredpísali žiadne lieky iba vyšetrili EEG a v prípade zhoršenia alebo pokračovania stavu sme sa mali vrátiť, ale našťastie sa to nezhoršilo a spontánne prestalo. Teraz má dieťa 14 mes a hlavička jej nepadá (3x klop na drevo).
@majuska_ch predpokladám,že to prebieha podobne ako u dospelého,teda nič strašné a bolestivé.teba sa bude pýtať na anamnézu,priebeh problémov a pod. potom bude s bábätkom "cvičiť", aby zistil hybnosť svalov,prípadné stuhnutie a pod.takže sa nemusíš báť 😉