Ahojte, prosim poradte, potrebujem malej zobrat sterilnu moc na kultivaciu ale uz som zufala, uz 3x sme to mali zle odobrate. Prosim ale neradte mi ziadne sacky, potrebujem to mat sterilne, so sackami to bolo tiez zle. Naposledy som brala moc tak ze som ju poriadne poumyvala vecer aj rano a cakala kedy sa vycika a ked cikala tak som prilozila tu sterilnu skumavku, lenze som ju oprela o kozu aby som to vedela zobrat a zase asi to bol problem, lenze mne mala necika do vzduchu aby som jej to vedela zachytit nesterilne 😒 Jeden vysledok je vzdy ok a druhy z nefrologie vzdy zle odobraty ze su tam bakterie.
No len sacik, skumavka, preco myslis, ze to bolo zle odobrate? Ved tie bakterie kludne moze mat v mocovej trubici :( Nemusi to byt zly odber.
nám sa podarilo chytiť aj do skúmavky ked bola takáto malinká a mala to priložené na koži.akurát som chytala už stredný prúd a nebol problém.aj sáčik sme mali.
Ahoj, v lekárni dostaneš kúpiť samolepiace malinké sáčky zvlášť pre chlapčeka, zvlášť pre dievčatko.Prilepíš na cikulku, dáš plienočku a keď sa vyciká, tak len odlepíš a máš.Stoja tuším okolo 20 centíkov.
na sterilny moc je ta skumavka co kupis v lekarni...asi len postavit dietatko do vane, pustit vodu a cakat kym sa vycika...
mne takto radila detska sestricka pri podozreni u nasej malej na zapal moc.ciest - nakoniec vsak moc u nas nebol potrebny, potvrdila sa ina choroba...
tiez som pocula ze odber do sackov nie je mozny v pripade ked je potrebny sterilny moc.....
v lekarni predavaju samoleiace sačky
tiez som vzdy odoberala tak, ze som skumavku prilozila ku kozi a cakala. ak su tam bakterie, tak mozu byt aj v moci..neznamena to, ze bol urobeny zly odber.
no ináč ako so sáčikom si to neviem predstaviť. My sme boli v nemocnici a tam malej brali moč, dovtedy som si to nevedela predstaviť ako to budú robiť, no jednoducho ráno prišla sestrička, malú sme utreli a nalepila jej ten sáčik, no a po chvíľke bol plný, potom sa to iba prelialo do skúmavky.
najlepsie rano, hned po zobudeni, vyzlec babatko, drz vo vani, alebo nad postelou, na ktorej mas nejaku podlozku, aby ti to neocikala a cakaj... ked zacne cikat, chvilocku pockaj a odober len ten stredny prud mocu. takto by to malo byt ok, len to chce troska trpezlivosti, najlepsie bude, ak budete pri tom dvaja dospeli, lebo mozete cakat aj pol hodiny a to je potom dost narocne pre jedneho cloveka drzat tolko babatko.
my sme mali tiez sacik ,prilozis a nalepis,zakryjes plienkou a ked sa vycika ,tak odlepis a pojdes zaniest do labaku .Nam sa to podarilo odobrat na 2 krat 😉
aj my sme používali sáčky! ináč sa to asi riadne ani nedá! 😒
My používame sáčky pre chlapcov, aj keď máme dievčatko 🙂..tie dievčenské sa nám stále pokazili..odlepili..a keď bola menšia tak sme to skúšali tiež aj so skúmavkou a podarilo sa.a mali sme obdobie keď bol stále v poriadku..a sem tam tam niečo máme..no nemusí to byť zlým odberom.
Na budúci týždeň meníme nefrologickú ambulanciu..a keď sme sa objednávali tak mi sestrička povedala že sáčok nemáme lepiť, že ho nalepí ona tam..a ukáže mi ako sa to robí správne..tak som zvedavá..či som niečo ja robila zle..potom dám vedieť ako ja to 🙂
ahoj, ja som tiež skúšala tie vrecká na to určené, ale tie sú nanič, dva som skúšala, zle to držalo, moč ostal aj tak v plienke, tak som sa naštvala a malú som nechala chvíľku odbalenú a čakala som so skúmavkou medzi jej nožičkami, kým nezačne cikať....troška som ju pošteklila a už cikala, tak sa mi to konečne podarilo...😀 nikdy viac vrecká, ale možno som s tým len nevedela robiť 😕 😀
Nijak inak ako sacikom si to neviem predstavit. Treba umyt - najlepsie antibakterialnym mydlom, osusit prezehlenou bavlnenou plienkou a nalepit sacik.
Jeda, maminky vy necitate ci co??? ved napisala, ze nechce ziadne sacky....My sme tiez brali a dokonca hned u dr. do sacku, no pohroma, tak dala taku velku skumavku, oprela o cikulu a cakali sme...vobec nebol problem v tom, ze bola opreta o kozu a robila to dr., takze to by problem nemal byt 😕
a teda ja by som antibakterialnym mydlom cikulu neumyvala, ved zmyjes aj tie dobre bacile co tam mala potrebuje a potom moze byt este vacsi problem 😖
ahoj, ja som malu vyzliekla a cakala som so skumavkou v ruke. Vsetko dobre dopadlo 😉
uprimne, tazko...
ak lekar potrebuje skutocne sterilny moc,tak jedine punkciou.to znamena plny mocovy mechur-ultrazvuk a zvonka ihlou odobrat moc-je to sekundova zalezitost a neboli.
cievkovanie zo spodu tiez nie je nic moc,jednak je nepresne a jednak sa prave tym moze zaniest zvonka z pokozky infekcia dnu. sackom sterilny moc neodoberies nikdy. aj ked nam lekarka sterilizovala vsetko,kam sa sacok lepi,nikdy neboli presne vysledky. predpokladam,ze moc ide na kultivaciu pre podozrenie na infekciu,vtedy je dobre tiez zobrat krv a minimalne porovnat vysledky,lebo tam vyskocia leukocyty,ked je infekcia. viem o tomto svoje,naodoberali sme sa mocu od narodenia az az.
nam aj napriek vsetkemu vysiel dobry vysledok po cievkovani. nechapem,ked tslae vychadza zle,ze to davaju tebe odoberat a nepomozu s tym.
Ahojte neviete mi poradit kedy je vhodne vziat babatku moc? Mam ju rano odniest. Mozem i teraz poobede alebo musim rano?
sterilne iba vycievkovaním..ja som odoberala moč normálne do skúmavky a ani som ju nestihla predtým nikdy ráno umyť a bol v pohode..takže iné nič sa poradiť nedá..😖
teda ja som brala len raz, so sáčikom. A v pohode. Malú som vyzliekla, nalepila, vyzlečenú som nakrmila a sedela som s vyzlecenou na rukách. Do polhodky bol výsledok.