Ahojte, prosim vas, je bronchitida nakazliva? Ide o to, ze ja a moja svagrina byvame pod jednou strechou a ma rovanko stareho syna, ktory je chory. Samozrejme sa snazime, aby neboli deti spolu, ale tak niekedy sa tomu na chvilu nevyhneme. Moze moj maly od neho ochoriet? Viem, ze temy o bronchitide tu su, ale o prenasani choroby som sa nedocitala. Dakujem za kazde info.
jeej super, diky, na stastie sa stav zlepsuje, tak svagrinin maly nemusel ist do nemocnice
@danielaviki 🙂 ja si tak aspon myslim, ona mi tak povedala, lebo aj ja som sa bala, ze ci od toho dietata nic nechyti
nechcem kazit iluzie, no tu sa pise, ze to moze a nemusi byt nakazlive .)
http://zdravohravo.sk/odborne-clanky/zapal-prie...
Moj syn mal pred dvoma mesiacmi bronchitidu, pytala som sa dr ci mam ocakavat ze to dostane aj mladsia, povedala ze moze.. Ale nedostala nic a to su prakticky stale spolu, spolu jedia, spia, hraju sa a objimaju.. Ani sa nesnazim ich oddelovat, nie je to mozne..
Maminky chcem sa oputat prekonala som silny zapal priedusiek,este teraz trosku vykasliavam a bolia ma az rebra v predu z tolkeho kaslania ale uz citim ze uz choroba ustupuje....chcem sa opytat ze teraz mam semtam taky pocit akoby som lapala po dychu ked sa zabeham alebo unavim....lroste akoby som ichmala zaslabnute...moze to byt tym ze som strasne vykasliavala?Nikdy som takyto kasel este nemala.Nastastie lieky zabrali a vsetko ustupuje,chvala bohu aj kvoli tomu ze mala teraz ma ovcie kiahne a ja neviem ci som ich ako dieta prekonala tak cakam aj ja ci chytim len cgcem aspon trochu byt zdrava nieze ma to uplne zosype.A chcela som sa opytat potom ze ak sa bhdem vecer naparovat nad horucou vodou v ktorej bude trochu alpy?Som to robilaasi ored dvoma dnami a bolo to celkom fajn sa mi uvolnilo vsetkoz nosa.
@danielaviki Zapal priedusiek sa neprenasa ako chripka, nie je to prenosne, prenosne su kasel, nadcha, pokial ja viem zapal pluc, ani zapal priedusiek nie, nas maly mal zapal priedusiek a ja zvyknem byt hned chora, ked je okolo mna niekto chory, ale pri nom som neochorela. A este, ked som sa pytala lekarky - maly bol kvoli tomu aj v nemocnici, ci sa nanho nechyti od jedneho dietata co tam mali zapal pluc, povedala, ze zapal priedusiek a zapal pluc sa neprenasa