Doktorka mi kázala dávať čierne uhlie malému, nakoľko hnačkuje. Má mesiac. Tabletku mám podrviť a podať s prevarenou vodou. Ale nepamätám si koľko krát denne a či polku tabletky alebo ešte menej 😏 Riešili sme aj iné veci tak mi to úplne vyšumelo. A nedá sa mi jej dovolať a ide vikend 😔 neviete mi poradiť? Ďakujem
keď hnačkuje, daj s ryžou,ryžovým odvarom, alebo banánom
@mamamasama ďakujem veľmi si mi pomohla 🙂 môžem mu odvar spraviť tak, že ryžu prevarím s vodou a potom to zmixujem?
@mamamasama jedna sa o 4 tyzdnoveho novorodenca, banan, ryza, ani jogurt tu naozaj nie je na mieste radit 😊
Autorka, ved mas jasne pediatrickou dany sposob, ako podavat uhlie, ostava ti len zistit, ako casto aku davku. Volaj jej opakovane, pripadne pozri na evuc ci neda dovolenku a kontaktuj zastupujucu lekarku ak ano 🤔
ziadny banan, ziadny jogurt! ved este nic neje, tie creva sa z toho nespamataju. bud podrv, rozpisti vo vode a striekackou (alebo v mlieku materskom...) ... mozno ryzovy odvar, ale nie mixovanu ryzu, ale iba vodu - ved zavolaj pediatricke, alebo do nejakej lekarne ... v Dovere funguje lekar 24hod na tlf. alebo na APS/byvale LSPP zavolaj ...
Skús podať probiotiká BioGaia. Sú aj pre bábätká v kvapkách.
My sme podavali tak, ze sme tabletku podrvili v maziariku na jemno a nasypali do 100 ml prevarenej vody a z toho 25 ml 3x denne, dobre premiesat pri naberani. Pouzivali sme ale cumle z DM Babylove, tie mali vacsiu dieru. Tie od Aventu sa upchavali. My sme to ale podavalj kvoli zltacke takto. Pripadne som tam dala kusok glukozy, ale mne to pil ako najvacsou dobrotu. Teraz ma 6 mesiacov a flasku nechce uz ziadnu, ani cistu vodu, ani moje mlieko z flasky. Pri mesacnom je to asi lepsie, este je take naivne, vacsinou...🤭
Ziadny jogurt, banan!!!!
Mozes dat ryzovy odvar, tu vodu, nam to radila na gastre kvoli kolikam, ale tusim az od 4 mesiacov, mala aj bakterie nejake premnozene, po ATB potom kvasinky, nam kazala davat na gastre smectu a ryzovy odvar, aby to z nej tie toxiny vysli. Ale velmi mi to nechcela, nakoniec jej pomohli bulharske probiotika v prasku s kolostrom. Zahojit crievko.
Ryzovy odvar by som sa nebala dat aj mesacnemu, po tom, co som si s dcerkou uzila.
Je dojcene? Alebo dávaš umelé mlieko?
My sme mali viac krat za den len stvrtinu.
my sme davali pol tabletky trikrát-štyrikrát denne... vypiť to nechcel, tak sme museli dať s jogurtom.. nezľakni sa na druhý deň plienky ako ja 😀