Ahojte.Mam 22m. dcerku zo zdravotnymi tazkostami pohyboveho aparatu.Najprv som ja aj lekarka myslela,ze ma ochabnute svalstvo noh a chrbta ,,vdaka,, Pavlikovym remencom,ktore nosila 5mesiacov.No postupom casu sme prisli na to,ze ma svalovu dystrofiu ☹ .Prave vcera odoslala nasa pediatricka ziadanku do Tetisu na hospitalizaciu malej.Tak zhanam info ako to tam chodi......Ak nam poistovna schvali hospitalizaciu,tak tam pojdeme asi este tento rok.Prosim,je tu dakto,kto tam bol v nedavnej dobe?Alebo sa chysta?
@vierkau dakujem za info.Vojtovka je pre nas asi uz ,,neskoro,, Cvicili sme ju od 8m do roka.Potom uz mala odmietala spolupracovat,tak sme skoncili.Neveim ake cviky nam ,,naordinuju,, no pocitam s tym,ze asi dajake cviky na fit lopte na spevnenie chrbta....netusim.Poistovnu mame vseobecnu,tak uvidim ako dlho to potrva.
@karap je mi to velmi luto ze ma mala take ochorenie. inak to je dedicne prenosne tak tam treba dat vysetrit aj surodencov ale to ti vsetko vysvetlia ... existuje aj organizacia muskularnych dystrofikov, mozes sa aj na nich obratit ...
my mame rodinnu znamu a ona mala syna dystrofika ...
tak vela sil, aby ste postup choroby co najviac spomalili ... v tej dunajskej luznej su dobri .... drzte sa ...
@karap Ja som bola naposledy v Lužnej tento rok v máji.Bobath sa tam už necvičil, len vojtovka a na fit lopte. Okrem toho je tam masáž, vírivka, leaser, bioptrom, magnet, motoped, elektrostymulácia,...Ak máš všeobecnú, tak si môžeš určiť termín ty. Dôvera dáva presný termín a vtedy sa musí nastúpiť.
@karap ahoj my tam chodime tiez, aj s velkymi cvicia Vojtovku...(moj ma 4) ...v podstate nemaju co ine, plus nejake procedury...cvicil sa tam aj Bobath ale na to sa trebalo dopredu objednat...inak personal mily, nemam co im vytknut, akurat taka papula jedna sestricka tam bola ale tak v ramci normy 🙂 rehabilitacne sa tam dost menia, za tie podmienky tam nikto dlho nevydrzi...drzim palce...
My sme tam boli minuly rok. Teraz by sme opat chceli ist, no uz cakame pat mesiacov. Kvolitomu sme i poistovnu menili, vraj Union najlepsi... hm... Bolo tam super. My sme cvicili iba na fit lopte a veeeeeeelmi pomohlo. Maly iba lezal, nevedel stvornozkovat a ani sediet. Po troch dnoch si sam sadol a na konci pobytu zacal pomaly stvornozkovat. Chceli sme ist do Martina, vraj je to tam lepsie, beru menej deticiek a im sa venuju kazdy den. V DL mal maly napr. iba dvakrat tyzdenne masaz, tam kazdy den. Volali sme, no beru tam iba deticky, ktore cvicia Vojtovku. My sme necvicili, bolo im luto, ale nemohli sme tam ist. Ja DL len odporucam.
@karap
@vierkau
@kaja476
@pink_lady Ahojte maminky. Poraďte prosím. Chcela by som ísť s malou (9mes) na týždňový pobyt - diagnoza hypotonus a ischemická lézia. Máme VsZP. Dnes som volala a bolo mi povedané, aby som im čo najskôr poslala žiadosť a hovorila že na 90% by sme mohli nastúpiť 24.11. - až som sa čudovala že tak skoro. Hovorili mi, že VšZP neschvaľuje žiadosti, ale oni to potom nejakú posúvajú do poisťovne. Koľko ste čakali vy, aké to tam je, pomohli? Ďakujem za každú radu.
@lilke To by bolo super, keby to tak bolo. Ostala som prekvapená, že ma napísali na termín za dva týždne. Vraj iba potrebujú čo najskôr doručiť tú žiadosť. Pokiaľ teda nebude poisťovňa robiť problémy. Skôr mi to prišlo, že v rámci VsZP o tom rozhodujú oni. Dcérka v psychomotor.vývoji mešká 3 mesiace a povedala som im, že akékoľvek čakanie by to mohlo ešte prehĺbiť čo teda určite nechcem. S dcérou cvičím od narodenia vojtovku.
@sheronka necaka sa na schvalenie, lebo ide o liecenie, nie o kupele. V takomto obdobi od septembra - oktobra je bezne ze dostanes termin aj o tyzden od podania, len na jar a v lete sa dlhsie caka lebo v lete maju skolaci prednost. My sme tam boli pred rokom, mali sme pobyt 2 tyzdne, po tyzdni mali dostat obstrukciu a museli sme ist domov. Je tam nevyhoda v tom, ze tie procedury su v inej budove ako sa byva, a potom ked sa dieta spoti napr pri cviceni, alebo je po kupely tak take ide do tej zimy von hoc len par metrov...tam skoro vsetky deti ochoreju...inak nebolo tam zle, mile doktorky i pesronal ...aj ked niektore papule riadne
@sheronka moze byt,ze vas tak rychlo vezmu.Mne lékařka vypisla papiere a poslal to do Tetisu v piatok a v stredu uz mi volali,ze v nedelu mozeme nastupit.Boli sme yaciatkom septembra a teray,koncom novembra nas uz yase volali.No musela som odmietnut,lebo financne to nezvladnem teraz.Inak,mali sme nastupit 24-ho,tak možno ides jako náhradníčka za mna 😉
@karap Ahoj, my sme chodili pravidelne - naposledy min. rok. Ako dlho bude trvať schválenie záleží akú máš poisťovňu. ohľadom termínov skús kontaktovať Tetis.sk - tam je kontakt na vrchnú sestru, ona to má na starosti. cvičí sa tam vojtovka aj bobath. my sme boli spokojní najmä s Hedvigou - rehabilitačnou (ale ona cvičí asi len bobath metodu). na vojtovku bola v tom čase najlepšia Ema. ako je to teraz konkrétne: skús sa pridať na facebooku do skupiny: "detičky inak obdarené" - tam sa ti určite ozvú mamičky, s kt. budete mať možno aj rovnaký termín... Držím Vám palce obom 🙂