Ako u vás prebieha vyšetrenie chorého dieťaťa?

23. nov 2019

Môj syn býva často a opakovane chorý. Prekvapujeme ma prístup u lekárky, u ktorej komplet vyšetrenie trvá asi tak 2 min.. Pozrie mu do hrdla a predpisuhe antibiotiká, na kontrolu dieťa ani nevolá. Za hodinu má prázdnu ordináciu.
Ako to prebieha u tej vašej?

marlent
23. nov 2019

U nasej moj muz vzdy chyta nervy lebo oriemerne tam stravis 15-25 minut...
Mam male dieta 2r. Ale vzdy pozera vsetko...naposledy dllllllllllho trvajuce soplw (mesuac a pol) vyzliekla popocuvala pozrela aj brusko chrbatik uska oci hrdielko uzliny skontrolovala crp v ambulancii vyter z nosa a az pi vysledkoch z vyteru mu dala atb...

nikpa
23. nov 2019

Taká rýchlovka nie je ani u mojej obvodnej pre dospelých a tá je iná raketa 😀 keď idem s malým tak sa vždy objednávam, síce za poplatok ale inak je to čakačka na 2 až 3 hodiny a s malym, chorým dieťaťom je to na prášky. A vyšetrenie prebieha, no podľa toho s čím prídeme ale nikdy tam nie sme menej ako 10-15min. A ATB sme mali len pri zápale močových ciest, čo je nevyhnutné. Takže ja by som nebola moc spokojná s prístupom tvojej dr

dhlinkova
23. nov 2019

Ja by som ju vymenila.
My síce väčšinu roka trávime v zahraničí, kartu máme v SR, ale takýto prístup neuznávam.
V SR som takúto lekárku stretla na pohotovosti, kde mi takmer vo dverách podala recept s antibiotika.
Naša lekárka v SR je zase až moc pedantná, dieťa dôkladne vyšetrí pri chorobe, aj pri preventívke, zo zahraničia sa s ňou radím bežne.
Mala som tú ísť s chorým dieťaťom k lekárovi v zahraničí a to bolo niečo podobné ako u vás.

evkamotka
23. nov 2019

A nemáš to jedno aki su inde? Ked nie si spokojna, popytaj sa na ine pediatricky a dieta prehod

tinkatinus
24. nov 2019

tak to by som ju vymenila. naša pozrie vždy hrdlo, popocuva hrudnik, skúsi uzliny, uška. Minulý rok bol 3 mesiace nonstop usopleny a stále vlhko kaslal. Robila mu crp, rozbor na bakterie, mykoplazmy, vit., min. proste všetko a všetko bolo ok. Tak sme šli na rtg, skúšala ho preliečit najprv ona, potom nás poslala na orl, tak nič a nakoniec po 3 mesiacoch sme šli na alergologiu, dostal lieky a odvtedy je ok. Takže naša je super a vždy sme tam aj 15-20min a naozaj je super, pretože zbytočne atb nedáva nikdy a naozaj je veľmi múdra a používa aj sedliacky rozum ked treba.