Ako urýchliť zahojenie chrasty na hlavičke?

quappa77
27. okt 2012

Ahojte maminky, chcela by som poprosit o radu, pripadne vase skusenosti ako urychlit hojenie chrasticky na zadnej casti hlavicky. Moj maly mal pred par mesiacmi kliesta, ktoreho som mu vybrala, nemal ziadnu reakciu, aj krvne testy boli OK, ale na hlavicke mu ostala ranka, ktora sa nie a nie zahojit, Vzdy ked sa mu tam utvori nova chrasta, tak si ju odskrabne. Kozna lekarka mi povedala, ze mu mam na hlavicke okolo tanky vlasky ostrihat a dat mu tam leukoplast. Ale nakolko mu to mam natierat Fucidinom, tak by som znamenalo, ze ten leukoplast mu musim menit kazdy den dva krat. Nemate nahodou radu, ako mu zabranit v tom skrabani? Berie aj Fenistil v kvapkach, ale neviem, ci je to najvohnejsie riesenie. Vopred dakujem vsetkym za rady 🙂

bamb27
27. okt 2012

@quappa77 fuha, veru velmi neviem poradit ale fucidin je isto horsie riesenie ako fenistil,,, nepises ci ta chrasticka je klasicka chrasta, alebo je to aj nejak scervenale, zapalene, nieviem, ja by som skusila inu lekarku, ak je to klasicka chrasta tak davat na to kortikoidy je barbarstvo, aj to nie je klasicka chrasta ale nieco ekzemovite tak skusila inu koznu urcite,, ale ako prvu pomoc, co ja viem, napriklad na hoci len bepanthen, alebo sudocrem,,,skusila by som aj koloidne striebro

quappa77
autor
27. okt 2012

@bamb27 ahoj, nema to uz teraz zacervenane, ale pred tym mal. uz strasne dlho sa toho nevieme zbavit a som z toho nestastna......... co su to vlastne tie kortikoidy?

bamb27
27. okt 2012

@quappa77 kortikoidy su steroidne hormony, maju silny ucinok pri potlaceni zapalu, neriesia vsak problem,, ten sa po vysadeni rad vrati, uzivat sa maju len kratku nevyhnutnu dobu, maju vela vedlajsich ucinkov, presne z toho dovodu sa cudujem tej koznej lekarke co to predpisala,, fenistil moze zabranit tomu skrabaniu sa ale len ciastocne,,, mozno by bodlo keby sa ti podarilo hodit sem fotku tej chrasticky, ono tazko povedat len takto z opisu, skus fakt ten bepanthen napriklad, sudocrem ..aj tie maju prostisvrbivu a hojaciu zlozku, ale najlepsie najst inu koznu

fraufrt
27. okt 2012

podla toho co citam, tak si myslim, ze ho svrbi nie chrasticka ale masticka, ktoru mu davas. My mame tiez rozne kozne problemy, skusali sme vselico, a ked som si to "prestala vsimat" a upozornovat na to - zlepsilo sa to. Premastujeme sporadicky, a nerobime z problemu este vacsi problem. Preto skus len sudokrem 1-2x denne, po kupeli by som dala olivovy olej na premazanie a to je vsetko...mozno, ze ho to svrbi aj preto, ze to ma vysusene. Naplast by som urcite nedavala, ved si len predstav seba, keby si musela mat levkoplast niekde, kde ta to svrbi 😀 . a suhlasim s bamb27

norwayka
28. okt 2012

Aloe vera gel. Najlepsie, co existuje na ranky a hojenie. Nestipe, chladi a prestane svrbiet a ovela rychlejsie sa hoji.

quappa77
autor
28. okt 2012

@fraufrt Dakujem za radu, skusim....... mne sa ta naplast tiez nepozdavala, ved presne ako si napisala, neviem si predsatvit,ze by to mne nevadilo. Nemyslim si ,ze ho na to upozornujem, ale kazdopadne si to vsimne, ked mu to natieram 🙂

quappa77
autor
28. okt 2012

@norwayka Normalne to dostat v lekarni? Nevies vyrobcu pre pripad, ze by mali viac druhov? Dakujem.

norwayka
29. okt 2012

@quappa77 tak ja som teraz objednala z forever living. To by mala byt jedna z najkvalitnejsich aloe vera na trhu. Aj tu to predava @zdraviezprirody. Ma aj taky spray a ten je riadne velky, vola sa first a to je od popalenin, cez kozme vseliake potvory az po bolave hrdlo. Skus sa na to pozriet u nej. Inak by som pozerala v tych bio obchodoch, tam to maju, aspon v pd a je mozne, ze aj v lekarnach, ale tak neviem, aka je tam kvalita.

vevet
29. okt 2012

@quappa77 ja by som možno skúsila i calciovú mastičku, má účinok na regeneráciu. tak jemne potierať. nám pri rankách (síce nie až takýchto veľkých) zabrala do 2 dní.