Zienky poradte ako mam rocnemu dietatu vycistit nos od soplikov. Odmieta mi dat vycistit nostek odsavackou, strieknut morsku vodu. Uz neviem ako na to. Vdaka za kladne odpovede
@darcheckinka presne to iste som dnes skusila ale az mi srdce trhalo ked sa rozplakala
Drzat hlavu a nasilu... u nas to inak neslo
@miriam11 no vie "funit" uz skor sa to naucila ale ako naschval teraz nechce
@kopilka no ani u nas to inak asi nepojde
Pri dcére som mala to isté, proste som jej nasilu chytila ruky, hlavu a odsala, potom pochopila, že sa jej ľahšie dýcha tak si už odsávanie sama pýtala.
Keďže môj synček si nechcel nechať odsávať soplík, lekárka ma poučila- dieťa dať na zem na chrbátik, kľaknúť si mu za hlavičku, hlavičku z bokov zafixovať mojimi kolenami, jednou rukou držať ručičky a druhou odsávať. Pár sekúnd plaču, ale čistý noštek a minimalizovanie rizika komplikácíí.
My do dnes- mala ma 2, odsavame, nasilu, s hysterickym revom... Stale sa ju snazim naucit smrkat, aj synovia ukazuju, ale nic. Najstarsi tiez v roku smrkal ako chlap 🙂 a mala nic. A kvapkanie alebo striekanie cohokolvek cista katastrofa. A to nedavno mala 4x po sebe zapalene oci, ja uz som bola zrela na psychiatriu... Hadam nebudeme odsavat az do jej sobasa 🙄.
@laurika1995 Odsavacka s hysterickym revom. Tvoje dieta asi este nemalo zapal stredneho ucha od soplikov, ked sa das zlomit jednym placom pri odsavani. Je to neprijemne, preto place, ale neboli to a pomoze to. Este tolkokrat budes robit veci, co sa dietatu nepacia a bude pri tom kricat, ze je nacase naucit sa odsavat 🙂
Drzim palce.
ja som používala obyčajnú mechanickú hadičkovú odsávačku s prepadom (bez vysávača, lebo sa bála toho hluku). s malou sme išli pred zrkadlo, ja som robila opičky, ona sa na mne smiala a ja som zatiaľ odsala. síce to trvalo dlhšie, ale nikdy to nebolo s plačom, lebo potom by len mala zbytočne viac soplíkov. teraz má tri a pol roka a bez problémov si donesie sama hadičky, aby som jej vytiahla soplík, keď sa jej nedá dobre vysmrkať.
vincentku som väčšinou strekla najskôr do vzduchu, aby videla čo to robí a až potom do nosa.
Nasilu odsaj. Za pár sekúnd je po vsetkom, aj po velkom placi.
A skoré uzdravenie!
Asi lepšie nasilu odsať, ja som skúsila na sebe ale to je a len trochu to šteklivé,možno trošku urobí podtlak a chvíľu nemôže dýchať. Ale po odsávanie hneď prestane plakať,dokonca sa občas usmeje že ako sa mu dobre dycha. Keď si predstavím že by mu tie sopke ostali na noc v nosteku tak radšej odsávanie s trochou plaču...
Chytiť a ideš... Nič na to nevymyslis... Ja som malu na prebaľovacom pulte poloprilahla chytila strekla, počkala, odsala. Keď treba tak treba... Ešte takýchto veci bude... Počkaj keď ju budeš u zubára držať 😃 keď bola ale malička používala som bezvysavacovu... Na vysávač som prešla keď mala cca 1,5+ roka, už to bolo rýchlejšie tak 🙂
Existuje taká striekačka s ktorou vieš spraviť preplach nosa s dieťaťom, ktoré už trošku spolupracuje. V roku by ste to už mohli zvládnuť. Upozorňujem že to vyzerá trošku hnusne.
https://www.youtube.com/watch?v=Satqf2xe0pAAkurát tú striekačku na Slovensku nezoženieš (Áno, je taká špeciálna).
No moja ma 10 mes ale je to to iste je to proste masaker silno drzim ruky a hlavu a taham :((( inak to nejde