Tie ktoré máte skúsenosti,ako ste zistili, že vaše deti potrebujú okuliare?
Myslim mimo prehliadky..
@misienka123 syn povedal, ze nevidi na tabulu
@misienka123 Do skolky prisla optometristka, odmerala a veru ostali sme prekvapeni. Vobec nebolo na synovom spravani vidiet, ze by horsie videl. Fungoval uplne normalne. Ze vraj do dvoch dioptrií si vie dieta poradit, ale casom sa oko oslabi.
@misienka123 vsimla som si, ze ked komentuje veci v dialke, vidi ine ako my.
Sestrina dcéra nosí od 4 rokov, suchala si oči, vravela, že "má tam smeti", šla s nou na očné a jedno oko ma v poriadku, ale na druhom na dosť silné dioptrie. Ja sama nosím od 8 rokov ,normálne som už povedala mame, že nevidím na tabuľu.
@misienka123 jedna nevidela poriadne na tabuľu, druhej zabiehalo očko, tak pediatrička povedala už ako pármesačnej
Ak máš možnosť, v Únii nevidiacich majú také špeci prístroje, na meranie zraku detičkám. Dieťa len sedí a pozerá sa na bodku na tom merači. Takže nenásilne dokážu podchytiť odchýlky a potom vedia odporučiť ďalší postup. Chodia do škôlky. Tak skús si pozisťovať, nech nemusíte hneď oftalmológa a výmenný lístok zháňať.
https://zdraveocivskolke.sk/
Odmietala kreslit, nevedela chytit loptu a zmurala. Na prehliadke v 4r jej zmerali zrak pred nastupom do skoly a doktor sa pyta ci nema problemy. Tak sme mu povedali poslali nas na ocne. Dostala dost silne okukiare a zrazu aj loptu chytila aj kreslit chcela
Syna začala po nástupe do školy často bolievat hlava tak pediatrička odporučila očné a tam mu dali okuliare, pomohli 🙂
Syn ma okuliare od 5-tich rokov. Zistili sme to tak, ze pri pozerani na telku prizmuroval oci, snazil sa zaostrit.
Mojmu obcas zabiehali ocka a ked pozeral telku, tak jedno oko zatvaral.
Moje kamosky to u svojich druhorodenych deticiek zistili uz cca v roku. Škúlili dost a jedna nazerala jednym očkom a naražala do ramu dveri. Nasa pediatricka dava detom v 3 rokoch citat obrazky z takej tej klasickej tabule ... hovorila,, ze nesmu prizmurovat pri tom
Dcére v prvej triede chýbalo písmeno v slove odpisovanom z tabule. Po návšteve očnej sme zistili, že dieťa nie je až taký ignorant a flegmatik, ale nevidela...
Teraz na plavecký som objednala aj plavecké okuliare s dioptrami a dcéra bola veľmi spokojná.
Baby, toto všetko sú príznaky, keď už dieťa potrebuje silné dioptrické okuliare. Ale my sme napríklad vôbec nevideli takéto prejavy u syna. A bum - v škôlke im merali a nebyť toho, ani nevieme. Má síce len do 1tky, skôr len korekcia. Ale sme radi, že sa na to prišlo. Lebo dieťa nevie vždy povedať, že vidí zle. Ono to považuje za normálny stav. Preto ja veľmi oceňujem tú akciu, čo som písala vyššie. S druhým synom sme to vybehli sami na Úniu odmerať, za dve minúty hotovo a vieme.
@dupinka u pediatricky na tabuli čo čítajú čísla,pismena, tiež sa to prejavi?
@misienka123 môj napríklad prečítal úplne v poriadku všetko, aj malé 🤔
@misienka123 niekedy sa to zistí náhodne moja staršia dcérka mala problémy so slzným kanálikov ,keď mala dva roky a vtedy jej zmerali zrak a vyšlo jej že nevidí do diaľky a namerali jej práve -8 a ľavé -5 čiže videla tak do jedného metra pritom normálne chodila nepadala proste sme si nič u nej nevsimli
Bolesti hlavy,zmurkanie,postaví sa z gauča a ide bližšie k telke.vacsie dieťa už povie,že zle vidí na tabuľu...