Maminky, prosím o radu, môj chlapček má 2 ročky a nedá sa mu sťahovať predkožka, ani pri kúpeli, niekedy mu ide trošku ale len úplne málinko, poraďte akým spôsobom to robíte vy, poprípade, či používate k tomu nejakú mastičku......vopred ďakujem
Niekto sťahuje, niekto nie, ja to nebudem riešiť do malého 6. roku. Sám si bude aj tak pinďúra naťahovať, takže si k tomu pomôže aj sám. 🙂
U nas kupe syna vzdy manzel a on mu stahuje vzdy pri kupani a stahujeme mu jedine ked sa kupe v teplej vode ,bola som teraz na preventívke na 3 roky so synom a povedala , ze je to ok . Tak tiez skusaj v tej teplej vode 😉
ahoj my mame 18 mesiacov ani nam to nejde a som sa pytala lekara ze ako mam postupovat a on ze to nemam riesit ,,,,,,,,,,tak neviem ale skusali sme aj vo vodicke aj s olejcekom a ide to len do urcita a viac nie :(
Ani nam to nejde, uvolnuje sa len pomaly, ale no a? Do 6 rokov casu dost, dovtedy to netreba riesit. Ako penis rastie, sa to uvolnuje samo... skor clovek nechcene ublizi nasilnym pretiahnutim..
mojmu ide od 3 mesiacov krasne cela stiahnut
nam kazala doktorka pri kazdom kupani, ale nestahovala som...skusila som tak mozno raz za mesiac, ked neslo, tak neslo 🙂 teraz v dvoch rokoch som skusila a uz pekne ide 🙂
my sťahujeme skoro od narodenia, malý ma 8m a všetko je úplne OK, doktor to kontroluje na každej poradni. so sťahovaním predkožky je vraj dobré začať čo najskôr už len z toho dôvodu aby si chlapček zvykol že je to nevyhnutná súčasť hygieny.
Takže pri každom kupkaní pekne sťahujeme - nehovorím že už ide uplne ale ide.
Toto je inak tak diskutabilná tema pomali ako očkovanie - ked som sa na to v pôrodnici pýtala tak pozerali na mna ako na vraha, švagriná sťahovala obom synom od narodenia a všetko OK, kamošky čo to nerobili tak ich synom ako 3r robili obriezky :( náš lekár podporuje sťahovanie od narodenia a osobne si myslím, že z hygienického hladiska nie je na čo čakať.
Tak a teraz sa do mna mamičky čo neuznávate sťahovanie kludne pustite 🙂
Moj syn pred operaciou nemal problem s predkozkou pred rokom sme boli na operaciu nemal vajicko v miesku vsetko prebehlo bez problemov tak po operacii som mu nestahovala az teŕaz po roku mame problem 😒
stiahnut maly place ked samu dotknem pipika nechala som to zatial tak idem teraz na preventivu tak uvidim co povie pediatricka. 😉
ak nie je problém-nerieš....
my sme stahovali par mesiacov po narodeni 😉 vtedy nam to takmer vobec neslo, sem tam pri kupani pretahujeme, teraz uz pekne vidno zalud.. 😉 tiez sa priklanam k nazoru, ze do urciteho veku to netreba riesit, ale kazdy ma nato iny nazor, je to diskutabilne, kamoska dala malemu nasilu pretiahnut ked mal rok 😕 😔
My sme boli na operacii ( syncek mal 1 1/2 r.).....nezislo nam jedno vajko ........nas urolog odporucit doktorom nech malemu narezu kozticku....ale ako si na to "zabudli"....tak potom to urobil nas urolog sam......a povedal ze radsej teraz ako neskor.....maly si nic nebude pamatat a trvalo to asi 20sekund a teraz nemame ziadne problemy.......pekne stahujeme pri kupani. Nasa pediatricka zas neodporucala este stahovat.........kto sa ma v tom potom vyznat? Urolog predsa len vie co robi-ved sa na to specializuje. A zas moja kamaratka isla tiez so syncekom.....maval casto zapaly pipika....hnis.....a ako mu narezali kozku tak v pohode....takze je to na vas maminy....
my nestahujeme a ako píše careamell sam si to ponatahuje ale 1000 ludí 1000 názorov 😉
moj syncek ma 20 mes. a tiez to nejde..
ja som ani nestahovala a pediater tiez povedal,ze sa to nema.
a ze ked sa to do 3r. neuvolni..tak narezat urologom.
ani nam sa to neda stiahnut....a dr stym nic nerobi ved niektore nestahuju a to su neni mamicky co maju 1dieta ale skusene s viac detmi. 🙂
Násilné stahování předkožky - nikdy se násilím nesnažte o přetáhnutí předkožky
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
Syn má rok a tiež sa nedá stiahnuť, ale to u väčšiny chlapcov nejde. My sme boli na urologii , treba po kúpeľi stahovat ale len pokial ide aby to násilím neprasklo.netreba žiadne maste. Netreba to riešiť inak do troch rokov iba v prípade zápalu alebo napr.castych inf.m.ciest