Prosím vás sú nejaké triky ako naučiť dieťa prehltnúť tabletku/vitamín?
Syn má 7r. a nevie nič prehltnut. Skúšali sme ho to naučiť na espumisanovych mini tabletkách, na kyslom celáskone,... Buď ho hneď napne a povracia sa alebo len prehlta vodu a tabletka ostáva v ústach.
Co treba kupujem v kvapkách alebo podrvim na lyžíci ale ak je to hnusne horké tak sa povracia aj z toho podreveného
Už mi to dosť vadí, teraz sme boli všetci chorí a potrebovala som do neho dostať viac vitamínov a je to boj.
Ako ste to naučili vaše deti?
tak to je chlap. ti maju vseobecne tento problem casto aj v dospelosti. moj sa to naucil az ako 9 rocny. jeho sestra to zvladala uz v 3 rokoch v pohode
a tiez tak ze co najblizsie k hrdlu a zait vodou a zaklonit hlavu.
Tiež som s tým mala v detstve problém, teda vlastne ho mám dodnes😁 Ale po mne v detstve dosť kričali keď som ju vyplula, možno to je aj tým, že mám blok🤷♀️ Dnes si ich síce nedrvím lebo pre mňa je to tiež horké, ale prekrojím na menšie kúsky a tie prehltnem.
moja ako 4 rocna sa naucila.. zacali sme omega 3 - tie su oble smyklave a detske su mensie.. a tiez ako pise @gab. najviac dozadu na jazyk a zapit vodou. slo to lahko. bola velmi pysna na to, ze to vie 🙂 teraz uz vie aj cierne uhlie zapit 😀 ale obcas sa stane ze to nejde, skusi o polhodinku a da to 🙂
ťažko 😂 musel na to dozrieť...podarilo sa to až v cca 9 rokoch
Hmmm rozdrvit dat na lyzicku zaliat medom, dat rychlo do ist a zapit teplym cajom a dovidenia
Ďakujem, som rada ze v tom nie sme sami. Kamoška naučila syna aj dcéru keď mali 3r. Odvtedy prehltnu paralen a nemuseli tie sladké sirupy do seba pchat. A môj keď mal horúčky a dala som mu 2 striekačky presladeneho sirupu, tak už ani jesť nechcel. No na facku.🤦♀️ teraz aspoň nurofen existuje čo sa sama tableta rozpustí v ústach ale aj tak sa kvôli vitamínom musí naučiť to nejako zhltnut
@judar to by bolo super, keby to bolo také jednoduché 😂😂😂
@katka708 ja som dlho pri horúčkach dávala len čípky, potom cmúľacie nurofeny...ale to už bol školák...u nás aj veľmi silný dávivý reflex, sirupy išli hneď vonku
Jasné že nie ste sami ...veľa veľa vody u nás tiež boj 5 r. Drvila som ako som vedela . Najhoršie je že podas a nevieš koľko išlo von ...a či môžeš podať opäť a čakáš do ďalšieho dňa .
ja sama som sa to naucila, az ked mi kamaratka poradila dat si tabletku dopredu NA SPICKU jazyka a zapit vodou. Znie to neuveritelne, ale zafungovalo to - ten jazyk zacne spravne pracovat a nenapina vas tak, ako ked si to date k hrdlu.
Moja mama ma dodnes problem s prehltanim tabletiek. 🤣
Mne tak minule cierne uhlie ostalo na jazyku prilepene, slo ma porazit, pol litra vody som vypila 😂
Syn ma 8r a tiez uz rozmyslam ako ho naucit, ale ked to spomeniem, tak stres chyti, tak vzdy upustim od toho.😟 zatial fungujeme proti bolesti na zuvacom nurofene, teploty nemava, ale ked uz tak junior cipok. A uhlie mu pomagam do bananu. 😂
@katka708
Neviem. Môj muž má 38 rokov a nie je schopný prehltnúť tabletku. Aj tú najmenšiu maličkú si musí nejako zakamuflovať a všetky zajedá piškótou, troškou pečiva. On bol v nemocke a ani tam nebol schopný zjesť tabletku, musel zajesť. Dá si trošku piškóty, rozhryzie, potom do úst tabletku, spolu prehĺtne a potom zase rýchle niečo zahryznúť 🤦♀️.
Aj ja rozdrvim a dám trocha vody na lyžičku a tak ju prehltne.
Ja som sa to naučila až teraz, mám 31 😂 drvenie a krájanie bolo zdĺhavé, tak som sa donútila 😂 a spôsobom podobným ako tu bolo napísané - na koniec jazyka tabletku, zapiť a zaklonit hlavu dozadu 🙂
Ja davam na spicku jazyka. Najviac vpredu ako sa da. Mna z liekov napinalo, lebo vzdy som davala co najviac dozadu, uz len pri vkladani ma naplo. Odkedy davam na spicku tak pohoda 😊
nasho som naucila nech si da tabletku uplne na koniec jazyka, co najblizsie k hrdlu, napit sa dost vody do pusy, trosku zaklonit hlavu a zapit, preglgnut spolu s vodou, aby mu zbehla tableta dole, par x to nezvladol, aj vyplul, ale po case prisiel na princip a teraz v pohode zje 🙂
nas sa to naucil cca od marca 2020 - ked zacala karantena a bolo treba vitaminy, tiez to skôr nevedel (9r) 😔
drzim palce, viem, ze je to zlozite, lebo poznam aj dospelych co maju s tym doteraz problem a nenaucili sa to...☹