Ako ste naučili detičky kakať na WC/nočník?

zuzkapatrik2016
7. máj 2019

Mamičky poraďte ako ste naučili detičky kakať na wc alebo nočník?S piškanim nemáme problém.dakujem

sapetka
7. máj 2019

@zuzkapatrik2016 ach este nijak, odmieta mi zatial😏

monty71
7. máj 2019

@zuzkapatrik2016 ake stare je diwtatko?chlapcek ci dievcatko?

3petka
7. máj 2019

@zuzkapatrik2016 no môj od dvoch rokov sa plne pýtal ale len do sprchovacieho kúta a vždy si nosil domov. S cikanim žiaden problém. Tak som to neriešila že dorastie a tak sa aj stalo. Sprchoval sa s nocnikom a začal si naň sám sadat lebo sa s ním hral. Potom sa začal hrať na to akože kaka. A jedného dňa keď šiel kakat tak hovoríme mu s mužom že on nevie predsa kakat do nocnika a robili sme mu takto “naprotiveň” a on že vie. Tak sadol a stalo sa a odvtedy chodí na nočník. Stále si nosí domov. A má vlastne 3 roky

mk17
7. máj 2019

Pripajam sa. Moja ma 3 roky a 5 mesiacov a odmieta. Cikat nie je problem, pekne chodi. Len mi povie idem cikat a ide sama na zachod ( ma taky malicky svoj ) vsetko sama. Aj v skolke chodi pekne, ani v noci sa uz nepocika. Ale s kakanim mame problem. V skolke ani za ten svet, nosi si domov a pyta si plienku doma a kaka do nej. Ma svoje miesta ako napriklad medzi nabytkom
alebo iekde kde sa moze "zasit". Skusam to po kazde jej vysvetlit ze sa kaka do zachoda, ukazujem, volam ju, ale odmieta a nutit ju nechcem. Ako na to?

zuzkapatrik2016
autor
8. máj 2019

@sapetka držím palce 😁

zuzkapatrik2016
autor
8. máj 2019

@monty71 bude mať tri

zuzkapatrik2016
autor
8. máj 2019

@3petka jaaaaj no musím aj tak vyskúšať a možno nám ukáže ako vie kakať 😂😂

zuzkapatrik2016
autor
8. máj 2019

@mk17 my máme presne to isté, ešte sice nemáme tri ale v škôlke zadržiava a to nie je dobré a doma len do pelusky jooj a nijak nechce na wc.no pískanie je ok to chodi

lacibo
8. máj 2019

@zuzkapatrik2016 no ja, čo som vypozorovala, majú s týmto deti problém dosť v našom okolí, podľa mňa všetky boli "nacvičované" skôr, ako boli sami zrelé.. neodporúčam absolútne!!..vybuduje sa blok, ktorý sa ťažko odstraňuje..radšej dlhšie plienky, ako vystresovať dieťa, u mňa nie je dieťa " bez plienok" (ako tvrdí mamička) keď ho ona "dáva" rok cikať, na kakanie (každý 7. deň) dá čípok (lebo vôbec nekaká) malý potom celý deń kaká samozrejme potajme do slipkov, ani mu nenapadne to hlásiť..hlavne že má už 3 roky a " bez plienok" už rok!..no super..
moja dcéra sa ešte nepýtala, keď mala 2 roky, bolo leto, všetci to riešili..ja som to nechala na ňu, ako aj v prípade jej dvoch starších súrodencov..( samozrejme vedela, že máme doma nočník aj dosku na záchod sme kúpili, rozprávali sme sa a pod.) a potom v polke novembra (2 aj 4 mes.) mi ráno povedala, že ona nechce plienku, dali sme gaťky, pýtala sa sama, dva týždne na nočníku, potom rovno na záchod.. odvtedy som sa jej ja nikdy nepýtala, či nechce cikať, kakať, sama si to sleduje na 100%.

srnkaknm1
30. júl 2019

@mk17 ahoj ako ste to vyriešili môj robí to isté má 3 roky a dva mesiace a dnes skúšame akurát nedať plienku a včera nelákalo a dnes tiez odmieta mám nervy na dranc

primadonagirl
30. júl 2019

Moja staršia videla nás tak chcela chodiť aj ona.A mladšia videla sestričku tak opakovala po nej.😀

lenka2710
30. júl 2019

@zuzkapatrik2016 moja tiež s cikanim žiaden problém ale s kakanim juuuuuj! Proste kakala do gati,ani plienku nepotrebovala,proste pustila kde prislo! Mala nastupit do škôlky,ja uz chytala paniku! Dala som ju len na 4 hodiny,keď ráno stihla doma tak v pohode,keď nie,tak proste držala,kým neprisla o 12 domov! Mala presne 3 roky a 2 mesiace,boli Vianoce,mali sme navstevu,naraz sa decko vytratilo a nakoniec sme ju našli na wc kde tlačila 😉 Moje najkrajšie Vianoce,proste sama od seba išla,možno sa hanbila pustiť pred návštevou alebo neviem! Dovtedy nepomahal ani krik,ani prosby,proste nic

sapetka
30. júl 2019

Moj uz kaka aj pisa do nocnika alebo zachoda👏Uz vyse mesiaca💪Isli sme podla 7dnovej metody

3petka
30. júl 2019

@zuzkapatrik2016 My sme to dali až v troch rokoch. Dovtedy sa krásne pytal kakať ale len do sprchového kúta a inde nemal problém sadnúť na záchod alebo nočník nakoľko nemal navýber len doma. Nechala som mu nočník v sprchovacom nech sa s ním hrá a on si nan začal sadať, a nejak si na ten pocit zvykol asi. A jedného dňa že ide kakať a už mal namierené do sprcháča. Tak sme len tak z mužom zo srandy povedali že on nevie predsa kakať na nočník. A naše dieťa že predsa vie a takto sme sa hadali kým nesadol na nočník a nenaložil doň. Odvtedy už iba do neho, ale našla som ho tróniť už aj na záchode 🙂