Baby dieťa mi včera prišlo zo škôlky soplave, sople až na brade. Ako s tým zatočiť cez víkend? Do škôlky začala chodiť len teraz a chorá nebývala vôbec 🤷🏽♀️ nasadila som vit. C a morskú vodu do nosa. V pondelok by som bola veľmi rada keby do škôlky išla lebo z práce ostať doma veľmi nemôžeme… 🤦🏽♀️
Konvička je top
ORL lekárka poradila sprej do nosa aj keď sa neupcháva. Je to prevencia zápalu dutín vraj. Soľná lampa, Sinupret, D, C, zinok, selén a nejaký prípravok na zvýšenie imunity s betaglukánom.
Nám pomáha colostrum, kozie, a zvýšená dávka vit.C.
Skús naparovať nad kamilkami
Infra lampa, bilinkove čaje, zázvorový čaj piť strašne veľa, vitamíny, calcium, C, D, Zinok, sprej do nosa micosolvan alebo podobné, solmucol je lepší ako sinuoret, aj tak pochybujem, že za dva dni to prejde nech robím čo robím roky proste nádcha trvá 7 dní aj liečená aj neliečená, ale dobre to poznám nonstop riešiť sople
Ako hovorí jedno príslovie. Nádcha trvá 7 dní s tabletkami a týždeň bez nich 😂
Piť Vývar z kostí, posilňuje imunitu + cesnak.
Zázvorový čaj s Citrónom, medom, škoricou alebo klinčekmi.
Detský čaj s Echinaceou.
Vylúčte cukor, mliečne výrobky, bielu múku .. zahlieňujú telo.
Spomínaný Zinok, Vitamín D.
Nijako.. A to, že nebývala chorá, to je logické, kým bola doma..
Držím palce ak sa ti to podarí za dva dni,daj potom recept 😀zo skúseností je to jedno co do deti pcham ,alebo nič, nádcha ma svoju cestu a potrebuje čas. Vždy som rada ze to skončilo len nádchou a nepokracovalo nekonečným kaslom
Zo skúseností z pľúcneho, inhalovať 3x denne + nasivin do nosa a vkuse odsavat hlieny... Každopádne za dva dni sa ti to na 99% nepodarí 🤷
Čokoľvek jej dáš, za dva dni sa u dieťaťa nádchy nezbavís. Snad bude len nádcha, u mojich po nástupe do škôlky väčšinou sa k nádche po pár dňoch pridal aj hnusný mokrý kašeľ. Skóre uzdravenie prajem.
Veeeeela deti nebolo az do skolky nikdy chorlavych 😄
Potom prisiel kruty mordor chorob v trvani tak 2roky .
Zdraviu zdar...
Neznaaasala som obdobie skolky, ani pomysliet na to uz 😐😐
Pouzivam inhalator s vincentkou, ale ken ako prevenciu zatecenia soplov, aby to nesadlo na priedusky alebo pluca, kedze je astmaticka a alergicka. Moja chytila zapal pluc minule keto z alergickych splov.
Som dospelá, poctivo fúkam nos, konvičkujem, inhalujem, pijem čaje, vyhrievam dutiny, ležím v posteli, robím všetko možné a napriek tomu mám soplík už piaty deň. Jednoducho za dva dni nemáš šancu. Za všetky deti a učiteľky MŠ ťa prosím, nechaj ju doma. Ani ja som sa nevytrepala chorá do práce medzi deti 🤷🏻♀️ a tiež nie som nadšená, že som ostala doma...
za 2 dni je to nemožné, má nejakú virózu a sople sú len prvá fáza ak ju pošleš nepreliečenú do škôlky tak do stredy ti príde s horúčkou
Bud rada,ze ti tak dlho vydrzala 😃mne syn vydrzal 4 dni ,tyzden a pol doma a teraz uvidime kolko bude v skolke
Rataj s tym, ze sa to bude opakovat a za 2 dni to nedas. Moj ma uz 6r a sople vzdy aspon 4-5 dni, ked bol maly, 7 a viac, kym bol fit.
@vevebono konvicka sa na akutne ochorenie NEPOUZIVA
Inak za vikend bez sance jedine ze v pomdelok das chore dieta do skoly a dalsie mamky ti potom podakuju za dalsie chore deti
Syn tiež nastúpil v septembri do škôlky a po týždni a pol sople,týždeň a pol doma a s malou dušičkou dúfam že v pondelok pôjde do škôlky,za mňa nemožné za víkend sa zbaviť soplov
@taktotedanie môžem vedieť prečo? Kupovali sme ju pred mesiacom, chalan bol zrovna prechladnuty, teda si ju dával asi 3x za deň a také hnusoby vyhadzoval až som bola prekvapená. Inokedy co ma sople na mesiac minimálne, tak naozaj 3 dní a bol pokoj. Preto ma zaujíma dôvod, prečo nie, lebo to mi magistra nespomenula a pravdu povediac, ani som to doposiaľ nezistovala
Radsej si pories pracu a nepachaj dieta vsetkym co najdes.
PS: Dufam, ze v pondelok ju nedas do skolky. 🫤
@vevebono lebo si predstav, ze anatomicky su dutiny oci a ucho prepojene, konvickou v akutnom stadiu si tie sople roznasa dieta dalej a si z toho skarede konjunktivity a zapaly ucha, konvicka sluzi na prevenciu ci pri alergii nie v akutnom ochoreni kde v hliene su nakultivovane virusy ci bakterie
@vevebono ja som si konvickou nedavno rozniesla pliagu z dutin do usi a hrdla :( mala som zacinajucu nadchu, vyplachla a o par hodin usi + hrdlo tak neviem ci konvicka nie je dobra len na hygienu ked sme zdravé :/ bola som prekvapena ale bolesti hrozne
Az teraz som docitala dalsie komenty a mozem potvrdit :///
Asi tá sklamem , ale za dva dni pravdepodobne nevyliečis nič . A zas na moje sklamanie - starsie dieťa nikdy nemalo len sopel- vždy po týždni soplov prišiel hnusný kašeľ 😉
Každú hodinu som dávala cibuľový sirup a kanvickovala a dala som ju za víkend dokopy
Odsavat, odsavat, odsavat a nam velmi zaberaju celkovo na chorobu Sinupret kvapky. Kvapkam ich do maleho mnozstva vody a vypije to